Invitasjon til ungdomskveld 9. desember

Postet av Skedsmo Rideklubb den 27. Nov 2023

Ungdomskveld for Skedsmo rideklubb  

Skedsmo rideklubb inviterer til ungdomskveld på JumpYard SNØ i Lørenskog 

9. desember klokken 16.00-17.00 


JumpTime - Snø

Det blir god stemning og masse hopping, og når vi er ferdige i trampolineparken møtes vi i kafeen på Sørum fritidsgård for pizza og brus klokken 18.00 

Klubben dekker alle utgifter. 

 Adresse JumpYard: Luhrtoppen 2, 1470 Lørenskog

 

Påmelding til kinehelgesen@gmail.com med navn og eventuelle allergier. Eneste kravet er at du må være medlem av Skedsmo rideklubb og under 18 årJ 

Påmeldingsfrist lørdag 2. desember. 

Dette må du huske:

  • Oppmøte på JumpYard 20 minutter før start. (15.40)
  • Barn under 11 må ha med foresatt til trampolineparken. 
  • Man trenger anti-skli sokker til trampolineparken, kan kjøpes i disken for 35kr eller tas med hjemmefra.
  • Anbefales å ha med hengelås hvis du tar med verdisaker, kan også kjøpes i disken for 39kr. 
  • Ha det gøy!

 

Omriss av et ansikt med solbriller med heldekkende fyll

Jeg håper vi ses på ungdomskveld

 

Hilsen Kine Helgesen 

Vil du være med i klubben vår?

Postet av Skedsmo Rideklubb den 3. Nov 2023

Skedsmo Rideklubb ble stiftet allerede i 1974. Vi er en stor klubb med lange tradisjoner. Klubben har sitt daglige tilhold på Sørum Fritidsgård i Lillestrøm hvor vi avholder klubbtreninger, konkurranser og ikke minst rekruttarrangement for de aller yngste som ønsker å prøve seg i idretten vår.

Medlemsmassen vår er fordelt over ett større område på Romerike og landet forøvrig. Vi er en aktiv klubb med alt fra hobbyryttere til satsende ryttere på landslag og i rekrutteringsgrupper i både feltritt, sprang og dressur. I 2023 teller vi godt over 300 medlemmer. 

Vårt ønske er å være en klubb fra bredde til topp og vi har ett bredt tilbud av aktiviteter og støtteordninger for våre medlemmer. 

Gjennom medlemskapet er du med på å støtte vårt arbeid for å skape gode aktiviteter med hest for barn, unge og voksne i klubben. Vi jobber kontinuerlig for å ha gode samarbeidspartnere; enten som gir direkte tilbake til medlemmene eller indirekte gjennom bistand til klubbens arbeid. 

Å være medlem i Skedsmo Rideklubb gir deg en rekke fordeler! 

Vi står for kostnadene ved deltakelse i lagkonkurranser i regi av Skedsmo Rideklubb. – Dette kan være f.eks. KM og NM. Vi er også åpne for innspill på aktiviteter hvor vi kan delta som klubb. 

Vi gir økonomisk støtte til ryttere som er tatt ut og deltar i internasjonale mesterskap som nordisk, EM og VM. Medlemmer kan også søke om støtte til andre arrangementer, deltakelse internasjonalt, større stevner eller andre spennende aktiviteter. I 2023 har vi budsjettert med 100.000 til støtte til våre medlemmer. 

Vi gir økonomisk støtte til medlemmer som ønsker å utdanne seg til teknisk personell og vi arrangerer og dekker kostnader til ungdomskveld og aktivitet for våre ungdommer og barn og subsidierer klubbkvelder med aktuelle temaer. 

På arenaen vår arrangerer vi ukentlige, faste klubbtreninger i sprang, dressur og feltritt (i sesong). Vi kjører også helgetreninger. Våre medlemmer betaler ingen baneleie for å delta på organisert trening på anlegget.  

Ønsker du å høre mer, ta gjerne kontakt på epost til mari@sked.no eller sjekk ut vår hjemmeside: www.skedsmorideklubb.no 

Om du ikke allerede er medlem kan du enkelt bli det HER 

Overgangsvindu for bytte av representasjonsklubb er åpent fra 1.november og ut februar neste år...ønsker du å bytte representasjonsklubb finner du mer informasjon om hvordan du går fram her: Bytte klubb (rytter.no)

Tilbud på profiltøy fra Skedsmo Rideklubb

Postet av Skedsmo Rideklubb den 1. Nov 2023

Skedsmo Rideklubb har fått et ekstraordinært tilskudd fra Kulturdepartementet via Idrettsforbundet. Dette tilskuddet er øremerket inkludering av barn og ungdom. 

Formålet med tilskuddet er å gi barn og ungdom mellom 6-19 år like muligheter til å delta i medlemsbaserte lag og foreninger som driver idrett eller fysisk aktivitet, uavhengig av hvem de er, hvor de bor og hva foreldrene tjener. 

Skedsmo Rideklubb har vedtatt å bruke noe av midlene til innkjøp av felles klubbutstyr som kan komme alle til gode, men vi ønsker også å tilby medlemstøy til redusert pris.

I forbindelse med at vi nå lanserer en ny profiljakke og vest fra Kingsland har vi laget et tidsbegrenset tilbud til alle medlemmer på både nyheter og eksisterende profiltøy med rideklubbens logo.  


Se vedlagte PDF fil for fullstendig tilbud og oversikt og ta kontakt om det er spørsmål.

Tilbud SKED.pdf


Bestilling sendes på mail til monica@sked.no eller mari@sked.no 

Frist for bestilling er 15. novemberFlügger andelen - gode priser til medlemmer

Postet av Skedsmo Rideklubb den 19. Okt 2023

Kjære medlem av Skedsmo rideklubb! 

Høsten har ankommet, og kanskje er det på tide å tenke på om man skulle malt stue eller kjøkken i god tid før jul? Alle våre medlemmer får alltid 20% rabatt hos Flügger. Ytterligere 5% går også rett tilbake til Skedsmo rideklubb.

 

Vi minner derfor våre medlemmer, venner og familie på at de kan støtte Skedsmo rideklubb når de skal ha maling og verktøy.  Serviceinnstilte ansatte står klare til å hjelpe alle Flügger Andelen medlemmene når dere kommer for å handle😊

Hvordan handle? 

Det eneste medlemmer, familie og venner trenger å si i våre butikker, er hvilken forening de ønsker å registrere kjøpet sitt på - altså SKEDSMO RIDEKLUBB

Finn varer i en av våre butikker eller i nettbutikken på flugger.no. 

Din nærmeste butikk finner du her:

Finn butikk (flugger.no)

Flugger_Andelen_November_2022_


 


Flugger_Andelen_Mai_20222

Motta supertilbud fra Flügger Andelen! 

Nå kan du få beskjed på SMS hver gang vi kjører ukeskampanje for Flügger Andelen. Gjør det enkelt for deg selv, venner og familie å handle til rabattert pris, samtidig som dere støtter Skedsmo Rideklubb - foreningen i deres hjerte 💙 

Klikk på linken under for å melde deg på: 


 


 


Lag NM feltritt avlyses / flyttes

Postet av Skedsmo Rideklubb den 18. Sep 2023

Skedsmo rideklubb har sett seg nødt til å avlyse Lag Nm i feltritt på vår arena på Sørum. Sommeren har bydd på utfordrende vær for vår beliggenhet. Først tørke, så kom flommen «hans». Det har tæret hardt på både terrenget og hinderparken vår, særlig til de større klassene og det er ikke gjort i en håndvending å reparere eller bygge nytt. 


Ullensaker rideklubb overtar arrangementet og vi håper det blir ett flott stevne! Vi lover å komme tilbake med en oppgradert, tørr og fin hinderpark så snart vi har fått «hodet over vannet» igjen!

Reisebrev fra Mathilde og Rio

Postet av Skedsmo Rideklubb den 9. Sep 2023

EM i dressur går mot slutten og her kommer noen ord fra Mathilde om dagen før dagen og selve konkurransedagen i EM. Dessverre gikk det ikke helt som ønsket - sånn er det av og til. Vi er så heldige å få lov til å spille på lag med hestene våre, men det er også viktig å huske på at de ikke er maskiner, men levende vesener. De yter sitt beste for oss hver eneste dag og det er ikke til å unngå at det av og til ikke går helt som planlagt. Vi er utrolig stolte av Mathilde og Rio og det er ingen tvil om at vi kommer til å se mer til disse fremover. Stå på og sett alltid hesten først :-) 


Reisebrev: 

Onsdag: 

Cecilia fóret frokost og tok seg av Rio litt på morgenen. I dag var det Trude som skulle ut i ilden, mens Isabel og jeg hadde treningsdag. Jeg så på Isabel trene på morgenen, også hadde jeg time med hun etterpå. Rio føltes veldig fin ut, så vi gjorde ikke så mye, da jeg var redd han skulle bli litt slapp i varmen. 

Trude hadde start kl 14.54, så da var vi alle på plass med norske flagg for å heie. Hun og hesten hennes, Tino, gjorde en veldig god jobb. Tino har vært ute av trening i sommer, så de har ikke hatt den beste forberedelsen til EM. De gjorde det beste de kunne utifra hvor de er i dag, og jeg er så takknemlig for at Trude ble med så vi fikk et lag. 

Resten av dagen gikk med til å se på de andre, og selvfølgelig masse stell og leieturer med Rio❤️

 

Torsdag:

Igjen så tok min flinke groom seg av Rio på morgenen. Jeg hadde start kl 10.15, og hadde en super oppvarming med god hjelp fra Isabel. Når jeg kom inn på arenaen var det full applaus fra publikum. Han som red før meg hadde nok gjort det veldig bra. Rio er synes det er skummelt med applaus, så han ble veldig med en gang jeg kom inn, og jeg fikk aldri helt roet han ned. Jeg startet programmet med under 40%, pga et urolig holdt på midtlinjen. Heldigvis klarte vi å klatre oss oppover underveis i programmet, og viste blant annet fine serier og en bra traverssaks. I det siste holdtet klarte vi heller ikke stå i ro, så der ble vi trukket en del. Det ble en prosent på 67,3, som jeg ikke er helt fornøyd med. Det tok oss dessverre ikke videre i mesterskapet denne gangen. Rio er fortsatt verdens beste i mine øyne, og jeg er sikker på at vi kommer sterkere tilbake. Jeg må bare lære meg å nå fram til han når det koker over i hodet hans🤯 

Isabel hadde starttid kl 14.45, og da var vi igjen klare for å heie. Hun gjorde, som vanlig, en utrolig god jobb på flotte Total Hope. En liten miss i 2. piaff trakk de litt ned, men med så mye annet bra så hadde de råd til det. Det ble fantastiske 74% og videre til spesialen på fredag. 

Det var spennende med resten av klassen også, og gøy å se så mange flotte hester med utrolig dyktige ryttere. Min personlige favoritt for dagen var engelske Charlotte Dujardin. 

På fredag skal det heies på min fantastiske trener og lagkamerat, Isabel, før jeg og Rio tar turen tilbake til Schockemöhle for litt mer trening fram til neste stevne om ikke så lenge. 


Du kan lese mer om EM dressur på www.hestesport.no 

Ett intervju med Mathilde kan du lese her: Jeg er litt skuffet i dag (hestesport.no) og om det norske laget her: Vi har grunn til å være stolte (hestesport.no)


Lagvenninnen til Mathilde - Isabel Freese med sin hest; Total Hope er etter en fantastisk Grand Prix Special videre som en av de 18 beste som skal ri Grand Prix Freestyle. Fantastisk og vi heier!  

I et EM er det de 30 beste i Grand Prix som går videre til Grand Prix Special – og så går de 18 beste her videre til Grand Prix Freestyle.

Et historisk resultat av Isabel og Total Hope (hestesport.no)


 

 
EM dressur i Tyskland er i gang - vi følger Mathilde og Rio

Postet av Skedsmo Rideklubb den 6. Sep 2023

EM Dressur i Riesenbeck i Tyskland er i gang. Vi er så heldige å få følge Mathilde og Rio på veien til og under mesterskapet hvor Norge stiller med 3 ekvipasjer. 

FREESE, Isabel/ Total Hope OLD/ Ellingsrud Rytterklubb
KLAESSON, Mathilde Merethe/ Sandbæks Rio-El/ Skedsmo Rideklubb
HESTENGEN, Trude/ Christianslund Fürstino/ Spydeberg Rideklubb

Trude rir allerede onsdag, mens Mathilde og Isabel har start torsdag. EM kan følges live her: Longines Timing

REISEBREV FRA MATHILDE OG RIO

Mandag: 

Rio fikk noen timer i paddock på morgenen, imens jeg pakket ferdig og gjorde litt av det vanlige morgenarbeidet på Schockemöhle. For å få den beste oppkjøringen til EM har vi vært her og trent for Isabel Freese i tre uker. Det er bare en liten svipptur fra Schockemöhle til Riesenbeck, så etter en drøy time, ankom vi stevneplassen kl 11.15.


Mine foreldre og min groom, Cecilia, reiste fra Norge på søndag, og kom fram til Riesenbeck 10 minutter før meg. Stallene er utrolig fine, og Rio er veldig glad for vindu i boksen sin. Vi har det veldig varmt her, men i stallene er det kjølig og god luft, så hestene har det supert.


Når vi hadde kommet oss tilrette i stallen tok jeg med Rio på en liten leietur for å bli kjent med stedet. Vi fikk også leid noen runder rundt railen på den meget imponerende arenaen. På ettermiddagen hadde vi en god treningsøkt med Isabel.
 


Tirsdag:
Dagen begynte med å fikse og ordne hestene til horse inspection. Det var litt vanskelig å vite når vi skulle vise hestene, da det bare var lagt ut en rekkefølge på lagene og ikke tider, så vi var tidlig ute og måtte leie en stund før det var vår tur. Alle hestene på det norske laget gikk som vanlig fint gjennom horse inspection.
Resten av dagen var det familiarization på arenaen for alle lagene. Da får hvert lag 25 minutter inne på arenaen. Dette er den eneste gangen hestene får komme innenfor railen på konkurransearenaen før start. Norge hadde tid kl. 15.50, så vi hadde god tid til å se litt på de andre lagene først.
Rio var super på familiarization, så han fikk kun en lett trening i dag. På kvelden var det hyggelig åpningsfest for rytterne. På onsdag skal Trude starte kl 14.54, og på torsdag skal jeg ri kl 10.15 og Isabel 14.45. Jeg er veldig heldig med litt tidlig starttid, for her har vi det veldig varmt. 


Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Litt om Mathilde Merethe Klaesson

Jeg og min dansepartner gjennom de siste åtte årene, Rio EL, har tatt stegene oppover på de internasjonale konkurransebanene som junior, young rider, U25 og nå senior, og vi har tatt flere Norgesmesterskapsgull. Karrierens høydepunkt til nå er fjorårets verdensmesterskap, men årets 2. plass i «German Dressage Derby», henger også høyt. I år har vi blitt plassert i alle våre internasjonale starter, hvorav to av disse var seiere.

Nå er vi klare for å representere Norge i vårt fjerde EM, som går i Tyskland 6. - 10. september.

Skedsmo Rideklubb støtter opp om deltakelse i mesterskap på internasjonalt nivå gjennom økonomisk støtte til ryttere som er medlem av klubben og som er er tatt ut til å ri slike mesterskap. 
Velkommen til Grønt Kort kurs

Postet av Skedsmo Rideklubb den 21. Aug 2023

SKEDSMO RIDEKLUBB INVITERER TIL GRØNT KORT KURS

Grønt Kort (GK) er krav for start på utvidede klubbstevner og oppover og er inngangsbilletten til lisenssystemet i rytterforbundet.

Se fullstendig informasjon om kurset her: Invitasjon GK AUGUST23.pdf


linker til påmelding:

Påmelding til hovedkurs: https://www.minidrett.no/kurs/10092031

Påmelding til rideprøve: https://www.minidrett.no/kurs/10092032

 
EM i Italia går mot slutten..

Postet av Skedsmo Rideklubb den 17. Jul 2023

B-finale på oss ...eller trøstefinalen som det også kalles

Fredagen startet med en tidlig morgenøkt med Sancerre og så heiing på Sofia og Alexandra som red kl 0800. Sofia og Alexandra fikk fikk begge to to riv på sine ellers fine runder. Dermed var begge ute av kampen om plass i hovedfinalen. Så litt deilige frokostpannekaker før resen av stallarbeidet måtte utføres. Ordning med hest og utstyr. Kos, stell og litt sosialt.

 

Stevnelivet tar på, og vi unnet oss en liten powernap på hotellrommet (kun 7 minutter fra stevneplassen) etter å ha fyllt opp tanken på den lokale bensinstasjonen. Der var det også dårlig nettdekning så de trakk visakortet en haug med ganger uten hell, og til slutt måtte vi reise til en minibank og ta ut kontanter og reise tilbake å betale bensinen. Etter powernapen oppdaget vi at visakortet var trukket hele 7 ganger beløpet i tillegg til kontantbetalingen. Stress & angst! Tilbake til bensinstasjonen, de skjønner ingenting og sier alt er i orden – vi er litt usikre og sier vi går til politiet. Det gjør vi ikke men går til show office og ber om råd. De sier vi skal se an til i morgen. Det er mulig det hele blir kansellert ettersom vi har vært der og påpekt feilen. Vi får se... Ellers er det nå handlet inn mengder med deilige italienske oster, spekeskinke, pesto og oliven fra lokale kjøpmenn. Så billig  - og så snadder å ha med hjem.

 

Sancerre har akklimatisert seg bra og har faktisk lagt på seg mens vi har vært her. Og ingen dårlig mage som han vanligvis har. Merkelig. Virkelig merkelig. Men nå var det young-riderne som skulle ri siste kvalifiseringsrunde før finale og Ada og Birgitte lå begge godt an. Ada hadde en strålende runde med Pelle, men fikk tre bommer ned og er dermed ute. Birgitte med til nå 0 feil i konkurransen (og hun red sin første 1.50 noensinne!) hadde stålkontroll helt til de to siste hinderne, fiklet litt mye med tøylene inn mot kombinasjonen, noe som resulterte i riv på hinder 12 b og hinder 13. Veldig kjedelig, men det holdt allikevel til finaleplass! Norges første i mesterskapet til nå! Det blir veldig spennende på søndag. Og vi har fortsatt to juniorer med helt i topp, nemlig Siri og Ingrid som skal ri siste kvalifisering lørdag morgen kl 08. Det er så gøy å sitte på tribunene og se på alle de fantastiske hestene som går her nede!

 

Vi rakk også en kjapp tur til Lagnano på et giga-kjøpesenter (Sephora – visstnok et must for ungdom som vil sminke seg) før en sjekk med landslagsveterinæren og litt vitaminboost for Sancerre. Fortsatt hydrert og fin, han svelger jo i seg alt av supper og elektrolytter så det lover jo bra. Han har begynt å skjønne tegninga med at hver gang han skal ut så er det på med full antifluehabitt (det er han happy med), før det bærer mot helkroppsspyling (det er han unhappy med – og prøver å finne på alt mulig annet). Det er et flott anlegg her nede, men veldig lite plass for hestene, de må leies på den gloheite asfalten rundt og rundt stallene. Der kryr det av andre hester som må passeres, ca en million strømkabler som må forseres (som vi prøver å unngå at han tråkker på, men det er jo umulig!), el-sparkesykler i alle verden varianter og med alle verdens last, traktorer, trucker, biler, løse hunder og ikke minst hingster (ikke løse). Veien er omtrent like smal som en dobbeltseng, så det er et under at det går bra. Stevneplassen har egentlig alt av det du vanligvis ALDRI ville utsatt hesten din for i hverdagen. I stallen er vi som tørre svamper og ser og lærer triks av alle – og nå er vi så mye mer rutinerte enn vi var før vi kom. Den norske gjengen er herlige, og det er jo med et knippe skikkelige veteraner som feks Nina Bråthen og Stein Endresen med fler. Det føles trygt og godt.

 

Kvelden avsluttes med fellesmiddag og så er det Euro-party i VIP teltene (endelig får alle komme inn dit). Stevnets seneste kveld avsluttes presis 00.00 og det er godt å kose puta da.

Vi er misunnelige på de som bor i bil på stevneplassen, men samtidig er det deilig med egen privatbil og hotell, så får vi litt feriefølelse også – vi kan kjøre litt rundt, og slappe av litt på hotellet innimellom.

Litt søvn nå, før juniorstart og så skal Maiken, Madelen og Alexandra ri B-finale kl 13. Sofia sparer sin hest og er ferdig for helgen.

 

Siste stevnedag for oss

Først var det juniorene som skulle ri siste kvalifisering til finalen. Dessverre fikk Siri to bommer ned men Ingrid gikk nok en feilfri runde og er i finalen. I dag kom varmen tilbake for fullt og lufta var dirrende stille. Fluer overalt, i halsen, nesa, ørene. Alle går rundt og harker fluer og hestene blir rimelig stressa, selv med fluemasker på.

Maiken og Sancerre i B-finalen.
FILE_9BO_4856.jpg

Så var B-finalen for children igang, og Alexandra var først ute av de tre norske jentene og fikk en bom ned. Så gikk Madelen feilfritt og med ganske god tid som skulle vise seg og holde til en femteplass. Maiken var siste startende og veldig klar for en fin runde. Sancerre var veldig fin og avslappet på oppvarmingen, men når de kom inn på banen ble han veldig spent og veldig sterk og fikk igjen ett stopp på hinder nr. 1. Maiken kom på på nytt og og de fikk gjennomført banen med en bom ned på resten av runde, pluss endel tidsfeil pga stoppet selvsagt. En litt skuffende avslutning for vår del på vårt første (og sannsynligvis eneste) EM. Men tross alt, mye læring og masse erfaring å ta med seg videre.

 

En siste godbit før B-finalen
IMG_6255.jpg

Mens vi kjølte ned hest og begynte pakking fikk Sancerre en siste sjekk av veterinær for å klarere avreise om noen få timer. Sjåføren var veldig klar for å reise får å unngå trafikk.

På med utstyr og hester og pikkpakk, og så bar det avsted mot München kl 1700. Vi ankom første overnatting kl 0130, og denne gang på travbanen. Av og inn med hester, kle av, tisse litt og så en liten leierunde før kveldsfor og natta. Avreise 0800 neste dag så kun noen få timer med hvile. På søndager er det ingen tungtransport på veiene, kun dyretransporter har lov å kjøre, så det er en fin dag og unngå køkjøring på. Maiken fulgte med på Clip My Horse for å se rundene til Birgitte og Ingrid som begge var de eneste norske som tok seg helt til finalen. Hesten til Birgitte var nok sliten nå etter fire runder i løpet av uka og tok fire bommer dessverre. Ingrid gikk en nok en feilfri runde og havnet på en fin 14 plass i finalen i europamesterskapet.

 Litt gressing på travbanen før avreise i München
IMG_6250.jpg

Vi ankom Hamburg kl 2000 og der møtte vi mange svensker med dressurhester som var på vei til EM i Tyskland. Litt felles grilling med de norske før vi igjen inntok samme creepy Rasthaus som sist.. Tidlig avreise kl 0430 med kurs for Norge og siste etappe. Nå skal det bli godt å komme hjemJ

 

Takk for oss og på gjensyn!

Maiken, Sancerre og Monica

 
En slapp og deilig slabbedask-dag

Postet av Skedsmo Rideklubb den 14. Jul 2023

En slapp og deilig slabbedask-dag

Hviledag for children-rytterne torsdag. Opp før otta faktisk, og i salen før 0600 for å ri mens det var ledige baner før stevnestart. Etter nattens regn var det faktisk friskt og deilig og komme i stallen. Etter en trim-økt var det bort å heie fra kl 08 på young-riderne. Birgitte gikk null idag også, Ada hadde to bommer ned og Hanna fikk det ikke til å stemme med hesten i dag heller. Dermed er det kun Ada og Birgitte som er med videre for å kjempe individuelt. 

IMG_6222.jpg

Etter litt dusjing, leiing og møkking bestemte vi oss for å dra til Lake Como med noen av de andre norske. For ett fantastisk sted! Enda bedre enn på bildene.

Surret oss inn i de smale gatene i gamlebyen med bilen (!) så det måtte flyttes stoler og bord fra restaurantene så vi kunne komme oss ut igjen. Maiken var bare litt flau. Jeg tenkte det var fint vi hadde norske skilter på bilen. Fant omsider et parkeringshus (som vi nesten ikke fant igjen senere).

IMG_1878.jpgLitt vindusshopping, italiensk iskrem og så en tur til fjelltoppen over byen med gondolheis. Vi var en litt slapp heiagjeng i dag og heia via clip my horse på juniorene fra lake Como. Siri og Ingrid gjorde igjen gode runder og Martine var også veldig fornøyd med to bommer ned og en tidsfeil. Mathea hadde igjen en skuffende runde med sin hest og er ferdig i mesterskapet dessverre.

 

IMG_6209.jpgMaiken og Sofia

Det ble landsbyen med middag på en lokal pizzeria for Maiken, meg og hotellnabo Nina Bråthen. En skikkelig hyggelig jentekveld med mengder av god mat. Maiken kunne ha vært med på Foam-Party på stevneplassen, men droppet det for selskap med de «gamle damene». Det er nemlig arrangementer for ungdommen hver dag her nede, i går var det Neon-Party og i dag altså Foam-party hvor hele ridehuset var fylt opp med skum og alle barna (mest de yngste) gikk helt bananas. 

IMG_6207.jpgI morgen er det stor rytterfest så det skal nok alle få med seg. Children-rytterne rir individuelt i morgen ettersom de er ute av lagkonkurransen. Maiken og Madelen har valgt å stå over ettersom de ville hatt med seg for mange feilpoeng inn for å klare kvalifisering til hovedfinalen på lørdag, og velger heller å ri B-finalen lørdag kl 13.

Men vi skal selvsagt heie alt vi kan på Alexandra og Sofia kl 08 i morgen tidlig. Etter dette er det runde to for young-riderne som også er ute av lagkonkurransen men med gode prestasjoner av både Ada og Birgitte – så det er spennende om de klarer å kvalifisere seg til hovedfinalen på søndag.

Ellers har vi shoppet ny kost, hestesnack og nye ridehansker i dag. Små gleder og Sancerre likte snacken godt. Gondolheisen tok såpass lang tid at når vi kom tilbake til stallene hadde Sancerre lekt at han var Bally og ramponert litt utenfor boksen sin (vi lot døra stå åpen med kun stallgardin for å få nok luft inn i boksen – og Sancerre er jo en forsiktig type som ikke tør å stikke hodet ut engang – trodde vi. Nå hadde han overraskende tatt for seg av interiøret til naboen..). Rare hesten.

 Buona notte!

Sancerre, Maiken & Monica


Jeg får digg og usunn frokost hver dag som groom mellom 6 og 8

IMG_6199.jpg


Masse aktiviteter for ungdommen hver dag
IMG_6198.jpg


Velkomsthestene
IMG_6197.jpg


 VIP teltene (vi har IKKE adgang)
IMG_6195.jpg


 Maiken og Madelen heier på Young-riderne
IMG_6194.jpg


 På vei til morgen-økt 0630
IMG_6193.jpg

 
Ny dag og nye muligheter i EM

Postet av Skedsmo Rideklubb den 13. Jul 2023

Vi våknet til et vanvittig tordenvær og himmelens sluser var helt åpne. Heldigvis har vi pakket til alle anledninger så regntøy og paraply lå i bilen. Likevel ble vi gjennomvåte på de seks meterne vi måtte løpe over parkeringsplassen. En fransk hestepasser for det tyrkiske teamet haiket med oss, da hun hadde planer om å sykle. Det fikk hun ikke lov til av resepsjonisten på hotellet. Om han fryktet lynnedslag eller at hun skulle bli tatt av vannmassene som fosset nedover veiene vet vi ikke, men hun ble glad for skyss.  IMG_6172.jpgSancerre får selvsagt fletter i dag også


Vi startet med å se juniorene ri sin første runde. Det var Ingrid, Mathea, Siri og Martine som red for Norge. Ingrid red superfort, men selv om hun tok med seg et riv havnet hun langt oppe på listene. Siri var feilfri, men red litt saktere. Hun havnet derfor lengre ned ettersom det var en speed klasse. Da blir hinderfeil gjort om til tilleggssekunder. Hesten til Mathea var ikke helt seg selv i dag og de fikk 28 feilpoeng på hinder. Martine avsluttet med to riv.  

Det var heldigvis ikke så varmt i dag, men heten var likevel trykkende og man må spyle hestene ca en gang i timen for å holde temperaturen nede. Masse vann og dobbel dose elektrolytter i hver eneste bøtte var tipset fra veterinæren vi har med.


IMG_6181.jpgNerver på oppvarmingen i dag, men en bestemt rytter gjorde susen Han har sjekket Sancerre ofte og mener at han er fin og hydrert og det er betryggende. Han fikk dog litt ekstra vitaminboost for å ha noe å gå på i dag. Maiken skulle ri som start 68 og måtte vente helt til kl 1735 før hun kunne entre arenaen. Etter mye pep-talk var hun veldig innstilt på være ekstra på i dag slik at Sancerre ikke skulle stoppe om han ble usikker. Ettersom vi hadde den elendigste starten i går hadde vi ingenting å tape i dag. Om han så rev alle hindrene på banen så skulle de igjennom var planen til Maiken og Tom Vidar. 

Alle var med og heiet når turen hennes kom. Da hadde allerede Alexandra og Sofia ridd med en bom ned hver, men begge med veldig flotte runder. Maiken måtte jobbe på hvert eneste hinder. Sancerre sto mye i mot og først etter hinder nr. 4 og etter tre riv ble han mer avspent og de fikk noen fine sprang før vannet hvor han igjen sto imot og Maiken måtte ri på. De kom seg igjennom klassen med fire riv og sjelden har vel noen vært så glade for 16 feilpoeng som vi var da. 

 


IMG_6189.jpgFornøyd Sancerre Stor stas og alle kom bort og jublet når Maiken og Sancerre gikk av banen. Veldig hyggelig og gøy med en sånn heiagjeng med nordmenn. Etter litt spyling og nedkjøling kunne vi heie på siste children rytter ut for Norge, men Madelen og hesten fikk dessverre eliminering litt ute i banen på en oxer de kom feil inn på. Og med det endte det norske laget utenfor de lagene som er med i finalen på fredag. 

De kan likevel ri individuelt. Maiken med en eliminering fra i går og Madelen med en fra i dag starter da dessverre med tilleggspoeng på fredagen. 

Men dette er EM (!) og vi må ta med de erfaringene vi får fra et slikt mesterskap så selvfølgelig skal vi ri på fredag og håper på en enda bedre runde enn i dag. Norge er uansett langt unna både hestemateriell og erfaringer som mange av de andre europeiske landene har, så vi må heie på hverandre og ri for å bli bedre. Det ble hyggelig fellesgrilling med alle før regnet og tordenværet satte inn igjen og alle måtte ta kvelden. I morgen er det fridag for oss men vi skal selvsagt heie på juniorene og young-riderne i morgen. Etter en nedtur kommer det ofte en opptur.... og er nedturen stor nok så vil alt oppleves som en opptur. Sånn var det iallefall for oss i dag.

Maiken, Monica & Sancerre

 
En skikkelig møkkadag...

Postet av Skedsmo Rideklubb den 11. Jul 2023

Oppe med sola og fletting av hest kl 0600 før banegåing kl 07. Godt å være tidlig igang for da er det ikke så varmt.


 Cooling-point for hestene
IMG_6137.jpg

Vi hadde med bøtte og håndklær slik at Sancerre kunne få litt nedkjøling i skrittepausene under oppvarmingen, og så var det rigget eget cooling-point til hestene rett etter de hadde vært i arenaen. Og så noe kaldt å drikke til rytteren også. Maiken og Sancerre var start nr 10 og vi skjønte det var en teknisk vanskelig bane, men satset på å forsere alle hindringer. Det gikk ikke helt etter planen og det ble to stopp på hinder nr 1 og eliminering. En skikkelig nedtur og skuffelse. Sancerre hoppet jo godt på banetreningen dagen før, og hinder nr 1 var det desidert enkleste hinderet på banen. Mulig det var en blanding av nerver hos dem begge – vi vet jo at Sancerre kan være en skrulling innimellom.
Siste pep-talk før start
IMG_6128.jpg

Etter litt trøst av Tom Vidar og nedkjøling av både hest og rytter, så fikk Maiken mange gode ord fra resten av den norske gjengen – og det føltes skikkelig godt med støtte. Hver eneste en av de andre norske rytterne kom med sine elimineringshistorier – også fra mesterskap, og det ga litt trøst. Heldigvis var alt litt bedre litt senere på dagen og vi kunne glede oss over de andre children rytterne med 4 (Sofia), 8 (Alexandra) og 9 (Madelen) feil – gode runder men med litt mange feilpoeng med videre dessverre. Young riderne var også ute i ilden i dag, men først kl 15 når det var på det varmeste. Ada, Hanna og Birgitte red supert på en helt vanvittig krevende bane i 145. En bom ned på Ada og Birgitte og tre på Hanna. Men tror alle var veldig fornøyde.IMG_6132.jpg Etter klasseslutt var det stell av hester og sjekk med veterinær før alle tok en tidlig kveld. I morgen er det junior og children igjen – og vi har lovet Sancerre en vifte til i boksen hvis han er litt greiere i morgen. Alt sendes på Clip My Horse forresten så følg med. Vi er forsiktige optimister før morgendagenJ


Ikke bare hesteutstyr men makroner også
IMG_6138.jpg


   


 
Endelig fremme i Italia og i gang med forberedelser

Postet av Skedsmo Rideklubb den 11. Jul 2023

Reisebrev EM - søndag i Italia 

I dag våknet vi av kirkeklokker i moll-dur (om det er noe som heter det?) fra alle de små kirkene rundt om de små landsbyene her.  Gorla Minore er en av flere knøttsmå landsbyer inne i skogene her i nord-Italia (det er rart at ridning er stort her og at de arrangerer mange store stevner). Etter 10,5 timers søvn (!) var det greit å stå opp. Det første som skjedde i dag var tørr-trening på vet. sjekk med landslagsveterinær Alvaro kl 1030 og så litt ridning med Tom Vidar etterpå.

IMG_6109.jpg Sancerre virker i fin form og spiser og drikker normalt. Det er veldig plagsomme fluer her men Sancerre har jo god trening med insekter fra Sørum så han bryr seg mindre enn mange av de andre hestene (noen fordeler må man jo ha). Vi må ellers låse og passe på alt av utstyr da det ofte kommer tyver hit. Vaktholdet er så som så. Foreløpig har det gått greit så vi krysser fingrene for at vi ikke mister noe verdifullt. En sal for eksempel – hadde vært litt krise. Ellers er det mye jobb med å holde hestene (og stallen) kjølig. Eller ikke kjølig akkurat, men mindre hett kanskje. Det har vært 34-36 grader i dag og det er fullstendig stillestående luft.Alle hestene har mange vifter i boksene sine (som vi har tatt med) men det er kun ett strømuttak i hver stall og med 14 norske hester som har fra to til fire vifter hver, pluss noen frysere til kjølebelegg – så er det 32 enheter koblet på ett uttak. Så det forklarer hvorfor det stadig er strømbrudd... Så hestene har det greit mens vi må klare oss uten vifter og uten kald drikke...

Den «ekte» vet. sjekken var klokken 17 i ettermidddag og alle de norske hestene er nå startklare. 

Det ble tid til badeland for «Childrengjengen»
IMG_6098.jpg

 IMG_6119.jpgDet er ganske proft med egen veterinær som stadig er inne og sjekker at Sancerre er fin og hydrert og klar. Og siden Maiken trener for Tom Vidar som er landslagsleder til daglig – så er vi jo ekstra heldige som har med «egen» trener hit også. Luksus! I morgen er det banetilvenning kl 10.04.30 (presis!) og man har 90 sekunder pr ekvipasje og blir kastet ut av banen om man bruker lengre tid.

 

I dag ble det tid til litt handling i matbutikk og test av italiensk is. Så litt pizza til middag og kvelden – etter endel feilkjøringer med bil. På grunn av svært ustabil nettdekning her blir det mye rar kjøring med bil når man skal følge GPS`n som stadig hakker og beskjedene kommer ett sekund for sent. Da er det bråstopp og full rygging enten man er midt i en rundkjøring eller på landeveien. Håper vi kan veien fra hotellet til stevneplassen utenat snart..


Mandag i Italia 

IMG_6090.jpgDagen startet med banehopping og det var sykt varmt og mengder med fluer som plager både folk og dyr. Alle hestene går med full fluehabitt inklusiv masker hele tiden, kun av inne på sprangarenaen. Sancerre var fin på banen, men tittet på vanngraven så det var godt med et par runder der.  Etter litt dusjing av hestene ble det tid til lunsj og badeland. Utrolig digg med litt avkjøling i vannet der.


Ellers går dagene i leiing, bytte og lade batterier til viftene, mer dusjing, leiing, nye batterier, foring, dusjing og enda mer dusjing. Tempen skal måles og registreres to ganger pr dag, og kommer den over 38 grader så «flagges» hesten i FEI systemet og må flyttes i isolat for overvåkning.


Ettersom det er så utrolig varmt her nede er det veldig fort at hestene for 38 grader i kroppstemperatur selv om de ikke er syke så her må det jobbes på for å holde gradene nede. Derfor ble det en sen kveld i stallen for å kjøle ned hesten selvom det er banegåing kl 0715 i morgen tidlig og vi må fore halv seks og opp fem. Maiken er start nr 10 i morgen så vi går litt halvnervøse til sengs.


Hilsen Maiken, Sancerre og MonicaÅpningseremoni

IMG_6121.jpgIMG_6124.jpg


 
IMG_6122.jpg


 
På tur til EM i sprang i Gorla Minore (ITA)

Postet av Skedsmo Rideklubb den 10. Jul 2023

På tur til EM i sprang for Children, Junior og Unge ryttere i Gorla Minore (ITA), juli 2023

For knappe to uker siden fikk Maiken (14) og Sancerre (også 14) beskjed om at de var tatt ut til den femte og siste children-plassen i EM i sprangridning som går fra 10 – 16 juli i Italia. Det var kort frist å bli reiseklare på. Maiken ble kjempeglad mens Sancerre ikke brød seg i nevneverdig grad. Først var det Nordisk så det var jo en fin oppvarming til det hele selv om høydene ikke er de samme. Under Nordisk ble det også litt endringer så Maiken «red seg inn» på EM-laget som fjerdemann. Enda mer spennende! Skedsmo rideklubb er jo godt vant med ekvipasjer i mesterskap på høyt nivå i både dressur og feltritt, men i sprang går det lenge mellom hver gang.

 IMG_6065.jpgMaiken og Sancerre tar en siste bakkeøkt med Elin før vi laster på for å reise på langtur.

 

Hjem fra Nordisk i Drammen på søndag, nye sko på Sancerre på mandag, helsepapirer fra mattilsynet ble ordnet tirsdag, carnet ble sjekket og veterinærsjekk med litt vitaminpåfyll på onsdag rett før avreise ble ordnet. En lett bakke-økt med litt instruksjon fra Elin Heistad før avreise var helt topp. Ponnien fikk dra på en liten sommerferie på Jølsen siden han ikke skulle være med til Italia (takk til alle som stiller opp!). Vi hadde ordnet med skyss på hestebilen til en av de unge rytterne, Hanna Wicklund sammen med hesten hennes Fantomas. Hun hadde også med seg to sjåfører til sin bil mens vi kjørte egen bil i følge. De ønsket å kjøre om natten for å unngå varme og kø. Vi var litt spent på det, og er ikke så veldig glad i å kjøre lenge i mørke og med lite søvn.


 IMG_6042.jpgIMG_6054.jpgVi lastet hest og utstyr på vår egen hestebil og dro til Bærum hvor de hadde både hest og bil stående. Så var det å pakke alt over, og det var bare så vidt vi fikk plass. Trillebår og feiekost fikk bli igjen hjemme, sammen med mann og hund.

 Vi satte kursen ut av Oslo kl 18, en stor og en liten bil i følge, og med kurs for Hamburg via Sverige og Danmark. Denne etappen var den lengste, og etter 13 timer i bil ankom vi Rutzenhagen rett utenfor Hamburg klokken syv torsdag morgen.


IMG_6035.jpgI Rutzenhagen holder Nordic Jumping til, og de driver altså hestehotell for hester som ferdes mellom konkurranser rundt om i Europa. Vi har vært der tidligere og det er et flott anlegg, ikke minst så har de mange flotte kjørehester og trener stadig rundt med seksspann. Veldig imponerende å se på! Øyene trillet nesten ut av hodet på Sancerre. Etter at hestene hadde strukket litt på beina og fått rikelig med vann og mat, kunne reisefølget plugge inn strømledningen og sove i bilen mens vi måtte komme oss til et vertshus i nærheten.


Det hadde kun vært små vannpauser underveis i forbindelse med fylling av drivstoff og en liten fergetur mellom Rødby og Puttgarden. Vertshuset vi sjekket inn på var som tatt ut av en dårlig skrekkfilm, og den tyske verten med slakterforkle fulgte oss ned i en mørk og fuktig kjeller mens han mumlet på tysk. Rommet lignet ikke helt det som var avbildet på hjemmesiden men vi var for slitne så stupte bare i seng. Fire timer senere uten særlig søvn var det på tide å sjekke ut (ja det er litt vanskelig med nattkjøring og hotelldøgn viste det seg – enten må man leie et ekstra døgn eller så må man håpe på litt sen utsjekk). Hesten hadde fått sen frokost og det var på tide med en leietur. Noen timer senere var de på bilen igjen og med kurs for München som var neste overnattingssted. Vi ankom kl 0530 på morgenen etter 12 timer på veien. Vi brukte alle triksene i boka for å holde oss våkne de siste tre timene av kjøreturen – det var hardt. 

IMG_6051.jpgIMG_6047.jpgI

I München overnattet vi på galoppbanen, et enormt anlegg med mange gjestestaller. Der møtte vi flere nordmenn som var på vei til Italia, men de hadde allerede vært der et døgn ettersom de kjørte på dagtid.

IMG_6053.jpgIMG_6046.jpg

Vi sjekket inn på et mye bedre hotell i nærområdet, og etter litt søvn hadde vi tid til litt sightseeing også. Avreise var ikke før kl 2130 på kvelden ettersom stallene i Gorla Minore ikke åpnet før klokken 0700 lørdag morgen. Dette var den korteste etappen med «bare» elleve timer på veien. Vi kjørte fra München via Østerrike, opp Brennerpasset og over noen alper (tror vi – det vart mørkt), og ned til Italia ved nordsiden av Gardasjøen. Hestene måtte få på seg dekken et stykke over fjellet da gradene sank betraktelig i høyden.

IMG_6063.jpgNår sola var på vei opp så ankom vi stevneplassen «Equieffe» i Gorla og stilte oss i kø med alle de andre nord-europeerne som hadde kommet i løpet av natten og morgenen. Både hester og folk var slitne nå og det var nærmere 30 grader når sola omsider kom litt høyere på himmelen. Mengder med kaffe og red bull hadde holdt oss våkne men nå var det jammen slutt – men hesten først så det var bare å bite tenna sammen og pakke ut av hestebil, rigge stallplass, pynte med norske flagg og snakke med de andre norske ryttere og reisefølge.

 Akkreditering er på plass!


Fem juniorer, fem unge ryttere og fire children ryttere er nå innstallert med pikkpakk, vifter og utstyr i den norske stallen. Hestene fikk seg en liten rideøkt med lett jogg, en sjekk av landslagsveterinæren og litt påfyll av vitaminer for de som trengte det. 

Det er utrolig hett og lufta helt stille så vifter er satt i gang i alle bokser. Dessverre går strømmen til stadighet, så det er ikke lett å sørge for en kjøligere tilværelse for dyra.

Tidlig kveldsforing av hester og folk før vi tok kveldene i syv tiden – etter tre døgn på reise med lite søvn. I morgen venter veterinærsjekk, antidoping-møte med FEI og en liten rideøkt.

Tirsdag er det første klasse for Maiken og Sancerre, og for de som er interessert kan man følge live sending på «livejumping battistini» (eller mobile.livejumping.it), finn riktig stevne (10-16/7 FEI European championship YR, JR, Ch.) Childrenklassene går tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Nasjonshopningen er onsdag og den individuelle finalen er lørdag. Vi satser på litt mer oppdatering ilp uken!

Hilsen Sancerre, Maiken og Monica

 

Maiken og Sancerre vel framme i Gorla
 
IMG_6081.jpg


 Sancerre synes vifte er deilig i 34 grader
IMG_6088.jpg

 
Nordisk Baltisk mesterskap 2023

Postet av Skedsmo Rideklubb den 4. Jul 2023


IMG_5984.jpg

 God stemning under åpningsseremonien!

Skedsmo rideklubb hadde hele 6 ekvipasjer til start i Nordisk i år, fem i dressur og en i sprang.

Arrangementet gikk av stabelen på Linnesvollen i regi av Drammen rideklubb. Det var et flott arrangement som gikk over mange dager. Alle «våre» har hatt mange flotte runder. Kort oppsummert fra finalene så fikk Mathilde Malmberg en 5. plass individuelt i dressur for children, Mathilde Klaesson fikk en 5. plass i Grand Prix Kür for senior. Det ble sølv til junior laget i dressur med Thia Nielsen og en bronsjemedalje til ponni kat. 1 laget med Alexander D. Ranum. Sarah Edseth Solbakken oendte på en 11 plass i U25 klassen. Childrenlaget i sprang med Maiken Vandbakk Dragerengen fikk sølv i lagkonkurransen.  

Vi gratulerer! 

IMG_5980.jpg              IMG_5981.jpg

Mathilde & Rio etter fredagen                       Fint pyntet i alle staller


IMG_5979.jpg

Childrenlaget i sprang med Maiken feirer sølvet.

 

IMG_5976.jpg

Thia Elise og Ophelia i fint driv gjennom diagonalen

IMG_5975.jpg 

Alexander viser fram medaljen med kat. 1 ponnienes bronsjelag

 

IMG_5974.jpg

Klubbens childrenrytter i dressur, Mathilde Malmberg med Midaz


Et bilde som inneholder sport, utendørs, hest, riding

Automatisk generert beskrivelse

Maiken og Sancerre etter en fin runde på sprangbanen.

(Alle fotos: Helene Gjerde Aamdal)


Ønsker du å lese mer om de forskjellige individuelle resultater og arrangementet forøvrig kan du klikke deg inn på www.hestesport.no som har mange fine artikler. 

Her kan du lese mer om bl.a Mathilde Malmberg og Midaz sin flotte 5 plass: Rett og slett knallbra av Astrid og Matilde (hestesport.no) og Mathilde Klaesson sin seier under grand prix fredag: Mathilde toppet resultatlisten i Grand Prix (hestesport.no)

Children laget og Maiken sin flotte sølvmedalje i sprang leser du om her: Det ble to sølv og en bronse på sprangbanen (hestesport.no)
Flügger Andelen Sommerkampanje

Postet av Skedsmo Rideklubb den 29. Jun 2023

Skedsmo Rideklubb samarbeider med Flügger og er medlem av Flügger andelen. Det betyr at vi får bonus på alt kjøp registrert på Skedsmo Rideklubb i Flügger sine butikker.

Nå er det tid for sommerkampanje og alle våre medlemmer, venner og bekjente som opplyser om vår klubb får 30 % rabatt på kjøp.

Skal du male eller gjøre innkjøp av verktøy, besøk en av Flügger sine butikker og støtt samtidig opp om Skedsmo Rideklubb. Liste over butikker i nærheten finner du i lenken under. 

Flugger_Andelen_August_2022

Kjære Skedsmo rideklubb! 

Nå er Flügger Andelens sommerkampanje rett rundt hjørnet, og det er store muligheter for å spare penger på prosjektene man har i hjemmet 😊

 

Fra mandag 26. juni til mandag 3. juli gir vi hele 30% rabatt til alle medlemmer, venner og familie, og ytterligere 5% tilbake til Skedsmo rideklubb 😄

 

Nå er det viktig å minne medlemmer, venner og familie på å støtte Skedsmo rideklubb når de skal ha maling og verktøy. Kampanjen gjelder kun eksklusivt i våre butikker og våre serviceinnstilte ansatte står klare til å hjelpe alle Flügger Andelen medlemmene 😊


Les mer om Flügger andelen her:  Flügger Andelen (flugger.no)
Sommergave fra Romerike Sparebank - LokalBidraget

Postet av Skedsmo Rideklubb den 27. Jun 2023

Fredag 23. juni fikk vi ett hyggelig besøk av Romerike Sparebank som hadde gleden av å overrekke oss resultatet etter årets LokalBidrag. Vi mottok en sjekk pålydende 74.494 som er øremerket nytt dommertårn. 

Vi er nå godt på vei til å realisere vårt "Drømmetårn". Vi er i gang med planlegging og prosjektering og jobber med ett spennende samarbeidsprosjekt i forbindelse med selve byggingen. Kommunen er også involvert i forhold til eventuell byggesøknad. Så snart vi har mer detaljer på plass vil det komme ut informasjon om videre prosess.  

Nestleder Monica Vandbakk sammen med hesten Sancerre hadde gleden av å ta i mot sjekken på vegne av Skedsmo Rideklubb. 

Vi takker ydmykt for støtten fra Romerike Sparebank og ikke minst fra alle dere som heier på oss og har stemt på oss i LokalBidraget :-) 

God sommer! 


Sørum Cup 2023 - sponset av SISU

Postet av Skedsmo Rideklubb den 10. Mai 2023

Stevneåret i Skedsmo Rideklubb starter hvert år med den populære Sørum Cup`n – til stor glede for store og små ryttere! Cupen går i både sprang og dressur, og hver av grenene går over tre omganger.

Dressur: 

Årets Sørum Cup dressur ble arrangert den 29. januar, 19. februar og finale 19. mars. Vi opplevde i år litt mindre pågang til cupen enn vanlig, men kunne med glede se at det igjen er mange rideskole-ekvipasjer til start – dette er stas!

I år ble det kun cup-klasser i LC og LB, men det betyr ikke at det var mindre spennende av den grunn. Det var tett i teten, og ingenting var avgjort før siste ekvipasje hadde ridd.

Vi gratulerer de premierte:


Sørum Cup Dressur 2023 - LC:

1 plass - Tomine Grov og Dille Donkey Diva

2 plass - Martine Meyn Ruud og Scarlet Empress

3 plass - Kari Anne Bjørnseth Nøkleby og Gira

Sørum Cup Dressur 2023 - LB:

1 plass - Emma René Mendoza Dåvøy og Stall Kankerud`s Isis

2 plass - Emma Sofie Bergset Nuland og Jahrs mr Clyde

3 plass - Hannah Foss Jentoft og Tobajo Alvarado

 


Sprang: 

Sørum Cupen i sprang ble i år arrangert 12. februar, 26. februar, og med finale 12. mars. Vi startet første runde med ca 60 startende. Deretter fikk vi flere påmeldinger for hver runde. Det var egentlig hele 101 påmeldte starter den 12. mars, men vi er svært fornøyde med de 98 som stilte til start under finalen. Det er gøy å arrangere stevner når det kommer mange startende!

I flere av klassene var det mange som kjempet om plasseringene. I 70 cm ble det endringer på pallen i finaleomgangen, og i 80 cm var det helt likt i gullkampen før finalen.


Sørum Cup Sprang 2023 – 70 cm

1.plass - Celine Nordal Nielsen og Gamblers Sweet Ella

2.plass - Emma Sofie Bergset Nuland og Jahr mr Clyde

3.plass - Leona Beyrer og The Grumpy Bagder

Sørum Cup Sprang 2023 – 80 cm

1.plass - Mie Bosvik og Sugar Man

2.plass - Olivia Jensine Hansen og Juels Santana

3.plass - Amanda Kittilsen Nisson og Niblisse Van Bareelhof


Sørum Cup Sprang 2023 – 90 cm

1.plass - Mille Nysæther-Faanes og Noble Forest

Sørum Cup Sprang 2023 – 100 cm

1.plass - Synne Breidalen Granum og Joy Envoy

2.plass - Mira Valjord og Enterprice

3.plass - Karina Ekern og Bjørndalens Caralina

Vi gratulerer de premierte i cupen og retter en stor takk til våre sponsorer SISU Hest & Husdyr og TopHorse

Vi vil også benytte anledningen til å takke alle de frivillige som bidrar med alt fra kaker, banebygging og dirigering av biler og hengere. Dere er helt uunnværlige.
Det er mye lykke i en god kaffe... fra Löfbergs

Postet av Skedsmo Rideklubb den 10. Mai 2023

Det går noen kilo kaffe i løpet av ett år i ett idrettslag med mange frivillige i aktivitet og ikke minst en åpen kiosk med salgsvarer. Det er stor sannsynlighet for at kaffe er den varen som er viktigst for både kiosk og frivillig aktivitet i idrettslag rundt om og forbi. Ikke til forkleinelse for viktigheten av verken vaffel eller pølse, men jeg tror mange vil støtte opp om at en kaffekopp - det må man bare ha! 

Skedsmo Rideklubb er utrolig glad for å ha fått på plass en ny sponsor og samarbeidspartner. Löfbergs Norge har sponset oss med ett års forbruk av Löfbergs kaffe. Dette har en utrolig stor verdi for oss. Det har vært en dramatisk prisvekst på kaffe. Økte råvarekostnader og vanskelige produksjonsforholdrig blant annet har nær doblet prisen i markedet. I og med at dette er en av våre viktigste inntektskilder, er det lett å forstå at vår fortjeneste ville gått dramatisk ned i kiosken. 

Gjennom samarbeidet med Löfbergs Norge vil hver kopp kaffe som kjøpes i kiosken framover være ren netto inntekt til Skedsmo Rideklubb. Inntekter som kan gå rett tilbake til våre medlemmer i økt aktivitetstilbud og utvikling av anlegget. 

Vi takker Löfbergs Norge for samarbeidet og sier oss enige i denne uttalelsen: 

Det er mye lykke i en god kaffe! Löfbergs (lofbergs.no)


Litt om Löfbergs:

Kaffebrenneriet Löfbergs er et av de eldste, men også et av de mest moderne kaffehusene i Nord-Europa. Den gode smaken har vi jobbet med helt siden 1906. Lidenskapen for god kaffe har vi altså hatt i mer enn hundre år. Å ta ansvar for mennesker og miljø har vært en selvfølge like lenge. I dag jobber vi med ansvar på mange ulike måter, i de kaffeproduserende landene og her hjemme.

Les mer: Det er mye lykke i en god kaffe! Löfbergs (lofbergs.no)
Stem på oss i LokalBidraget nå!

Postet av Skedsmo Rideklubb den 4. Mai 2023Dette er verdens enkleste dugnad i regi av Romerike Sparebank - Alt vi trenger er din stemme! 

I første omgang av LokalBidraget er det foreninger innen idrett og kultur som kjemper om sin andel av potten. Til høsten er det humanitære- og interesseorganisasjoner sin tur. Året avsluttes med LokalBidraget Julespesial - der en intern jury velger ut et utvalg kandidater fra de to første rundene som går videre og har mulighet til å vinne mer penger til sitt prosjekt.

Skedsmo Rideklubb er ett av 110 lag og foreninger på Romerike som er med på vårens utgave av LokalBidraget. Nå er endelig avstemmingen i gang, og vi håper å sanke mange stemmer! 

Vi har ett stort ønske om å realisere vårt nye Drømmetårn - altså ett nytt Dommertårn med tilhørende oppbevaring av utstyr. Vi har allerede samlet inn noe midler, men håper at vi med mange stemmer i LokalBidraget kan komme et godt stykke nærmere målet, slik at planer kan settes ut i virkelighet. 

Mer informasjon om LokalBidraget finner du på bankens hjemmeside: https://www.rsbank.no/lokalbidraget

For å stemme logger du deg inn på EIKA mobilbank sin app og følger stegene under. 

Slik stemmer du på 1-2-3!

Logg deg på mobilbank

Trykk på knappen ”Gi din stemme på Lokalbidraget”

Bla deg frem til foreningen du vil gi din stemme til, og velg ”Stem”.


Stem på vårt prosjekt :-) 


Innkalling til ekstraordinært årsmøte 8. mai

Postet av Skedsmo Rideklubb den 24. Apr 2023

Skedsmo Rideklubb innkaller til ekstraordinært årsmøte 8. mai kl. 19.00. Møtet avholdes i kafeen på Sørum Fritidsgård. 

Vedlagt innkallingen i sin helhet: Innkalling Ekstraordinært årsmøte Skedsmo Rideklubb 2023.docx

Det er kun 1 sak til behandling og det er valg av ny styresammensetning i henhold til vedlagte sak og valgkomiteens innstilling.  

Sak til behandling ekstraordinært årsmøte 2023.docx

Organisasjonsplan Ekstraordinært Årsmøte 2023 valgkomiteens instilling.xlsx


Det vil også være mulig å delta digitalt via Teams - logg på i god tid, møtet starter presis 19.00:

Klikk her for å bli med i møtet 

Møte-ID: 297 904 719 636 Passord: ss6VQh 

Last nedTeams | Join on the web
Årsmøte 2023 og Årets ildsjel 2022

Postet av Skedsmo Rideklubb den 16. Mar 2023

I går ble årsmøte i Skedsmo Rideklubb gjennomført på Sørum Fritidsgård.
Kaffe ble servert sammen med flotte årsberetninger, regnskap og budsjetter.

Avslutningsvis så kom en av våre hovedsponsorer, Norsk Ferdigplen, opp på scenen, og innførte en ny utmerkelse i Rideklubben, Årets ildsjel.
Årets ildsjel vil fremover kåres årlig, av en komite som vil bestå av en representant fra Norsk Ferdigplen, ett styremedlem fra Skedsmo Rideklubb og fjorårets vinner av prisen.

Og meget fortjent så tilfalt prisen for Årets ildsjel 2022 til Silje Røst Ugelstad.
Silje har lang fartstid i rideklubben, både som rytter, medlem, tidligere styremedlem og medlem i feltrittskomiteen. Silje er ett Ja-menneske som stiller opp på alle arrangement og dugnader hun kan, og tar ofte de jobbene få andre takker ja til. Har du besøkt oss på stevne har du garantert sett henne på parkeringsplassen, uansett vær og vind, gjerne iført sin orange regndress.
Silje er en utrolig viktig ressurs for rideklubben vår, og Styret takker ydmykt for utallige timer, gjennom mange år, og uvurderlig innsats.
Silje er den perfekte vinner av Årets ildsjel i 2022, i Frivillighetens år!

Takk også til Norsk Ferdigplen som initiativtager bak denne utmerkelsen.

Takk til alle som møtte opp på årsmøtet 2023.

Vi vil gratulere alle innvalgte og ønske lykke til med videre arbeid i klubben i 2023.
Styret i rideklubben for 2023:

Leder: Marit Jakhelln
Nestleder: Mari Stensrud (gjenvalgt)
Styremedlem: 
Geir Ove Røed (ny)
Monica Vandbakk (gjenvalgt)
Per Arne Helgesen
Jane Caroline Kristiansen
Øystein Granum
Ungdomsrepresentant: Kine Aurora Helgesen (ny)
Vara:
Kenneth Faanes (ny)
Tom Bartnes (gjenvalg)
Dokumenter og saksliste til årsmøtet 15. mars

Postet av Skedsmo Rideklubb den 7. Mar 2023

Vedlagt finner dere sakslisten til årsmøtet 15. mars 2023. Møtet avholdes i kafeen på Sørum Fritidsgård! 

Sakliste og saksdokumenter for årsmøte i Skedsmo Rideklubb 2023.pdf

I henhold til sakslisten vedlegges også tilhørende dokumenter: 

Årsberetninger fra styret, komiteer, ungdomsutvalg og stall

Årsberetning 2022 styret.pdf

Årsberetning dressur 2022.pdf

Årsberetning 2022 feltritt.pdf

Årsberetning sprang 2022.pdf

Årsberetning ungdomsutvalget 2022.pdf


Organisasjonsplan og valgkomiteens innstilling

Organisasjonsplan Årsmøte 2023 valgkomiteens instilling.pdf


Regnskap og budsjett

Resultatregnskap - 2022 sammenlignet med 2021 Avdeling Rideklubb (1) inkl. budsjett.pdf

Resultatregnskap - 2022 sammenlignet med 2021 Avdeling Klubbstall (1) inkl. budsjett.pdf

Balanse - per lørdag 31. desember 2022 sammenlignet med forrige år (4).pdf

Kontrollutvalgets beretning 2022.pdf


Innkomne forslag med innstilling fra styret

Søknadsberettiget støtte til medlemmer 2023 forslag.pdf


Vel møtt!

Styret

Invitasjon til Temakveld om fôring av hest

Postet av Skedsmo Rideklubb den 13. Feb 2023

Skedsmo Rideklubb har gleden av å invitere medlemmer til temakveld om fôring av hest mandag 6. mars kl. 18.00. Temakvelden er gratis for våre medlemmer. 

Foredraget holdes av fagkonsulent Anne B. Kristiansen og er i regi av vår samarbeidspartner og sponsor: Felleskjøpet og Champion. 

Meld deg på via link: Påmelding til fôringskveld Skedsmo Rideklubb (google.com)

Begrenset plass! 

Aktivitetskalender 2023

Postet av Skedsmo Rideklubb den 24. Jan 2023

Aktivitetskalender for Sørum Fritidsgård for 2023 er klar. Det kan forekomme endringer, men vi oppdaterer fortløpende. Aktivitetskalenderen omhandler all aktivitet på Sørum Fritidsgård, inkludert Skedsmo Rideklubb sine stevner og arrangementer. 


Har du innspill eller ønsker om spesielle aktiviteter, temakvelder eller annet som vi kan arrangere? Send oss gjerne noen ord! Sendes til mari@sked.no

Aktivitetskalender 2023.pdf
Husker du spleisen vår og lurer på hvordan det gikk?

Postet av Skedsmo Rideklubb den 3. Jan 2023

I høst søkte vi om midler fra Alle Henda! gjennom Sparebank 1 Østlandet. Her søkte vi om midler til nytt dommertårnet vårt som står for fall... Dommertårnet er viktig for å sikre videre aktivitet for store og små på Sørum Fritidsgård. 

Midler ble søkt gjennom å starte en Spleis og skape aktivitet rundt denne. Det klarte vi og det rullet inn penger fra nær og fjern med tilknytning til klubben vår og folk heiet på oss underveis. 

Såpass stor aktivitet ble det at vi ble ukesvinner i Uke 45 og fikk tildelt 10.000 fra Sparebank 1 Østlandet. Ved spleisens slutt hadde vi klart å samle inn totalt 17.800,- og måtte jo si oss godt fornøyd med det. 

MEEEN det viser seg at vi ikke var helt i mål enda likevel. Det kommer mer....!  Ikke nok med at vi ble ukesvinner i uke 45 - vi er også en av de spleisene som har fått en del av selve hovedpremien etter at selve spleisen ble avsluttet! 

Sparebank 1 Østlandet har overført ytterligere 50.000 til vårt prosjekt og totalt 67.800,- er overført vår konto! En stor takk for bidraget! 

Takk også for alle øvrige bidrag, loddsalg, at dere heiet på oss og ikke minst all aktivitet som ble skapt gjennom deling av spleisen vår! Det nyttet!


Godt Nytt år!

Postet av Skedsmo Rideklubb den 3. Jan 2023

Skedsmo Rideklubb ønsker alle Godt Nytt år og velkommen inn i 2023 som forhåpentligvis blir et aktivt år med hest i fokus! 

Vi har masse spennende aktiviteter å by på. Først ut er Sørum Cup som vanlig og så snart hele aktivitetsplanen er helt ferdig blir den lagt ut her.