EM i Italia går mot slutten..

Postet av Skedsmo Rideklubb den 17. Jul 2023

B-finale på oss ...eller trøstefinalen som det også kalles

Fredagen startet med en tidlig morgenøkt med Sancerre og så heiing på Sofia og Alexandra som red kl 0800. Sofia og Alexandra fikk fikk begge to to riv på sine ellers fine runder. Dermed var begge ute av kampen om plass i hovedfinalen. Så litt deilige frokostpannekaker før resen av stallarbeidet måtte utføres. Ordning med hest og utstyr. Kos, stell og litt sosialt.

 

Stevnelivet tar på, og vi unnet oss en liten powernap på hotellrommet (kun 7 minutter fra stevneplassen) etter å ha fyllt opp tanken på den lokale bensinstasjonen. Der var det også dårlig nettdekning så de trakk visakortet en haug med ganger uten hell, og til slutt måtte vi reise til en minibank og ta ut kontanter og reise tilbake å betale bensinen. Etter powernapen oppdaget vi at visakortet var trukket hele 7 ganger beløpet i tillegg til kontantbetalingen. Stress & angst! Tilbake til bensinstasjonen, de skjønner ingenting og sier alt er i orden – vi er litt usikre og sier vi går til politiet. Det gjør vi ikke men går til show office og ber om råd. De sier vi skal se an til i morgen. Det er mulig det hele blir kansellert ettersom vi har vært der og påpekt feilen. Vi får se... Ellers er det nå handlet inn mengder med deilige italienske oster, spekeskinke, pesto og oliven fra lokale kjøpmenn. Så billig  - og så snadder å ha med hjem.

 

Sancerre har akklimatisert seg bra og har faktisk lagt på seg mens vi har vært her. Og ingen dårlig mage som han vanligvis har. Merkelig. Virkelig merkelig. Men nå var det young-riderne som skulle ri siste kvalifiseringsrunde før finale og Ada og Birgitte lå begge godt an. Ada hadde en strålende runde med Pelle, men fikk tre bommer ned og er dermed ute. Birgitte med til nå 0 feil i konkurransen (og hun red sin første 1.50 noensinne!) hadde stålkontroll helt til de to siste hinderne, fiklet litt mye med tøylene inn mot kombinasjonen, noe som resulterte i riv på hinder 12 b og hinder 13. Veldig kjedelig, men det holdt allikevel til finaleplass! Norges første i mesterskapet til nå! Det blir veldig spennende på søndag. Og vi har fortsatt to juniorer med helt i topp, nemlig Siri og Ingrid som skal ri siste kvalifisering lørdag morgen kl 08. Det er så gøy å sitte på tribunene og se på alle de fantastiske hestene som går her nede!

 

Vi rakk også en kjapp tur til Lagnano på et giga-kjøpesenter (Sephora – visstnok et must for ungdom som vil sminke seg) før en sjekk med landslagsveterinæren og litt vitaminboost for Sancerre. Fortsatt hydrert og fin, han svelger jo i seg alt av supper og elektrolytter så det lover jo bra. Han har begynt å skjønne tegninga med at hver gang han skal ut så er det på med full antifluehabitt (det er han happy med), før det bærer mot helkroppsspyling (det er han unhappy med – og prøver å finne på alt mulig annet). Det er et flott anlegg her nede, men veldig lite plass for hestene, de må leies på den gloheite asfalten rundt og rundt stallene. Der kryr det av andre hester som må passeres, ca en million strømkabler som må forseres (som vi prøver å unngå at han tråkker på, men det er jo umulig!), el-sparkesykler i alle verden varianter og med alle verdens last, traktorer, trucker, biler, løse hunder og ikke minst hingster (ikke løse). Veien er omtrent like smal som en dobbeltseng, så det er et under at det går bra. Stevneplassen har egentlig alt av det du vanligvis ALDRI ville utsatt hesten din for i hverdagen. I stallen er vi som tørre svamper og ser og lærer triks av alle – og nå er vi så mye mer rutinerte enn vi var før vi kom. Den norske gjengen er herlige, og det er jo med et knippe skikkelige veteraner som feks Nina Bråthen og Stein Endresen med fler. Det føles trygt og godt.

 

Kvelden avsluttes med fellesmiddag og så er det Euro-party i VIP teltene (endelig får alle komme inn dit). Stevnets seneste kveld avsluttes presis 00.00 og det er godt å kose puta da.

Vi er misunnelige på de som bor i bil på stevneplassen, men samtidig er det deilig med egen privatbil og hotell, så får vi litt feriefølelse også – vi kan kjøre litt rundt, og slappe av litt på hotellet innimellom.

Litt søvn nå, før juniorstart og så skal Maiken, Madelen og Alexandra ri B-finale kl 13. Sofia sparer sin hest og er ferdig for helgen.

 

Siste stevnedag for oss

Først var det juniorene som skulle ri siste kvalifisering til finalen. Dessverre fikk Siri to bommer ned men Ingrid gikk nok en feilfri runde og er i finalen. I dag kom varmen tilbake for fullt og lufta var dirrende stille. Fluer overalt, i halsen, nesa, ørene. Alle går rundt og harker fluer og hestene blir rimelig stressa, selv med fluemasker på.

Maiken og Sancerre i B-finalen.
FILE_9BO_4856.jpg

Så var B-finalen for children igang, og Alexandra var først ute av de tre norske jentene og fikk en bom ned. Så gikk Madelen feilfritt og med ganske god tid som skulle vise seg og holde til en femteplass. Maiken var siste startende og veldig klar for en fin runde. Sancerre var veldig fin og avslappet på oppvarmingen, men når de kom inn på banen ble han veldig spent og veldig sterk og fikk igjen ett stopp på hinder nr. 1. Maiken kom på på nytt og og de fikk gjennomført banen med en bom ned på resten av runde, pluss endel tidsfeil pga stoppet selvsagt. En litt skuffende avslutning for vår del på vårt første (og sannsynligvis eneste) EM. Men tross alt, mye læring og masse erfaring å ta med seg videre.

 

En siste godbit før B-finalen
IMG_6255.jpg

Mens vi kjølte ned hest og begynte pakking fikk Sancerre en siste sjekk av veterinær for å klarere avreise om noen få timer. Sjåføren var veldig klar for å reise får å unngå trafikk.

På med utstyr og hester og pikkpakk, og så bar det avsted mot München kl 1700. Vi ankom første overnatting kl 0130, og denne gang på travbanen. Av og inn med hester, kle av, tisse litt og så en liten leierunde før kveldsfor og natta. Avreise 0800 neste dag så kun noen få timer med hvile. På søndager er det ingen tungtransport på veiene, kun dyretransporter har lov å kjøre, så det er en fin dag og unngå køkjøring på. Maiken fulgte med på Clip My Horse for å se rundene til Birgitte og Ingrid som begge var de eneste norske som tok seg helt til finalen. Hesten til Birgitte var nok sliten nå etter fire runder i løpet av uka og tok fire bommer dessverre. Ingrid gikk en nok en feilfri runde og havnet på en fin 14 plass i finalen i europamesterskapet.

 Litt gressing på travbanen før avreise i München
IMG_6250.jpg

Vi ankom Hamburg kl 2000 og der møtte vi mange svensker med dressurhester som var på vei til EM i Tyskland. Litt felles grilling med de norske før vi igjen inntok samme creepy Rasthaus som sist.. Tidlig avreise kl 0430 med kurs for Norge og siste etappe. Nå skal det bli godt å komme hjemJ

 

Takk for oss og på gjensyn!

Maiken, Sancerre og Monica

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.