Endelig fremme i Italia og i gang med forberedelser

Postet av Skedsmo Rideklubb den 11. Jul 2023

Reisebrev EM - søndag i Italia 

I dag våknet vi av kirkeklokker i moll-dur (om det er noe som heter det?) fra alle de små kirkene rundt om de små landsbyene her.  Gorla Minore er en av flere knøttsmå landsbyer inne i skogene her i nord-Italia (det er rart at ridning er stort her og at de arrangerer mange store stevner). Etter 10,5 timers søvn (!) var det greit å stå opp. Det første som skjedde i dag var tørr-trening på vet. sjekk med landslagsveterinær Alvaro kl 1030 og så litt ridning med Tom Vidar etterpå.

IMG_6109.jpg Sancerre virker i fin form og spiser og drikker normalt. Det er veldig plagsomme fluer her men Sancerre har jo god trening med insekter fra Sørum så han bryr seg mindre enn mange av de andre hestene (noen fordeler må man jo ha). Vi må ellers låse og passe på alt av utstyr da det ofte kommer tyver hit. Vaktholdet er så som så. Foreløpig har det gått greit så vi krysser fingrene for at vi ikke mister noe verdifullt. En sal for eksempel – hadde vært litt krise. Ellers er det mye jobb med å holde hestene (og stallen) kjølig. Eller ikke kjølig akkurat, men mindre hett kanskje. Det har vært 34-36 grader i dag og det er fullstendig stillestående luft.Alle hestene har mange vifter i boksene sine (som vi har tatt med) men det er kun ett strømuttak i hver stall og med 14 norske hester som har fra to til fire vifter hver, pluss noen frysere til kjølebelegg – så er det 32 enheter koblet på ett uttak. Så det forklarer hvorfor det stadig er strømbrudd... Så hestene har det greit mens vi må klare oss uten vifter og uten kald drikke...

Den «ekte» vet. sjekken var klokken 17 i ettermidddag og alle de norske hestene er nå startklare. 

Det ble tid til badeland for «Childrengjengen»
IMG_6098.jpg

 IMG_6119.jpgDet er ganske proft med egen veterinær som stadig er inne og sjekker at Sancerre er fin og hydrert og klar. Og siden Maiken trener for Tom Vidar som er landslagsleder til daglig – så er vi jo ekstra heldige som har med «egen» trener hit også. Luksus! I morgen er det banetilvenning kl 10.04.30 (presis!) og man har 90 sekunder pr ekvipasje og blir kastet ut av banen om man bruker lengre tid.

 

I dag ble det tid til litt handling i matbutikk og test av italiensk is. Så litt pizza til middag og kvelden – etter endel feilkjøringer med bil. På grunn av svært ustabil nettdekning her blir det mye rar kjøring med bil når man skal følge GPS`n som stadig hakker og beskjedene kommer ett sekund for sent. Da er det bråstopp og full rygging enten man er midt i en rundkjøring eller på landeveien. Håper vi kan veien fra hotellet til stevneplassen utenat snart..


Mandag i Italia 

IMG_6090.jpgDagen startet med banehopping og det var sykt varmt og mengder med fluer som plager både folk og dyr. Alle hestene går med full fluehabitt inklusiv masker hele tiden, kun av inne på sprangarenaen. Sancerre var fin på banen, men tittet på vanngraven så det var godt med et par runder der.  Etter litt dusjing av hestene ble det tid til lunsj og badeland. Utrolig digg med litt avkjøling i vannet der.


Ellers går dagene i leiing, bytte og lade batterier til viftene, mer dusjing, leiing, nye batterier, foring, dusjing og enda mer dusjing. Tempen skal måles og registreres to ganger pr dag, og kommer den over 38 grader så «flagges» hesten i FEI systemet og må flyttes i isolat for overvåkning.


Ettersom det er så utrolig varmt her nede er det veldig fort at hestene for 38 grader i kroppstemperatur selv om de ikke er syke så her må det jobbes på for å holde gradene nede. Derfor ble det en sen kveld i stallen for å kjøle ned hesten selvom det er banegåing kl 0715 i morgen tidlig og vi må fore halv seks og opp fem. Maiken er start nr 10 i morgen så vi går litt halvnervøse til sengs.


Hilsen Maiken, Sancerre og MonicaÅpningseremoni

IMG_6121.jpgIMG_6124.jpg


 
IMG_6122.jpg


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.