Reisebrev - Mathilde er på vei til VM i Herning!

Postet av Skedsmo Rideklubb den 3. Aug 2022

Reisebrev!

Kl 01.30 på lørdag reiste mamma og jeg avgårde fra Snowhill Farm i England, med Rio og Filur på bilen. Her har jeg jobbet og trent med begge hestene siden februar. Nå er vi på vei hjem til Norge, men først skal jeg ri VM i Herning med Rio. Det er ca to timer til Dover, og derfra skal vi ta ferge til Calais. Pga mye kø i Dover har vi planlagt god tid, og heldigvis så er det ikke så mye kø når vi kommer, og overfarten går helt fint. Hestene får i seg mye mash, og får frokosthøyet på fergen. Når vi kommer fram i Calais må vi ha vet. sjekk på hestene. Det har blitt ganske komplisert å reise med hest til/fra England etter brexit. Heldigvis er alt i orden med både hester og papirer, og vi kjører videre til første stoppested som er Stal Boshoven i Nederland. Her får hestene masse mat, og blir leid lenge med en gang vi kommer fram, også en gang til på kvelden.

 

Kl 03.00 på søndag var vi på vei igjen. Vi kjører på natten for å unngå varme og trafikk. Hestene virker glade og fornøyde på tur, og står fint på bilen. Elbtunnelen er stengt, så vi må kjøre gjennom Hamburg, som tar en time lengre. Det er også en del kø på grensen til Danmark, så turen tok litt lengre tid enn forventet, men hestene virker upåvirket. Vår flinke sjåfør (mamma) er litt trøtt etter lite søvn de siste døgnene, men holder seg våken med musikk og lydbok. Når vi kommer fram til Stald Louis er de glade for å få komme inn i store, fine bokser og rulle seg i ny flis. Her skal Rio stå fram til onsdag, da jeg kjører han til Herning, som kun er en 10-minutters biltur herfra. Filur skal stå her mens Rio er på VM. Etter at de har rullet seg og fått i seg litt vann, leies de. Også får de igjen masse høy, og jeg og mamma drar til Herning for å finne noe mat til oss. Vi longerer hestene litt lett på kvelden, og de ser ut til å ha taklet reisen bra begge to. 

Dagen etter får hestene komme ut i paddock på morgenen. Filur blir longert og Rio får en lett, løsgjørende økt på ettermiddagen. Han kjennes veldig bra ut🤩 På kvelden tar vi en sniktitt på stevnearenaen, og det er bare så fint der! Vi finner også ut av hvor de norske hestene skal stå, og blir litt kjent med stevneområdet. Det er nemlig veldig stort!

I dag (tirsdag) red jeg Rio på morgenen, og han kjentes igjen utrolig fin ut. Vi er virkelig i slaget om dagen, og jeg håper jeg får tatt med den gode følelsen inn på Stutteri Ask arena😍 Filur går også en veldig fin økt i dag. I morgen kommer Kyra og Richard så jeg gleder meg til time med de. 

Stutteri Ask Stadium i Herning - stadion tar 10.000 tilskuere!

 

Jeg skal holde dere oppdatert i mesterskapet og kommer også til å ha takeover på Skedsmo Rideklubb sin Instagram, så følg med der!


Hilsen Mathilde, Merethe, Rio og Filur 

 

 

Mer info om VM i ridesport i Herning finner du her: Velkommen til Herning | Herning 2022 

Selve mesterskapet i dressur starter med vetsjekk fredag og første konkurranse lørdag. Heia Norge og Skedsmo Rideklubb. Vi gleder oss til å følge dere! 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.