Reisebrev fra EM YR i dressur i Spania i Juli

Postet av Skedsmo Rideklubb den 6. Aug 2021

I juli deltok Heidi Elvenes i EM for Young Rider sammen med Sahra Edseth Solbakken og Julia Hammer. Her kan du lese hva Heidi skriver om reisen og opplevelsen i Spania. Julia har også sendt noen ord og du kan se masse bilder fra reisen.EM YR Dressur 2021 - Av Heidi Elvenes: 


Reisen ned:

Det hele startet med at jeg og moren min dro fra stall Helljesen i 21 tiden på tirsdag 29.06., Hele det norske laget hadde nemlig bestemt seg for å dra ned en dag tidligere slik at vi skulle få en ekstra dag nede i Spania til komme oss etter den lange reisen.

Rio og Delaila klare for avreise fra stall Helljesen i Råde!  

Herifra dro vi i lag med Sara Nordli Videre til Broholm slott i Danmark. Vi valgte å dra om natten alle dagene for å unngå kø og varme og for å ikke gjøre reisen lenger enn nødvendig.

Et bilde som inneholder utendørs, person, brun, ridning

Automatisk generert beskrivelse

Nede i Danmark red vi løsgjørende på det flotte anlegget som er ved Broholm slott!

 
 Her nede stod vi hele dagen før vi skulle reise videre til Münster i Tyskland. På veien slo vi oss sammen med Siri Tønnesen og Julia Hammer og Sahra Solbakken som kjørte lastebil!

I Münster ble det bare en liten longeringsrunde på Rio for å ikke overbelaste han under reisen, men slik at Rio likevel fikk beveget på kroppen.

Et bilde som inneholder innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Rio fornøyd med en mash-pause på vei til Frankrike!

Neste stopp var Dijon i Frankrike! Her var det ridning som stod på dagens plan når vi kom frem. Rio var fin og løsgjort og jobbet bra til tross for været som stadig ble varmere jo lenger sør vi kom. Vi måtte også ta nye koronatester for å kunne komme oss inn i Spania.  Her møtte vi også på det svenske young rider landslaget som vi reiste videre nedover med!

Et bilde som inneholder gress, høy, ku, pattedyr

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder hest, bakke, tre, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Siri Tønnesen og jeg tester ut banen i Dijon.   En sliten Rio 5 minutter før avreisen til Riversaltes.

Det aller siste stoppet på veien ned til Spania var Riversaltes som ligger sør i Frankrike. Her ble det en rolig dag for Rio som hadde blitt ganske sliten etter den lange reisen. Det ble likevel hygge, pizza og Uno-spilling med både nordmenn og svensker før vi tok fatt på den siste etappen ned til Oliva Nova i Spania!

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, tre, plante

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder utendørs, person, personer

Automatisk generert beskrivelse

Uno og testing av den flotte nye banen i Riversaltes.

På stevneplassen

Vi kom ned på søndag morgen og brukte dagen på å pakke ut, sjekke inn på hotell og bli kjent med stevneområdet. Siden vi hadde kommet en dag tidligere hadde ikke alle kommet og stedet virket ganske tomt. Både søndagen og mandagen der nede ble brukt til å løsgjøre Rio som hadde blitt litt stiv og støl etter den lange reisen.

 

 

Bildedryss fra mandagen og søndagen: Å ri i 38 grader er ingen spøk, derfor var det viktig å få i både hest og rytter nok vann og kjøle ned på de måtene vi kunne med vann og skygge. Supertrener Siril Helljesen var til god hjelp under treningen og fikk løsnet opp i stramheter/stivheter hos Rio som hadde kommet av den lange reisen. 


 

Tirsdag: Familiarisation vet-sjekk og åpningsseremoni!

Dagen var kommet for at stevnet offisielt var i gang! Planen i dag var å ha morgentrening før vet-sjekken som for young riderne var 12.51. Jeg kjente fortsatt på at Rio var litt stram og stiv i kroppen etter reisen, men det ble bedre for hver dag som gikk!
 Etter dette skulle Rio få litt hvile før det norske laget fikk ha en familiarisation på banen vi skulle konkurrere på. Dette gjorde at hestene ble kjent med hvordan det var å ri inne på banen og rytterne fikk føle på hva som eventuelt kunne bli en utfordring etc. Etter dette var det rett av hesten, hjem på hotellet og dusje før det var duket for årets åpningsseremoni i EM dressur!
Onsdag: første konkurransedag for de norske rytterne!

I dag var det første dag av lagkonkurransen. Det var Sahra og Julia som skulle ri i dag og jeg og Siri som skulle ri i morgen. Vi tok en morgentrim på morgenen sammen med Felicia fra det svenske laget. Rio kjentes veldig fin og myk ut og det var utrolig deilig å kjenne at ting hadde sluppet og funket! Etter dette gikk vi for å heie på de norske rytterne og se på de andre ekvipasjene som skulle ut i ringen. Nå var vi klare for morgendagens start!Et bilde som inneholder himmel, utendørs, personer, pattedyr

Automatisk generert beskrivelse
Et bilde som inneholder innendørs, tak, stående

Automatisk generert beskrivelse

Torsdag: Konkurransedag! 

Dagen var kommet for ridning og jeg hadde fått starttiden min rundt klokken 16.00. Vi startet med en lett jogg på banen på morgenen og Rio kjentes veldig fin ut! Videre fikk han hvile før vi gjorde oss klare for start. På oppvarmingen var han veldig fin og alt kjentes veldig kontrollert ut. Dessverre fikk noen dyre feil inne på banen i piruettene og serien. Litt kjipt da vi hadde jobbet med piruettene og følt at vi hadde fått dem på plass og serien er som regel en av våres sterkeste sider! Men er nå slik at hvis rytter ikke gjør jobben sin godt nok så blir det vanskelig for hesten også. Dessverre så har man ikke råd til det i et EM, men Rio gjorde absolutt jobben sin og kunne ikke vært stoltere av den lille hesten min som endte opp med 65.235%. <3


Et bilde som inneholder bakke, hest, utendørs, ridning

Automatisk generert beskrivelseover: Foto:Lukasz Kowalski under: velfortjent vask og kos etter dagens ritt

 

Et bilde som inneholder hest, himmel, utendørs, bakke

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder utendørs, pattedyr, hest

Automatisk generert beskrivelse

Fredag: individuell konkurranse

En ny dag var kommet og vi hadde blitt trukket til å ri på fredagen i den individuelle konkurransen. I dag hadde vi en utrolig god følelse i trav og skritt, kunne sikkert hatt litt mer power, men Rio jobbet veldig godt og det var ordentlig gøy å ri! Når vi begynte på galoppdelen av programmet så jeg at tøylen på høyre side hadde vridd seg om på bittringen. Det gjorde at jeg fikk ørliten forskjellig i tøylene. Rio gjorde likevel en god jobb selv om det ble en misforståelse i traversen der hesten tenkte piruett og rytteren tenkte travers. Er nok litt lett å bli satt ut av sånt, så tok nok noe med meg inn i piruetten som også i dag ikke gikk helt veien før jeg klarte å hente konsentrasjonen min igjen i resten av programmet. Vi endte på en fin prosent med 66.235% som jeg sier meg veldig fornøyd med i mitt første europamesterskap med et sterkt startfelt! Rio har jobbet som en helt de siste dagene selv om rytteren oppå har surret litt.

 

Kjell Myhre og mamma på vei til hest og rytter etter rittet. Foto:Lukasz Kowalski


Flinke hestepassere!

Stella og mamma passer på at Rio
 får den oppmerksomheten han 

fortjener!

 Lørdag og søndag ble rett og slett brukt på å nyte det fine være, tilbringe tid med det norske laget og se på mye flott ridning! Dette har absolutt vært en opplevelse for livet med mange flotte mennesker som jeg ikke ville vært foruten! Tusen takk til alle sammen som ha vært med og støttet og heiet, treneren min Siril som virkelig har geleidet oss gjennom uendelig mange treningstimer både på og før stevnet, mamma som ble med hele veien og sist, men ikke minst familien Tønnesen for hyggelig lunsjer/middager opp og ned og for lånet av Sahra Solbakken for krisehjelp når vi trengte en ekstra sjåfør. Uten dere hadde vi ikke vært her nå!


 

 

Øverst til venstre: Noen av de svenske vennene vi fikk på turen!                                   


Øverst til høyre: Ut på tur med Cathrine Oppegaard ved nydelige Broholm slott på veien hjem!

Nederst til venstre: Middag med det  norske teamet.

Nederst til høyre: Home sweet home. Årets EM er over - av Julia Hammer

Det var tøft men svært  motiverende og delta på mesterskap igjen etter et altfor langt opphold! EM i Olivia var en eksotisk opplevelse. Varmt, sydende, lærerikt og inspirerende. Jeg er stolt over å konkurrere med så glitrende gode ekvipasjer. Perfeksjon, harmoni og totalt samspill beskriver de beste ekvipasjene.  Mange «key take-away» å ta med hjem til nye treningsøkter. Mesterskapet ga mersmak og en boost til nye treninger. Kort oppsummert for egen del: for lite konkurransetrening som følge av koronasituasjonen førte til unødvendige feil. Under oppholdet har vi hatt fantastiske treninger under Spanias hete sol! Det har vært en kjempefin tur fylt med utallige mange gode minner. Tusen Takk til NRYF og Skedsmo Rideklubb for tilliten og støtten! 

Av


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.