På tur til EM i sprang i Gorla Minore (ITA)

Postet av Skedsmo Rideklubb den 10. Jul 2023

På tur til EM i sprang for Children, Junior og Unge ryttere i Gorla Minore (ITA), juli 2023

For knappe to uker siden fikk Maiken (14) og Sancerre (også 14) beskjed om at de var tatt ut til den femte og siste children-plassen i EM i sprangridning som går fra 10 – 16 juli i Italia. Det var kort frist å bli reiseklare på. Maiken ble kjempeglad mens Sancerre ikke brød seg i nevneverdig grad. Først var det Nordisk så det var jo en fin oppvarming til det hele selv om høydene ikke er de samme. Under Nordisk ble det også litt endringer så Maiken «red seg inn» på EM-laget som fjerdemann. Enda mer spennende! Skedsmo rideklubb er jo godt vant med ekvipasjer i mesterskap på høyt nivå i både dressur og feltritt, men i sprang går det lenge mellom hver gang.

 IMG_6065.jpgMaiken og Sancerre tar en siste bakkeøkt med Elin før vi laster på for å reise på langtur.

 

Hjem fra Nordisk i Drammen på søndag, nye sko på Sancerre på mandag, helsepapirer fra mattilsynet ble ordnet tirsdag, carnet ble sjekket og veterinærsjekk med litt vitaminpåfyll på onsdag rett før avreise ble ordnet. En lett bakke-økt med litt instruksjon fra Elin Heistad før avreise var helt topp. Ponnien fikk dra på en liten sommerferie på Jølsen siden han ikke skulle være med til Italia (takk til alle som stiller opp!). Vi hadde ordnet med skyss på hestebilen til en av de unge rytterne, Hanna Wicklund sammen med hesten hennes Fantomas. Hun hadde også med seg to sjåfører til sin bil mens vi kjørte egen bil i følge. De ønsket å kjøre om natten for å unngå varme og kø. Vi var litt spent på det, og er ikke så veldig glad i å kjøre lenge i mørke og med lite søvn.


 IMG_6042.jpgIMG_6054.jpgVi lastet hest og utstyr på vår egen hestebil og dro til Bærum hvor de hadde både hest og bil stående. Så var det å pakke alt over, og det var bare så vidt vi fikk plass. Trillebår og feiekost fikk bli igjen hjemme, sammen med mann og hund.

 Vi satte kursen ut av Oslo kl 18, en stor og en liten bil i følge, og med kurs for Hamburg via Sverige og Danmark. Denne etappen var den lengste, og etter 13 timer i bil ankom vi Rutzenhagen rett utenfor Hamburg klokken syv torsdag morgen.


IMG_6035.jpgI Rutzenhagen holder Nordic Jumping til, og de driver altså hestehotell for hester som ferdes mellom konkurranser rundt om i Europa. Vi har vært der tidligere og det er et flott anlegg, ikke minst så har de mange flotte kjørehester og trener stadig rundt med seksspann. Veldig imponerende å se på! Øyene trillet nesten ut av hodet på Sancerre. Etter at hestene hadde strukket litt på beina og fått rikelig med vann og mat, kunne reisefølget plugge inn strømledningen og sove i bilen mens vi måtte komme oss til et vertshus i nærheten.


Det hadde kun vært små vannpauser underveis i forbindelse med fylling av drivstoff og en liten fergetur mellom Rødby og Puttgarden. Vertshuset vi sjekket inn på var som tatt ut av en dårlig skrekkfilm, og den tyske verten med slakterforkle fulgte oss ned i en mørk og fuktig kjeller mens han mumlet på tysk. Rommet lignet ikke helt det som var avbildet på hjemmesiden men vi var for slitne så stupte bare i seng. Fire timer senere uten særlig søvn var det på tide å sjekke ut (ja det er litt vanskelig med nattkjøring og hotelldøgn viste det seg – enten må man leie et ekstra døgn eller så må man håpe på litt sen utsjekk). Hesten hadde fått sen frokost og det var på tide med en leietur. Noen timer senere var de på bilen igjen og med kurs for München som var neste overnattingssted. Vi ankom kl 0530 på morgenen etter 12 timer på veien. Vi brukte alle triksene i boka for å holde oss våkne de siste tre timene av kjøreturen – det var hardt. 

IMG_6051.jpgIMG_6047.jpgI

I München overnattet vi på galoppbanen, et enormt anlegg med mange gjestestaller. Der møtte vi flere nordmenn som var på vei til Italia, men de hadde allerede vært der et døgn ettersom de kjørte på dagtid.

IMG_6053.jpgIMG_6046.jpg

Vi sjekket inn på et mye bedre hotell i nærområdet, og etter litt søvn hadde vi tid til litt sightseeing også. Avreise var ikke før kl 2130 på kvelden ettersom stallene i Gorla Minore ikke åpnet før klokken 0700 lørdag morgen. Dette var den korteste etappen med «bare» elleve timer på veien. Vi kjørte fra München via Østerrike, opp Brennerpasset og over noen alper (tror vi – det vart mørkt), og ned til Italia ved nordsiden av Gardasjøen. Hestene måtte få på seg dekken et stykke over fjellet da gradene sank betraktelig i høyden.

IMG_6063.jpgNår sola var på vei opp så ankom vi stevneplassen «Equieffe» i Gorla og stilte oss i kø med alle de andre nord-europeerne som hadde kommet i løpet av natten og morgenen. Både hester og folk var slitne nå og det var nærmere 30 grader når sola omsider kom litt høyere på himmelen. Mengder med kaffe og red bull hadde holdt oss våkne men nå var det jammen slutt – men hesten først så det var bare å bite tenna sammen og pakke ut av hestebil, rigge stallplass, pynte med norske flagg og snakke med de andre norske ryttere og reisefølge.

 Akkreditering er på plass!


Fem juniorer, fem unge ryttere og fire children ryttere er nå innstallert med pikkpakk, vifter og utstyr i den norske stallen. Hestene fikk seg en liten rideøkt med lett jogg, en sjekk av landslagsveterinæren og litt påfyll av vitaminer for de som trengte det. 

Det er utrolig hett og lufta helt stille så vifter er satt i gang i alle bokser. Dessverre går strømmen til stadighet, så det er ikke lett å sørge for en kjøligere tilværelse for dyra.

Tidlig kveldsforing av hester og folk før vi tok kveldene i syv tiden – etter tre døgn på reise med lite søvn. I morgen venter veterinærsjekk, antidoping-møte med FEI og en liten rideøkt.

Tirsdag er det første klasse for Maiken og Sancerre, og for de som er interessert kan man følge live sending på «livejumping battistini» (eller mobile.livejumping.it), finn riktig stevne (10-16/7 FEI European championship YR, JR, Ch.) Childrenklassene går tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Nasjonshopningen er onsdag og den individuelle finalen er lørdag. Vi satser på litt mer oppdatering ilp uken!

Hilsen Sancerre, Maiken og Monica

 

Maiken og Sancerre vel framme i Gorla
 
IMG_6081.jpg


 Sancerre synes vifte er deilig i 34 grader
IMG_6088.jpg

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.