Reisebrev fra Mathilde og RIo - GRATULERER!!

Postet av Skedsmo Rideklubb den 30. Jun 2024

Reisebrev fra Mathilde og Rio - Nordisk Baltisk mesterskap oppsummert :-) Vi gratulerer med tipp topp resultater! Takk for at vi fikk følge deg! 

 

Fredag: 

I går fikk dere fulgt meg på Instagram, da jeg hadde take over på Skedsmo sin konto. I lagkonkurransen fikk det norske seniorlaget sølv🥈 I dag er det Grand Prix Special og første individuelle konkurranse. Jeg har starttid på ettermiddagen, så formiddagen var ganske rolig. Mamma, som er med som både groom og trener (og alt annet en mamma er😇), fóret frokost og gjorde morgenstellet med Rio. Leietur, gressing, børsting, møkking og selvfølgelig masse kos. Vi var i stallen igjen rundt kl. 10 og leide en gang til, også fikk Rio sin lysterapi og noen fysio øvelser av meg. Det er ganske varmt her, så i tillegg til høy, fikk han litt mash med elektrolytter til lunsj. Jeg pusset litt utstyr, også gikk vi for å se på og heie på noen av de norske. 

Før Rio skulle begynne å gjøres klar til start, fikk han en leietur til, og en vask av de hvite sokkene. Mamma flettet imens han fikk litt mer lysterapi og Equilibrium Massage Pad. Han ble børstet godt med massagebørste før jeg salet på. I gårsdagens lagkonkurranse synes jeg han var en smule lat, så i dag valgte jeg å ri uten ørehette. Jeg tok ut ca. 40 minutter før starttiden min, skrittet 10 minutter, også begynte å varme opp. På oppvarmingen fikk jeg hjelp av Isabel online. Rio føltes fin ut, og jeg fikk han enda mer igjennom på oppvarmingen enn dagen før. Oppvarmingen var i ridehuset og konkurransen foregikk ute. Rio kan være litt redd for applaus, så jeg ventet med å ri ut av ridehuset til publikum var ferdige med å klappe for den før meg. I dag blåste det ganske mye, så Rio ble litt spent med en gang han kom ut på banen. Jeg følte jeg fort klarte å roe han ned akkurat så mye som han trengte, slik at han fortsatt var spenstig, men ikke spent. Det er virkelig en hårfin balanse, og vanskelig å få til på stevnebanen. Grand Prix Special er et fint program for Rio, med mye travøkninger og overganger, og trav/ piaffe/ passage programmet vårt var virkelig supert. En av de vanskeligste øvelsene for oss i dette programmet er galoppfatningen fra passage, men den gikk strålende i dag. Dessverre hadde vi en misforståelse noen steg etter fatningen, og da jeg prøvde å gjøre han litt mer aktiv i galoppen, byttet han. Jeg fikk byttet tilbake steget etter, men dette var nok at dommerne ga meg 4/5 på denne øvelsen. Vi hadde også en liten miss i enerserien. Allikevel holdt det til 71,2% og en sølvmedalje i Nordisk Grand Prix Special🥈 Jeg var nest siste rytter, så jeg rakk bare å trave av Rio og skritte litt før jeg måtte til premieutdeling. Heldigvis har jeg et godt team rundt meg, så de fikk stelt med Rio, imens jeg tok imot premie. På kvelden ble vi invitert på middag til noen sponsorer som bor kun 10 minutter fra stevneplassen. Det var superkoselig🥰 

 image1.jpeg

Lørdag: 

Jeg hadde ganske sen starttid i dag også, så formiddagen var ganske lik som dagen før. Mamma tok morgenstellet, også reiste vi alle til stallen litt senere på formiddagen. Rio fikk igjen sine fysio øvelser, lysterapi, leiing, rene ben, lunsjhøy og mash. Så ble han flettet, børstet og salet på, og vi var igjen ute 40 min før starttid. Oppvarmingen gikk fint i dag også. Mange av hestene var slitne på dag 3, men Rio har alltid litt ekstra å gi. Jeg har en ganske vanskelig start på küren min, da jeg kommer inn i passage, gjør holdt øverst på midtlinjen, går direkte inn i 15 steg piaff, også rett ut i travøkning og igjen tilbake til passage. Bortsett fra et bittelite feilsteg i piaffen klarte vi starten bra. Vi har flere piaffer i programmet, og de gikk fint, så vi klarte å redde inn den første lille missen. Bortsett fra det, så hadde vi feil i enerserien, men den fikk jeg også gjort om igjen på joker linjen min. Dette er en linje på slutten av programmet, ofte en diagonal, hvor man kan velge hvilken øvelse man vil gjøre. Dersom man har hatt en feil i en øvelse tidligere i programmet, kan man gjøre den på nytt, eller så kan man «safe» ved å gjøre en øvelse man er god på og vet man ikke får feil på. Man kan også bruke linjen til å øke vanskelighetsgraden ved å for eksempel gjøre en kombinasjon av to øvelser, som å gå fra en toerserie, rett inn i en enerserie. Hvis jeg ikke har feil i de første seriene i programmet, bruker jeg å gjøre dette, men nå var det viktigste å få vist enerne igjen. 

Küren vår ble belønnet med 73,5% og det holdt til sølvmedalje i dag også. I dag var premieutdelingen litt senere, så jeg fikk tid til å ta meg av Rio selv etter starten. Han fikk en dusj og masse mash og godis. Han er nok strålende fornøyd med egen innsats denne uka, og det har han virkelig all grunn til å være. Han elsker å være på stevne, og er så behagelig å ha med seg. Applaus og høy musikk kan noen ganger være litt skremmende, men denne uka tålte han det også🥰 

Alt i alt har det vært en super uke for oss, og vi reiser hjem med mer kunnskap, erfaring og tre sølvmedaljer🥈 Stor takk til mitt fantastiske støtteapparat, både her på stevnet og hjemme på gården, verdens beste dansepartner, Rio, resten av den norske gjengen og selvfølgelig Skedsmo rideklubb for støtten. 

 

image0.jpeg

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.