Foran og bak kulissene ved Kingsland Oslo Horse Show 2021

Postet av Skedsmo Rideklubb den 27. Okt 2021

Foran og bak kulissene ved Kingsland Oslo Horse Show 2021

Maiken og ponniene Ammera´s Justice (Turid) og Ballynoe Fear Bui (Bally) var så heldige at de gjennom årets ponnisprangcup-sesong klarte å kvalifisere seg i henholdsvis The Body Shop Cup (kat 2) og Backe Cup (kat 1) med sine ponnier. Den store drømmen om å ri på selveste Telenor Arena under Kingsland Oslo Horse Show skulle bli virkelighet. 

Det har vært mye nerver og stress i forkant (man vil jo helst ikke dumme seg helt ut – for eksempel å bli eliminert eller falle av eller glemme banen eller andre kjipe ting), og med en «oppvarmingshelg» i arenaen i forkant, så var vi klare. «Vi» vil sin ponniene, Maiken og jeg (mamma – og kanskje aller mest stresset og nervøs). 

Det er også verdt å nevne at jeg har hatt mitt 30. år her på Oslo Horse Show i år (helt sant). Jeg var med som frivillig allerede i 1991 (da var jeg 21) i Oslo Spectrum og har altså vært med nesten hvert eneste år siden. Så jeg hadde altså et slags 30-års jubileum i år. Jobben min er å være ringmasterassistent (ansvarlig for tidsskjema på hele stevnet) og jeg står ofte på avriding eller i porten, når vi ikke planlegger og justerer tidsskjemaet. Jeg tenkte jo at det må jeg jo klare selvom om Maiken skal ri. Litt svett ble jeg men det gikk nå på et vis med litt ekstra hjelp – tusen takk!

A picture containing ground, mammal, horse
Description automatically generated

Turid og Bally venter på å varme opp

 Vi var oppstallet i teltstall 8 på det store området, og startet med at Bally ruslet ut av boksen på egen hånd (jeg hadde ikke lukket ordentlig) og turnerte deretter hele teltstallområdet i full galopp, med øket trav, høye kneløft og store nesebor, hoppet over både høyballer, trillebårer og kjøleskap(!). Veldig flaut og dårlig start på helgen. Heldigvis ble det ikke betegnede for det som skulle komme, og resten av dagene holdt alle seg i egen boks når dette var planen. 

 

A picture containing ground, outdoor, tent, outdoor object
Description automatically generated            A picture containing mammal
Description automatically generated

Rundt teltstallene her herjet Bally..                     Bally er helt uberørt og skammer seg ikke

Det er litt slitsomt å stå i teltstall men med alle de store internasjonale rytternavnene og hestene ble det ganske stas. Vi kan jo nevne at Carl Hedin stod ved siden av oss i teltstallen og han lånte krakken vår hver dag (sant!).  

Dagene går med til å fore, vanne, leie, møkke, pusse, vaske, leie, møkke, ri, fore, vanne, pusse, møkke, leie, flette, ri, vaske, pusse, møkke, vanne, fore. Og snakke med kjente. Det er veldig sosialt og koselig på stevner. 

 

 

A picture containing text, person, mammal, horse
Description automatically generated

Bally gjorde det heldigvis godt igjen på arenaen (fra helg 1)

 

Det var litt uvirkelig å se hvordan stevnet liksom vokste fra onsdagen uten publikum og til lørdag når det var fullsatt. Det var dog ikke så mange der tidlig lørdag morgen kl 0800 når ponnifinalene gikk av stabelen. Det var kanskje like greit når det gjaldt å holde nervene i sjakk. 

A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence                        A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence

Bally i aksjon                                                             Justice var også flink ponni

 

Det var tre klasser i hver cup som gikk fra torsdag til lørdag, og Maiken fikk en plassering med Justice og to med Bally. Hun havnet på 5.plass sammenlagt med Justice og 3. sammenlagt med Bally – og det var mer enn vi hadde håpet på på forhånd – og vi er dødsfornøyde med innsatsen! Her deltok det mange dyktige ekvipasjer som har vært lenge med i gamet. 

 Vi må jo nevne alle de hyggelige klubbsupporterne, og verdifull hjelp fra sprangtrener Tom Vidar og dressurtrener Marit (som hjelp litt fra sidelinjen) og hestepasserne som hjalp til sent og tidlig.

 

A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence      A child riding a horse
Description automatically generated with low confidence

Lang vei til og fra teltstaller og arena.              Flinke J

 Vel hjemme  - litt slitne og både erfaringer og en fartsbot rikere (jada – jeg klarte å pådra meg bot i Vålerengatunnellen), ponniene litt småforkjølet og med lommeboka tom – ja så har vi kjempelyst til å være med neste år også.

A picture containing mammal, cart, horse
Description automatically generated   

Begge ponniene har det helt greit her i teltstallene. Mye som skjer hele tiden. Justice humrer til alle hele tiden i håp om en snack og Bally prøver å frakte alt løsøre inn i boksen sin for å ramponere det.

 

A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence                A picture containing mammal
Description automatically generated

Fletteeksperten trår til to ganger pr dag..             Må jo ha fletter på stevne 
Bli med Mathilde bak scenen på Kingsland Oslo Horse show

Postet av Skedsmo Rideklubb den 12. Okt 2021

Mathilde M. Klaesson deltok nylig i EM dressur med Sandbæks Rio-El og har startet en rekke større, internasjonale klasser og mesterskap i dressur og gjort det veldig bra gjennom 2021. 


Nå er de klare for å ri under Kingsland Oslo Horse show i helgen. Vi blir med Mathilde bak i kulissene på KOHS for å se hvordan hun forbereder Rio og seg selv til start og hvilke rutiner de har. Du vil også få en titt inn "backstage" på KOHS. Hvordan er det å være på store, internasjonale stevner og ri med de store stjernene? 

Fredag følger vi Mathilde på vår Instagram konto - Følg med :-) 

https://www.instagram.com/skedsmorideklubb/ 
Lag NM Dressur 2021 er nå historie... Takk for innsatsen!

Postet av Skedsmo Rideklubb den 5. Okt 2021

Etter et særdeles vellykket og hyggelig Lag NM i dressur, så vil vi med dette få lov å takke alle som var med bidro med sin innsats. Takk til alle frivillige og til alle funksjonærer, og ikke minst takk til alle dyktige og positive deltakere.

En helt spesiell takk må og rettes til alle våre rause sponsorer – som sørget for at Skedsmo Rideklubb kunne lage en fin og profesjonell ramme rundt dette mesterskapet. Uten disse verdifulle bidragene hadde det ikke blitt det samme.

   

Dette legges merke til, både i sporten og i lokalmiljøet, blant alle de mange som bruker Sørum Fritidsgård som rekreasjonssted. Så igjen, tusen takk!