EM i Italia går mot slutten..

Postet av Skedsmo Rideklubb den 17. Jul 2023

B-finale på oss ...eller trøstefinalen som det også kalles

Fredagen startet med en tidlig morgenøkt med Sancerre og så heiing på Sofia og Alexandra som red kl 0800. Sofia og Alexandra fikk fikk begge to to riv på sine ellers fine runder. Dermed var begge ute av kampen om plass i hovedfinalen. Så litt deilige frokostpannekaker før resen av stallarbeidet måtte utføres. Ordning med hest og utstyr. Kos, stell og litt sosialt.

 

Stevnelivet tar på, og vi unnet oss en liten powernap på hotellrommet (kun 7 minutter fra stevneplassen) etter å ha fyllt opp tanken på den lokale bensinstasjonen. Der var det også dårlig nettdekning så de trakk visakortet en haug med ganger uten hell, og til slutt måtte vi reise til en minibank og ta ut kontanter og reise tilbake å betale bensinen. Etter powernapen oppdaget vi at visakortet var trukket hele 7 ganger beløpet i tillegg til kontantbetalingen. Stress & angst! Tilbake til bensinstasjonen, de skjønner ingenting og sier alt er i orden – vi er litt usikre og sier vi går til politiet. Det gjør vi ikke men går til show office og ber om råd. De sier vi skal se an til i morgen. Det er mulig det hele blir kansellert ettersom vi har vært der og påpekt feilen. Vi får se... Ellers er det nå handlet inn mengder med deilige italienske oster, spekeskinke, pesto og oliven fra lokale kjøpmenn. Så billig  - og så snadder å ha med hjem.

 

Sancerre har akklimatisert seg bra og har faktisk lagt på seg mens vi har vært her. Og ingen dårlig mage som han vanligvis har. Merkelig. Virkelig merkelig. Men nå var det young-riderne som skulle ri siste kvalifiseringsrunde før finale og Ada og Birgitte lå begge godt an. Ada hadde en strålende runde med Pelle, men fikk tre bommer ned og er dermed ute. Birgitte med til nå 0 feil i konkurransen (og hun red sin første 1.50 noensinne!) hadde stålkontroll helt til de to siste hinderne, fiklet litt mye med tøylene inn mot kombinasjonen, noe som resulterte i riv på hinder 12 b og hinder 13. Veldig kjedelig, men det holdt allikevel til finaleplass! Norges første i mesterskapet til nå! Det blir veldig spennende på søndag. Og vi har fortsatt to juniorer med helt i topp, nemlig Siri og Ingrid som skal ri siste kvalifisering lørdag morgen kl 08. Det er så gøy å sitte på tribunene og se på alle de fantastiske hestene som går her nede!

 

Vi rakk også en kjapp tur til Lagnano på et giga-kjøpesenter (Sephora – visstnok et must for ungdom som vil sminke seg) før en sjekk med landslagsveterinæren og litt vitaminboost for Sancerre. Fortsatt hydrert og fin, han svelger jo i seg alt av supper og elektrolytter så det lover jo bra. Han har begynt å skjønne tegninga med at hver gang han skal ut så er det på med full antifluehabitt (det er han happy med), før det bærer mot helkroppsspyling (det er han unhappy med – og prøver å finne på alt mulig annet). Det er et flott anlegg her nede, men veldig lite plass for hestene, de må leies på den gloheite asfalten rundt og rundt stallene. Der kryr det av andre hester som må passeres, ca en million strømkabler som må forseres (som vi prøver å unngå at han tråkker på, men det er jo umulig!), el-sparkesykler i alle verden varianter og med alle verdens last, traktorer, trucker, biler, løse hunder og ikke minst hingster (ikke løse). Veien er omtrent like smal som en dobbeltseng, så det er et under at det går bra. Stevneplassen har egentlig alt av det du vanligvis ALDRI ville utsatt hesten din for i hverdagen. I stallen er vi som tørre svamper og ser og lærer triks av alle – og nå er vi så mye mer rutinerte enn vi var før vi kom. Den norske gjengen er herlige, og det er jo med et knippe skikkelige veteraner som feks Nina Bråthen og Stein Endresen med fler. Det føles trygt og godt.

 

Kvelden avsluttes med fellesmiddag og så er det Euro-party i VIP teltene (endelig får alle komme inn dit). Stevnets seneste kveld avsluttes presis 00.00 og det er godt å kose puta da.

Vi er misunnelige på de som bor i bil på stevneplassen, men samtidig er det deilig med egen privatbil og hotell, så får vi litt feriefølelse også – vi kan kjøre litt rundt, og slappe av litt på hotellet innimellom.

Litt søvn nå, før juniorstart og så skal Maiken, Madelen og Alexandra ri B-finale kl 13. Sofia sparer sin hest og er ferdig for helgen.

 

Siste stevnedag for oss

Først var det juniorene som skulle ri siste kvalifisering til finalen. Dessverre fikk Siri to bommer ned men Ingrid gikk nok en feilfri runde og er i finalen. I dag kom varmen tilbake for fullt og lufta var dirrende stille. Fluer overalt, i halsen, nesa, ørene. Alle går rundt og harker fluer og hestene blir rimelig stressa, selv med fluemasker på.

Maiken og Sancerre i B-finalen.
FILE_9BO_4856.jpg

Så var B-finalen for children igang, og Alexandra var først ute av de tre norske jentene og fikk en bom ned. Så gikk Madelen feilfritt og med ganske god tid som skulle vise seg og holde til en femteplass. Maiken var siste startende og veldig klar for en fin runde. Sancerre var veldig fin og avslappet på oppvarmingen, men når de kom inn på banen ble han veldig spent og veldig sterk og fikk igjen ett stopp på hinder nr. 1. Maiken kom på på nytt og og de fikk gjennomført banen med en bom ned på resten av runde, pluss endel tidsfeil pga stoppet selvsagt. En litt skuffende avslutning for vår del på vårt første (og sannsynligvis eneste) EM. Men tross alt, mye læring og masse erfaring å ta med seg videre.

 

En siste godbit før B-finalen
IMG_6255.jpg

Mens vi kjølte ned hest og begynte pakking fikk Sancerre en siste sjekk av veterinær for å klarere avreise om noen få timer. Sjåføren var veldig klar for å reise får å unngå trafikk.

På med utstyr og hester og pikkpakk, og så bar det avsted mot München kl 1700. Vi ankom første overnatting kl 0130, og denne gang på travbanen. Av og inn med hester, kle av, tisse litt og så en liten leierunde før kveldsfor og natta. Avreise 0800 neste dag så kun noen få timer med hvile. På søndager er det ingen tungtransport på veiene, kun dyretransporter har lov å kjøre, så det er en fin dag og unngå køkjøring på. Maiken fulgte med på Clip My Horse for å se rundene til Birgitte og Ingrid som begge var de eneste norske som tok seg helt til finalen. Hesten til Birgitte var nok sliten nå etter fire runder i løpet av uka og tok fire bommer dessverre. Ingrid gikk en nok en feilfri runde og havnet på en fin 14 plass i finalen i europamesterskapet.

 Litt gressing på travbanen før avreise i München
IMG_6250.jpg

Vi ankom Hamburg kl 2000 og der møtte vi mange svensker med dressurhester som var på vei til EM i Tyskland. Litt felles grilling med de norske før vi igjen inntok samme creepy Rasthaus som sist.. Tidlig avreise kl 0430 med kurs for Norge og siste etappe. Nå skal det bli godt å komme hjemJ

 

Takk for oss og på gjensyn!

Maiken, Sancerre og Monica

 En slapp og deilig slabbedask-dag

Postet av Skedsmo Rideklubb den 14. Jul 2023

En slapp og deilig slabbedask-dag

Hviledag for children-rytterne torsdag. Opp før otta faktisk, og i salen før 0600 for å ri mens det var ledige baner før stevnestart. Etter nattens regn var det faktisk friskt og deilig og komme i stallen. Etter en trim-økt var det bort å heie fra kl 08 på young-riderne. Birgitte gikk null idag også, Ada hadde to bommer ned og Hanna fikk det ikke til å stemme med hesten i dag heller. Dermed er det kun Ada og Birgitte som er med videre for å kjempe individuelt. 

IMG_6222.jpg

Etter litt dusjing, leiing og møkking bestemte vi oss for å dra til Lake Como med noen av de andre norske. For ett fantastisk sted! Enda bedre enn på bildene.

Surret oss inn i de smale gatene i gamlebyen med bilen (!) så det måtte flyttes stoler og bord fra restaurantene så vi kunne komme oss ut igjen. Maiken var bare litt flau. Jeg tenkte det var fint vi hadde norske skilter på bilen. Fant omsider et parkeringshus (som vi nesten ikke fant igjen senere).

IMG_1878.jpgLitt vindusshopping, italiensk iskrem og så en tur til fjelltoppen over byen med gondolheis. Vi var en litt slapp heiagjeng i dag og heia via clip my horse på juniorene fra lake Como. Siri og Ingrid gjorde igjen gode runder og Martine var også veldig fornøyd med to bommer ned og en tidsfeil. Mathea hadde igjen en skuffende runde med sin hest og er ferdig i mesterskapet dessverre.

 

IMG_6209.jpgMaiken og Sofia

Det ble landsbyen med middag på en lokal pizzeria for Maiken, meg og hotellnabo Nina Bråthen. En skikkelig hyggelig jentekveld med mengder av god mat. Maiken kunne ha vært med på Foam-Party på stevneplassen, men droppet det for selskap med de «gamle damene». Det er nemlig arrangementer for ungdommen hver dag her nede, i går var det Neon-Party og i dag altså Foam-party hvor hele ridehuset var fylt opp med skum og alle barna (mest de yngste) gikk helt bananas. 

IMG_6207.jpgI morgen er det stor rytterfest så det skal nok alle få med seg. Children-rytterne rir individuelt i morgen ettersom de er ute av lagkonkurransen. Maiken og Madelen har valgt å stå over ettersom de ville hatt med seg for mange feilpoeng inn for å klare kvalifisering til hovedfinalen på lørdag, og velger heller å ri B-finalen lørdag kl 13.

Men vi skal selvsagt heie alt vi kan på Alexandra og Sofia kl 08 i morgen tidlig. Etter dette er det runde to for young-riderne som også er ute av lagkonkurransen men med gode prestasjoner av både Ada og Birgitte – så det er spennende om de klarer å kvalifisere seg til hovedfinalen på søndag.

Ellers har vi shoppet ny kost, hestesnack og nye ridehansker i dag. Små gleder og Sancerre likte snacken godt. Gondolheisen tok såpass lang tid at når vi kom tilbake til stallene hadde Sancerre lekt at han var Bally og ramponert litt utenfor boksen sin (vi lot døra stå åpen med kun stallgardin for å få nok luft inn i boksen – og Sancerre er jo en forsiktig type som ikke tør å stikke hodet ut engang – trodde vi. Nå hadde han overraskende tatt for seg av interiøret til naboen..). Rare hesten.

 Buona notte!

Sancerre, Maiken & Monica


Jeg får digg og usunn frokost hver dag som groom mellom 6 og 8

IMG_6199.jpg


Masse aktiviteter for ungdommen hver dag
IMG_6198.jpg


Velkomsthestene
IMG_6197.jpg


 VIP teltene (vi har IKKE adgang)
IMG_6195.jpg


 Maiken og Madelen heier på Young-riderne
IMG_6194.jpg


 På vei til morgen-økt 0630
IMG_6193.jpg

 Ny dag og nye muligheter i EM

Postet av Skedsmo Rideklubb den 13. Jul 2023

Vi våknet til et vanvittig tordenvær og himmelens sluser var helt åpne. Heldigvis har vi pakket til alle anledninger så regntøy og paraply lå i bilen. Likevel ble vi gjennomvåte på de seks meterne vi måtte løpe over parkeringsplassen. En fransk hestepasser for det tyrkiske teamet haiket med oss, da hun hadde planer om å sykle. Det fikk hun ikke lov til av resepsjonisten på hotellet. Om han fryktet lynnedslag eller at hun skulle bli tatt av vannmassene som fosset nedover veiene vet vi ikke, men hun ble glad for skyss.  IMG_6172.jpgSancerre får selvsagt fletter i dag også


Vi startet med å se juniorene ri sin første runde. Det var Ingrid, Mathea, Siri og Martine som red for Norge. Ingrid red superfort, men selv om hun tok med seg et riv havnet hun langt oppe på listene. Siri var feilfri, men red litt saktere. Hun havnet derfor lengre ned ettersom det var en speed klasse. Da blir hinderfeil gjort om til tilleggssekunder. Hesten til Mathea var ikke helt seg selv i dag og de fikk 28 feilpoeng på hinder. Martine avsluttet med to riv.  

Det var heldigvis ikke så varmt i dag, men heten var likevel trykkende og man må spyle hestene ca en gang i timen for å holde temperaturen nede. Masse vann og dobbel dose elektrolytter i hver eneste bøtte var tipset fra veterinæren vi har med.


IMG_6181.jpgNerver på oppvarmingen i dag, men en bestemt rytter gjorde susen Han har sjekket Sancerre ofte og mener at han er fin og hydrert og det er betryggende. Han fikk dog litt ekstra vitaminboost for å ha noe å gå på i dag. Maiken skulle ri som start 68 og måtte vente helt til kl 1735 før hun kunne entre arenaen. Etter mye pep-talk var hun veldig innstilt på være ekstra på i dag slik at Sancerre ikke skulle stoppe om han ble usikker. Ettersom vi hadde den elendigste starten i går hadde vi ingenting å tape i dag. Om han så rev alle hindrene på banen så skulle de igjennom var planen til Maiken og Tom Vidar. 

Alle var med og heiet når turen hennes kom. Da hadde allerede Alexandra og Sofia ridd med en bom ned hver, men begge med veldig flotte runder. Maiken måtte jobbe på hvert eneste hinder. Sancerre sto mye i mot og først etter hinder nr. 4 og etter tre riv ble han mer avspent og de fikk noen fine sprang før vannet hvor han igjen sto imot og Maiken måtte ri på. De kom seg igjennom klassen med fire riv og sjelden har vel noen vært så glade for 16 feilpoeng som vi var da. 

 


IMG_6189.jpgFornøyd Sancerre Stor stas og alle kom bort og jublet når Maiken og Sancerre gikk av banen. Veldig hyggelig og gøy med en sånn heiagjeng med nordmenn. Etter litt spyling og nedkjøling kunne vi heie på siste children rytter ut for Norge, men Madelen og hesten fikk dessverre eliminering litt ute i banen på en oxer de kom feil inn på. Og med det endte det norske laget utenfor de lagene som er med i finalen på fredag. 

De kan likevel ri individuelt. Maiken med en eliminering fra i går og Madelen med en fra i dag starter da dessverre med tilleggspoeng på fredagen. 

Men dette er EM (!) og vi må ta med de erfaringene vi får fra et slikt mesterskap så selvfølgelig skal vi ri på fredag og håper på en enda bedre runde enn i dag. Norge er uansett langt unna både hestemateriell og erfaringer som mange av de andre europeiske landene har, så vi må heie på hverandre og ri for å bli bedre. Det ble hyggelig fellesgrilling med alle før regnet og tordenværet satte inn igjen og alle måtte ta kvelden. I morgen er det fridag for oss men vi skal selvsagt heie på juniorene og young-riderne i morgen. Etter en nedtur kommer det ofte en opptur.... og er nedturen stor nok så vil alt oppleves som en opptur. Sånn var det iallefall for oss i dag.

Maiken, Monica & Sancerre

 En skikkelig møkkadag...

Postet av Skedsmo Rideklubb den 11. Jul 2023

Oppe med sola og fletting av hest kl 0600 før banegåing kl 07. Godt å være tidlig igang for da er det ikke så varmt.


 Cooling-point for hestene
IMG_6137.jpg

Vi hadde med bøtte og håndklær slik at Sancerre kunne få litt nedkjøling i skrittepausene under oppvarmingen, og så var det rigget eget cooling-point til hestene rett etter de hadde vært i arenaen. Og så noe kaldt å drikke til rytteren også. Maiken og Sancerre var start nr 10 og vi skjønte det var en teknisk vanskelig bane, men satset på å forsere alle hindringer. Det gikk ikke helt etter planen og det ble to stopp på hinder nr 1 og eliminering. En skikkelig nedtur og skuffelse. Sancerre hoppet jo godt på banetreningen dagen før, og hinder nr 1 var det desidert enkleste hinderet på banen. Mulig det var en blanding av nerver hos dem begge – vi vet jo at Sancerre kan være en skrulling innimellom.
Siste pep-talk før start
IMG_6128.jpg

Etter litt trøst av Tom Vidar og nedkjøling av både hest og rytter, så fikk Maiken mange gode ord fra resten av den norske gjengen – og det føltes skikkelig godt med støtte. Hver eneste en av de andre norske rytterne kom med sine elimineringshistorier – også fra mesterskap, og det ga litt trøst. Heldigvis var alt litt bedre litt senere på dagen og vi kunne glede oss over de andre children rytterne med 4 (Sofia), 8 (Alexandra) og 9 (Madelen) feil – gode runder men med litt mange feilpoeng med videre dessverre. Young riderne var også ute i ilden i dag, men først kl 15 når det var på det varmeste. Ada, Hanna og Birgitte red supert på en helt vanvittig krevende bane i 145. En bom ned på Ada og Birgitte og tre på Hanna. Men tror alle var veldig fornøyde.IMG_6132.jpg Etter klasseslutt var det stell av hester og sjekk med veterinær før alle tok en tidlig kveld. I morgen er det junior og children igjen – og vi har lovet Sancerre en vifte til i boksen hvis han er litt greiere i morgen. Alt sendes på Clip My Horse forresten så følg med. Vi er forsiktige optimister før morgendagenJ


Ikke bare hesteutstyr men makroner også
IMG_6138.jpg


   


 Endelig fremme i Italia og i gang med forberedelser

Postet av Skedsmo Rideklubb den 11. Jul 2023

Reisebrev EM - søndag i Italia 

I dag våknet vi av kirkeklokker i moll-dur (om det er noe som heter det?) fra alle de små kirkene rundt om de små landsbyene her.  Gorla Minore er en av flere knøttsmå landsbyer inne i skogene her i nord-Italia (det er rart at ridning er stort her og at de arrangerer mange store stevner). Etter 10,5 timers søvn (!) var det greit å stå opp. Det første som skjedde i dag var tørr-trening på vet. sjekk med landslagsveterinær Alvaro kl 1030 og så litt ridning med Tom Vidar etterpå.

IMG_6109.jpg Sancerre virker i fin form og spiser og drikker normalt. Det er veldig plagsomme fluer her men Sancerre har jo god trening med insekter fra Sørum så han bryr seg mindre enn mange av de andre hestene (noen fordeler må man jo ha). Vi må ellers låse og passe på alt av utstyr da det ofte kommer tyver hit. Vaktholdet er så som så. Foreløpig har det gått greit så vi krysser fingrene for at vi ikke mister noe verdifullt. En sal for eksempel – hadde vært litt krise. Ellers er det mye jobb med å holde hestene (og stallen) kjølig. Eller ikke kjølig akkurat, men mindre hett kanskje. Det har vært 34-36 grader i dag og det er fullstendig stillestående luft.Alle hestene har mange vifter i boksene sine (som vi har tatt med) men det er kun ett strømuttak i hver stall og med 14 norske hester som har fra to til fire vifter hver, pluss noen frysere til kjølebelegg – så er det 32 enheter koblet på ett uttak. Så det forklarer hvorfor det stadig er strømbrudd... Så hestene har det greit mens vi må klare oss uten vifter og uten kald drikke...

Den «ekte» vet. sjekken var klokken 17 i ettermidddag og alle de norske hestene er nå startklare. 

Det ble tid til badeland for «Childrengjengen»
IMG_6098.jpg

 IMG_6119.jpgDet er ganske proft med egen veterinær som stadig er inne og sjekker at Sancerre er fin og hydrert og klar. Og siden Maiken trener for Tom Vidar som er landslagsleder til daglig – så er vi jo ekstra heldige som har med «egen» trener hit også. Luksus! I morgen er det banetilvenning kl 10.04.30 (presis!) og man har 90 sekunder pr ekvipasje og blir kastet ut av banen om man bruker lengre tid.

 

I dag ble det tid til litt handling i matbutikk og test av italiensk is. Så litt pizza til middag og kvelden – etter endel feilkjøringer med bil. På grunn av svært ustabil nettdekning her blir det mye rar kjøring med bil når man skal følge GPS`n som stadig hakker og beskjedene kommer ett sekund for sent. Da er det bråstopp og full rygging enten man er midt i en rundkjøring eller på landeveien. Håper vi kan veien fra hotellet til stevneplassen utenat snart..


Mandag i Italia 

IMG_6090.jpgDagen startet med banehopping og det var sykt varmt og mengder med fluer som plager både folk og dyr. Alle hestene går med full fluehabitt inklusiv masker hele tiden, kun av inne på sprangarenaen. Sancerre var fin på banen, men tittet på vanngraven så det var godt med et par runder der.  Etter litt dusjing av hestene ble det tid til lunsj og badeland. Utrolig digg med litt avkjøling i vannet der.


Ellers går dagene i leiing, bytte og lade batterier til viftene, mer dusjing, leiing, nye batterier, foring, dusjing og enda mer dusjing. Tempen skal måles og registreres to ganger pr dag, og kommer den over 38 grader så «flagges» hesten i FEI systemet og må flyttes i isolat for overvåkning.


Ettersom det er så utrolig varmt her nede er det veldig fort at hestene for 38 grader i kroppstemperatur selv om de ikke er syke så her må det jobbes på for å holde gradene nede. Derfor ble det en sen kveld i stallen for å kjøle ned hesten selvom det er banegåing kl 0715 i morgen tidlig og vi må fore halv seks og opp fem. Maiken er start nr 10 i morgen så vi går litt halvnervøse til sengs.


Hilsen Maiken, Sancerre og MonicaÅpningseremoni

IMG_6121.jpgIMG_6124.jpg


 
IMG_6122.jpg


 På tur til EM i sprang i Gorla Minore (ITA)

Postet av Skedsmo Rideklubb den 10. Jul 2023

På tur til EM i sprang for Children, Junior og Unge ryttere i Gorla Minore (ITA), juli 2023

For knappe to uker siden fikk Maiken (14) og Sancerre (også 14) beskjed om at de var tatt ut til den femte og siste children-plassen i EM i sprangridning som går fra 10 – 16 juli i Italia. Det var kort frist å bli reiseklare på. Maiken ble kjempeglad mens Sancerre ikke brød seg i nevneverdig grad. Først var det Nordisk så det var jo en fin oppvarming til det hele selv om høydene ikke er de samme. Under Nordisk ble det også litt endringer så Maiken «red seg inn» på EM-laget som fjerdemann. Enda mer spennende! Skedsmo rideklubb er jo godt vant med ekvipasjer i mesterskap på høyt nivå i både dressur og feltritt, men i sprang går det lenge mellom hver gang.

 IMG_6065.jpgMaiken og Sancerre tar en siste bakkeøkt med Elin før vi laster på for å reise på langtur.

 

Hjem fra Nordisk i Drammen på søndag, nye sko på Sancerre på mandag, helsepapirer fra mattilsynet ble ordnet tirsdag, carnet ble sjekket og veterinærsjekk med litt vitaminpåfyll på onsdag rett før avreise ble ordnet. En lett bakke-økt med litt instruksjon fra Elin Heistad før avreise var helt topp. Ponnien fikk dra på en liten sommerferie på Jølsen siden han ikke skulle være med til Italia (takk til alle som stiller opp!). Vi hadde ordnet med skyss på hestebilen til en av de unge rytterne, Hanna Wicklund sammen med hesten hennes Fantomas. Hun hadde også med seg to sjåfører til sin bil mens vi kjørte egen bil i følge. De ønsket å kjøre om natten for å unngå varme og kø. Vi var litt spent på det, og er ikke så veldig glad i å kjøre lenge i mørke og med lite søvn.


 IMG_6042.jpgIMG_6054.jpgVi lastet hest og utstyr på vår egen hestebil og dro til Bærum hvor de hadde både hest og bil stående. Så var det å pakke alt over, og det var bare så vidt vi fikk plass. Trillebår og feiekost fikk bli igjen hjemme, sammen med mann og hund.

 Vi satte kursen ut av Oslo kl 18, en stor og en liten bil i følge, og med kurs for Hamburg via Sverige og Danmark. Denne etappen var den lengste, og etter 13 timer i bil ankom vi Rutzenhagen rett utenfor Hamburg klokken syv torsdag morgen.


IMG_6035.jpgI Rutzenhagen holder Nordic Jumping til, og de driver altså hestehotell for hester som ferdes mellom konkurranser rundt om i Europa. Vi har vært der tidligere og det er et flott anlegg, ikke minst så har de mange flotte kjørehester og trener stadig rundt med seksspann. Veldig imponerende å se på! Øyene trillet nesten ut av hodet på Sancerre. Etter at hestene hadde strukket litt på beina og fått rikelig med vann og mat, kunne reisefølget plugge inn strømledningen og sove i bilen mens vi måtte komme oss til et vertshus i nærheten.


Det hadde kun vært små vannpauser underveis i forbindelse med fylling av drivstoff og en liten fergetur mellom Rødby og Puttgarden. Vertshuset vi sjekket inn på var som tatt ut av en dårlig skrekkfilm, og den tyske verten med slakterforkle fulgte oss ned i en mørk og fuktig kjeller mens han mumlet på tysk. Rommet lignet ikke helt det som var avbildet på hjemmesiden men vi var for slitne så stupte bare i seng. Fire timer senere uten særlig søvn var det på tide å sjekke ut (ja det er litt vanskelig med nattkjøring og hotelldøgn viste det seg – enten må man leie et ekstra døgn eller så må man håpe på litt sen utsjekk). Hesten hadde fått sen frokost og det var på tide med en leietur. Noen timer senere var de på bilen igjen og med kurs for München som var neste overnattingssted. Vi ankom kl 0530 på morgenen etter 12 timer på veien. Vi brukte alle triksene i boka for å holde oss våkne de siste tre timene av kjøreturen – det var hardt. 

IMG_6051.jpgIMG_6047.jpgI

I München overnattet vi på galoppbanen, et enormt anlegg med mange gjestestaller. Der møtte vi flere nordmenn som var på vei til Italia, men de hadde allerede vært der et døgn ettersom de kjørte på dagtid.

IMG_6053.jpgIMG_6046.jpg

Vi sjekket inn på et mye bedre hotell i nærområdet, og etter litt søvn hadde vi tid til litt sightseeing også. Avreise var ikke før kl 2130 på kvelden ettersom stallene i Gorla Minore ikke åpnet før klokken 0700 lørdag morgen. Dette var den korteste etappen med «bare» elleve timer på veien. Vi kjørte fra München via Østerrike, opp Brennerpasset og over noen alper (tror vi – det vart mørkt), og ned til Italia ved nordsiden av Gardasjøen. Hestene måtte få på seg dekken et stykke over fjellet da gradene sank betraktelig i høyden.

IMG_6063.jpgNår sola var på vei opp så ankom vi stevneplassen «Equieffe» i Gorla og stilte oss i kø med alle de andre nord-europeerne som hadde kommet i løpet av natten og morgenen. Både hester og folk var slitne nå og det var nærmere 30 grader når sola omsider kom litt høyere på himmelen. Mengder med kaffe og red bull hadde holdt oss våkne men nå var det jammen slutt – men hesten først så det var bare å bite tenna sammen og pakke ut av hestebil, rigge stallplass, pynte med norske flagg og snakke med de andre norske ryttere og reisefølge.

 Akkreditering er på plass!


Fem juniorer, fem unge ryttere og fire children ryttere er nå innstallert med pikkpakk, vifter og utstyr i den norske stallen. Hestene fikk seg en liten rideøkt med lett jogg, en sjekk av landslagsveterinæren og litt påfyll av vitaminer for de som trengte det. 

Det er utrolig hett og lufta helt stille så vifter er satt i gang i alle bokser. Dessverre går strømmen til stadighet, så det er ikke lett å sørge for en kjøligere tilværelse for dyra.

Tidlig kveldsforing av hester og folk før vi tok kveldene i syv tiden – etter tre døgn på reise med lite søvn. I morgen venter veterinærsjekk, antidoping-møte med FEI og en liten rideøkt.

Tirsdag er det første klasse for Maiken og Sancerre, og for de som er interessert kan man følge live sending på «livejumping battistini» (eller mobile.livejumping.it), finn riktig stevne (10-16/7 FEI European championship YR, JR, Ch.) Childrenklassene går tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Nasjonshopningen er onsdag og den individuelle finalen er lørdag. Vi satser på litt mer oppdatering ilp uken!

Hilsen Sancerre, Maiken og Monica

 

Maiken og Sancerre vel framme i Gorla
 
IMG_6081.jpg


 Sancerre synes vifte er deilig i 34 grader
IMG_6088.jpg

 Nordisk Baltisk mesterskap 2023

Postet av Skedsmo Rideklubb den 4. Jul 2023


IMG_5984.jpg

 God stemning under åpningsseremonien!

Skedsmo rideklubb hadde hele 6 ekvipasjer til start i Nordisk i år, fem i dressur og en i sprang.

Arrangementet gikk av stabelen på Linnesvollen i regi av Drammen rideklubb. Det var et flott arrangement som gikk over mange dager. Alle «våre» har hatt mange flotte runder. Kort oppsummert fra finalene så fikk Mathilde Malmberg en 5. plass individuelt i dressur for children, Mathilde Klaesson fikk en 5. plass i Grand Prix Kür for senior. Det ble sølv til junior laget i dressur med Thia Nielsen og en bronsjemedalje til ponni kat. 1 laget med Alexander D. Ranum. Sarah Edseth Solbakken oendte på en 11 plass i U25 klassen. Childrenlaget i sprang med Maiken Vandbakk Dragerengen fikk sølv i lagkonkurransen.  

Vi gratulerer! 

IMG_5980.jpg              IMG_5981.jpg

Mathilde & Rio etter fredagen                       Fint pyntet i alle staller


IMG_5979.jpg

Childrenlaget i sprang med Maiken feirer sølvet.

 

IMG_5976.jpg

Thia Elise og Ophelia i fint driv gjennom diagonalen

IMG_5975.jpg 

Alexander viser fram medaljen med kat. 1 ponnienes bronsjelag

 

IMG_5974.jpg

Klubbens childrenrytter i dressur, Mathilde Malmberg med Midaz


Et bilde som inneholder sport, utendørs, hest, riding
Automatisk generert beskrivelse

Maiken og Sancerre etter en fin runde på sprangbanen.

(Alle fotos: Helene Gjerde Aamdal)


Ønsker du å lese mer om de forskjellige individuelle resultater og arrangementet forøvrig kan du klikke deg inn på www.hestesport.no som har mange fine artikler. 

Her kan du lese mer om bl.a Mathilde Malmberg og Midaz sin flotte 5 plass: Rett og slett knallbra av Astrid og Matilde (hestesport.no) og Mathilde Klaesson sin seier under grand prix fredag: Mathilde toppet resultatlisten i Grand Prix (hestesport.no)

Children laget og Maiken sin flotte sølvmedalje i sprang leser du om her: Det ble to sølv og en bronse på sprangbanen (hestesport.no)