Lag NM feltritt avlyses / flyttes

Postet av Skedsmo Rideklubb den 18. Sep 2023

Skedsmo rideklubb har sett seg nødt til å avlyse Lag Nm i feltritt på vår arena på Sørum. Sommeren har bydd på utfordrende vær for vår beliggenhet. Først tørke, så kom flommen «hans». Det har tæret hardt på både terrenget og hinderparken vår, særlig til de større klassene og det er ikke gjort i en håndvending å reparere eller bygge nytt. 


Ullensaker rideklubb overtar arrangementet og vi håper det blir ett flott stevne! Vi lover å komme tilbake med en oppgradert, tørr og fin hinderpark så snart vi har fått «hodet over vannet» igjen!
Reisebrev fra Mathilde og Rio

Postet av Skedsmo Rideklubb den 9. Sep 2023

EM i dressur går mot slutten og her kommer noen ord fra Mathilde om dagen før dagen og selve konkurransedagen i EM. Dessverre gikk det ikke helt som ønsket - sånn er det av og til. Vi er så heldige å få lov til å spille på lag med hestene våre, men det er også viktig å huske på at de ikke er maskiner, men levende vesener. De yter sitt beste for oss hver eneste dag og det er ikke til å unngå at det av og til ikke går helt som planlagt. Vi er utrolig stolte av Mathilde og Rio og det er ingen tvil om at vi kommer til å se mer til disse fremover. Stå på og sett alltid hesten først :-) 


Reisebrev: 

Onsdag: 

Cecilia fóret frokost og tok seg av Rio litt på morgenen. I dag var det Trude som skulle ut i ilden, mens Isabel og jeg hadde treningsdag. Jeg så på Isabel trene på morgenen, også hadde jeg time med hun etterpå. Rio føltes veldig fin ut, så vi gjorde ikke så mye, da jeg var redd han skulle bli litt slapp i varmen. 

Trude hadde start kl 14.54, så da var vi alle på plass med norske flagg for å heie. Hun og hesten hennes, Tino, gjorde en veldig god jobb. Tino har vært ute av trening i sommer, så de har ikke hatt den beste forberedelsen til EM. De gjorde det beste de kunne utifra hvor de er i dag, og jeg er så takknemlig for at Trude ble med så vi fikk et lag. 

Resten av dagen gikk med til å se på de andre, og selvfølgelig masse stell og leieturer med Rio❤️

 

Torsdag:

Igjen så tok min flinke groom seg av Rio på morgenen. Jeg hadde start kl 10.15, og hadde en super oppvarming med god hjelp fra Isabel. Når jeg kom inn på arenaen var det full applaus fra publikum. Han som red før meg hadde nok gjort det veldig bra. Rio er synes det er skummelt med applaus, så han ble veldig med en gang jeg kom inn, og jeg fikk aldri helt roet han ned. Jeg startet programmet med under 40%, pga et urolig holdt på midtlinjen. Heldigvis klarte vi å klatre oss oppover underveis i programmet, og viste blant annet fine serier og en bra traverssaks. I det siste holdtet klarte vi heller ikke stå i ro, så der ble vi trukket en del. Det ble en prosent på 67,3, som jeg ikke er helt fornøyd med. Det tok oss dessverre ikke videre i mesterskapet denne gangen. Rio er fortsatt verdens beste i mine øyne, og jeg er sikker på at vi kommer sterkere tilbake. Jeg må bare lære meg å nå fram til han når det koker over i hodet hans🤯 

Isabel hadde starttid kl 14.45, og da var vi igjen klare for å heie. Hun gjorde, som vanlig, en utrolig god jobb på flotte Total Hope. En liten miss i 2. piaff trakk de litt ned, men med så mye annet bra så hadde de råd til det. Det ble fantastiske 74% og videre til spesialen på fredag. 

Det var spennende med resten av klassen også, og gøy å se så mange flotte hester med utrolig dyktige ryttere. Min personlige favoritt for dagen var engelske Charlotte Dujardin. 

På fredag skal det heies på min fantastiske trener og lagkamerat, Isabel, før jeg og Rio tar turen tilbake til Schockemöhle for litt mer trening fram til neste stevne om ikke så lenge. 


Du kan lese mer om EM dressur på www.hestesport.no 

Ett intervju med Mathilde kan du lese her: Jeg er litt skuffet i dag (hestesport.no) og om det norske laget her: Vi har grunn til å være stolte (hestesport.no)


Lagvenninnen til Mathilde - Isabel Freese med sin hest; Total Hope er etter en fantastisk Grand Prix Special videre som en av de 18 beste som skal ri Grand Prix Freestyle. Fantastisk og vi heier!  

I et EM er det de 30 beste i Grand Prix som går videre til Grand Prix Special – og så går de 18 beste her videre til Grand Prix Freestyle.

Et historisk resultat av Isabel og Total Hope (hestesport.no)


 

 EM dressur i Tyskland er i gang - vi følger Mathilde og Rio

Postet av Skedsmo Rideklubb den 6. Sep 2023

EM Dressur i Riesenbeck i Tyskland er i gang. Vi er så heldige å få følge Mathilde og Rio på veien til og under mesterskapet hvor Norge stiller med 3 ekvipasjer. 

FREESE, Isabel/ Total Hope OLD/ Ellingsrud Rytterklubb
KLAESSON, Mathilde Merethe/ Sandbæks Rio-El/ Skedsmo Rideklubb
HESTENGEN, Trude/ Christianslund Fürstino/ Spydeberg Rideklubb

Trude rir allerede onsdag, mens Mathilde og Isabel har start torsdag. EM kan følges live her: Longines Timing

REISEBREV FRA MATHILDE OG RIO

Mandag: 

Rio fikk noen timer i paddock på morgenen, imens jeg pakket ferdig og gjorde litt av det vanlige morgenarbeidet på Schockemöhle. For å få den beste oppkjøringen til EM har vi vært her og trent for Isabel Freese i tre uker. Det er bare en liten svipptur fra Schockemöhle til Riesenbeck, så etter en drøy time, ankom vi stevneplassen kl 11.15.


Mine foreldre og min groom, Cecilia, reiste fra Norge på søndag, og kom fram til Riesenbeck 10 minutter før meg. Stallene er utrolig fine, og Rio er veldig glad for vindu i boksen sin. Vi har det veldig varmt her, men i stallene er det kjølig og god luft, så hestene har det supert.


Når vi hadde kommet oss tilrette i stallen tok jeg med Rio på en liten leietur for å bli kjent med stedet. Vi fikk også leid noen runder rundt railen på den meget imponerende arenaen. På ettermiddagen hadde vi en god treningsøkt med Isabel.
 


Tirsdag:
Dagen begynte med å fikse og ordne hestene til horse inspection. Det var litt vanskelig å vite når vi skulle vise hestene, da det bare var lagt ut en rekkefølge på lagene og ikke tider, så vi var tidlig ute og måtte leie en stund før det var vår tur. Alle hestene på det norske laget gikk som vanlig fint gjennom horse inspection.
Resten av dagen var det familiarization på arenaen for alle lagene. Da får hvert lag 25 minutter inne på arenaen. Dette er den eneste gangen hestene får komme innenfor railen på konkurransearenaen før start. Norge hadde tid kl. 15.50, så vi hadde god tid til å se litt på de andre lagene først.
Rio var super på familiarization, så han fikk kun en lett trening i dag. På kvelden var det hyggelig åpningsfest for rytterne. På onsdag skal Trude starte kl 14.54, og på torsdag skal jeg ri kl 10.15 og Isabel 14.45. Jeg er veldig heldig med litt tidlig starttid, for her har vi det veldig varmt. 


Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Litt om Mathilde Merethe Klaesson

Jeg og min dansepartner gjennom de siste åtte årene, Rio EL, har tatt stegene oppover på de internasjonale konkurransebanene som junior, young rider, U25 og nå senior, og vi har tatt flere Norgesmesterskapsgull. Karrierens høydepunkt til nå er fjorårets verdensmesterskap, men årets 2. plass i «German Dressage Derby», henger også høyt. I år har vi blitt plassert i alle våre internasjonale starter, hvorav to av disse var seiere.

Nå er vi klare for å representere Norge i vårt fjerde EM, som går i Tyskland 6. - 10. september.

Skedsmo Rideklubb støtter opp om deltakelse i mesterskap på internasjonalt nivå gjennom økonomisk støtte til ryttere som er medlem av klubben og som er er tatt ut til å ri slike mesterskap.