Reisebrev fra Mathilde og Rio

Postet av Skedsmo Rideklubb den 9. Sep 2023

EM i dressur går mot slutten og her kommer noen ord fra Mathilde om dagen før dagen og selve konkurransedagen i EM. Dessverre gikk det ikke helt som ønsket - sånn er det av og til. Vi er så heldige å få lov til å spille på lag med hestene våre, men det er også viktig å huske på at de ikke er maskiner, men levende vesener. De yter sitt beste for oss hver eneste dag og det er ikke til å unngå at det av og til ikke går helt som planlagt. Vi er utrolig stolte av Mathilde og Rio og det er ingen tvil om at vi kommer til å se mer til disse fremover. Stå på og sett alltid hesten først :-) 


Reisebrev: 

Onsdag: 

Cecilia fóret frokost og tok seg av Rio litt på morgenen. I dag var det Trude som skulle ut i ilden, mens Isabel og jeg hadde treningsdag. Jeg så på Isabel trene på morgenen, også hadde jeg time med hun etterpå. Rio føltes veldig fin ut, så vi gjorde ikke så mye, da jeg var redd han skulle bli litt slapp i varmen. 

Trude hadde start kl 14.54, så da var vi alle på plass med norske flagg for å heie. Hun og hesten hennes, Tino, gjorde en veldig god jobb. Tino har vært ute av trening i sommer, så de har ikke hatt den beste forberedelsen til EM. De gjorde det beste de kunne utifra hvor de er i dag, og jeg er så takknemlig for at Trude ble med så vi fikk et lag. 

Resten av dagen gikk med til å se på de andre, og selvfølgelig masse stell og leieturer med Rio❤️

 

Torsdag:

Igjen så tok min flinke groom seg av Rio på morgenen. Jeg hadde start kl 10.15, og hadde en super oppvarming med god hjelp fra Isabel. Når jeg kom inn på arenaen var det full applaus fra publikum. Han som red før meg hadde nok gjort det veldig bra. Rio er synes det er skummelt med applaus, så han ble veldig med en gang jeg kom inn, og jeg fikk aldri helt roet han ned. Jeg startet programmet med under 40%, pga et urolig holdt på midtlinjen. Heldigvis klarte vi å klatre oss oppover underveis i programmet, og viste blant annet fine serier og en bra traverssaks. I det siste holdtet klarte vi heller ikke stå i ro, så der ble vi trukket en del. Det ble en prosent på 67,3, som jeg ikke er helt fornøyd med. Det tok oss dessverre ikke videre i mesterskapet denne gangen. Rio er fortsatt verdens beste i mine øyne, og jeg er sikker på at vi kommer sterkere tilbake. Jeg må bare lære meg å nå fram til han når det koker over i hodet hans🤯 

Isabel hadde starttid kl 14.45, og da var vi igjen klare for å heie. Hun gjorde, som vanlig, en utrolig god jobb på flotte Total Hope. En liten miss i 2. piaff trakk de litt ned, men med så mye annet bra så hadde de råd til det. Det ble fantastiske 74% og videre til spesialen på fredag. 

Det var spennende med resten av klassen også, og gøy å se så mange flotte hester med utrolig dyktige ryttere. Min personlige favoritt for dagen var engelske Charlotte Dujardin. 

På fredag skal det heies på min fantastiske trener og lagkamerat, Isabel, før jeg og Rio tar turen tilbake til Schockemöhle for litt mer trening fram til neste stevne om ikke så lenge. 


Du kan lese mer om EM dressur på www.hestesport.no 

Ett intervju med Mathilde kan du lese her: Jeg er litt skuffet i dag (hestesport.no) og om det norske laget her: Vi har grunn til å være stolte (hestesport.no)


Lagvenninnen til Mathilde - Isabel Freese med sin hest; Total Hope er etter en fantastisk Grand Prix Special videre som en av de 18 beste som skal ri Grand Prix Freestyle. Fantastisk og vi heier!  

I et EM er det de 30 beste i Grand Prix som går videre til Grand Prix Special – og så går de 18 beste her videre til Grand Prix Freestyle.

Et historisk resultat av Isabel og Total Hope (hestesport.no)


 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.