Ny dag og nye muligheter i EM

Postet av Skedsmo Rideklubb den 13. Jul 2023

Vi våknet til et vanvittig tordenvær og himmelens sluser var helt åpne. Heldigvis har vi pakket til alle anledninger så regntøy og paraply lå i bilen. Likevel ble vi gjennomvåte på de seks meterne vi måtte løpe over parkeringsplassen. En fransk hestepasser for det tyrkiske teamet haiket med oss, da hun hadde planer om å sykle. Det fikk hun ikke lov til av resepsjonisten på hotellet. Om han fryktet lynnedslag eller at hun skulle bli tatt av vannmassene som fosset nedover veiene vet vi ikke, men hun ble glad for skyss.  IMG_6172.jpgSancerre får selvsagt fletter i dag også


Vi startet med å se juniorene ri sin første runde. Det var Ingrid, Mathea, Siri og Martine som red for Norge. Ingrid red superfort, men selv om hun tok med seg et riv havnet hun langt oppe på listene. Siri var feilfri, men red litt saktere. Hun havnet derfor lengre ned ettersom det var en speed klasse. Da blir hinderfeil gjort om til tilleggssekunder. Hesten til Mathea var ikke helt seg selv i dag og de fikk 28 feilpoeng på hinder. Martine avsluttet med to riv.  

Det var heldigvis ikke så varmt i dag, men heten var likevel trykkende og man må spyle hestene ca en gang i timen for å holde temperaturen nede. Masse vann og dobbel dose elektrolytter i hver eneste bøtte var tipset fra veterinæren vi har med.


IMG_6181.jpgNerver på oppvarmingen i dag, men en bestemt rytter gjorde susen Han har sjekket Sancerre ofte og mener at han er fin og hydrert og det er betryggende. Han fikk dog litt ekstra vitaminboost for å ha noe å gå på i dag. Maiken skulle ri som start 68 og måtte vente helt til kl 1735 før hun kunne entre arenaen. Etter mye pep-talk var hun veldig innstilt på være ekstra på i dag slik at Sancerre ikke skulle stoppe om han ble usikker. Ettersom vi hadde den elendigste starten i går hadde vi ingenting å tape i dag. Om han så rev alle hindrene på banen så skulle de igjennom var planen til Maiken og Tom Vidar. 

Alle var med og heiet når turen hennes kom. Da hadde allerede Alexandra og Sofia ridd med en bom ned hver, men begge med veldig flotte runder. Maiken måtte jobbe på hvert eneste hinder. Sancerre sto mye i mot og først etter hinder nr. 4 og etter tre riv ble han mer avspent og de fikk noen fine sprang før vannet hvor han igjen sto imot og Maiken måtte ri på. De kom seg igjennom klassen med fire riv og sjelden har vel noen vært så glade for 16 feilpoeng som vi var da. 

 


IMG_6189.jpgFornøyd Sancerre Stor stas og alle kom bort og jublet når Maiken og Sancerre gikk av banen. Veldig hyggelig og gøy med en sånn heiagjeng med nordmenn. Etter litt spyling og nedkjøling kunne vi heie på siste children rytter ut for Norge, men Madelen og hesten fikk dessverre eliminering litt ute i banen på en oxer de kom feil inn på. Og med det endte det norske laget utenfor de lagene som er med i finalen på fredag. 

De kan likevel ri individuelt. Maiken med en eliminering fra i går og Madelen med en fra i dag starter da dessverre med tilleggspoeng på fredagen. 

Men dette er EM (!) og vi må ta med de erfaringene vi får fra et slikt mesterskap så selvfølgelig skal vi ri på fredag og håper på en enda bedre runde enn i dag. Norge er uansett langt unna både hestemateriell og erfaringer som mange av de andre europeiske landene har, så vi må heie på hverandre og ri for å bli bedre. Det ble hyggelig fellesgrilling med alle før regnet og tordenværet satte inn igjen og alle måtte ta kvelden. I morgen er det fridag for oss men vi skal selvsagt heie på juniorene og young-riderne i morgen. Etter en nedtur kommer det ofte en opptur.... og er nedturen stor nok så vil alt oppleves som en opptur. Sånn var det iallefall for oss i dag.

Maiken, Monica & Sancerre

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.