Gull til Skedsmo Rideklubb sitt hestelag under LagNM dressur

Postet av Skedsmo Rideklubb den 21. Sep 2020

I helgen som var ble Lag NM i dressur arrangert på Fredriksborg hestesportssenter. 

Et bilde som inneholder person, skjorte, blå, har på seg

Automatisk generert beskrivelse

Det var i år rekordstor deltagelse i mesterskapet, med 23 lag fra hele landet. Ekvipasjer fra nord- øst- vest og sør deltok, og det er ekstra gøy! Skedsmo Rideklubb stilte med ett ponnilag og ett hestelag i årets mesterskap.

 

Og; Skedsmo Rideklubb sitt hestelag stakk av med Gullmedaljen!!!

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Det er nå slik at vinnerne må arrangere neste års Lag NM i Dressur og det ble en overlegen seier til Skedsmo Rideklubb. Vi i dressurkomiteen gleder oss stort til å arrangere dette mesterskapet på flotte Sørum Fritidsgård neste år!!!! Det blir gøy!!!!!

 

For å få et innblikk i alt som foregikk på Borge i helgen spurte vi mamma`n til Thia om hun ville skrive en liten stevnerapport for oss, og det ville hun!

 

Fredag 18.09.20 reiste 2 lag fra Skedsmo Rideklubb til Borge i Sarpsborg for deltakelse i NM Dressur for LAG 2020. 

Hestelaget bestod av:

Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio El

Sahra Edseth Solbakken/Lucas Af Langsmosegaard

Heidi Christin Elvenes/Rio da Carma

Gunn Christin Skovholt/Tailormade JJ Donatella

 

Ponnilaget bestod av: 

Adele Christensen Larsen/Hedemand's Dumbledore

Thea Synnøve Christensen Larsen/Kjeldalsgaards Bea

Thia Elise Nielsen/Gjerdals Firefly

 

Et bilde som inneholder person, bygning, poserer, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Fredag red alle en økt på konkurransebanen før veterinærsjekken. Merethe Blikstad hadde ansvaret for treningen til 5 av de 7 deltakerne, og hadde nok å gjøre fra vi ankom fredag og til etter premieseremonien søndag. Med oppvarming både i ridehuset og på utebanen bød det på utfordringer når noen av klubbens ryttere hadde starttid omtrent samtidig på hver sin bane. Men løsningsorientert som vi hestefolk er, så lar alt seg gjennomføre. 

 

Et bilde som inneholder utendørs, person, hest, gress

Automatisk generert beskrivelseVeterinærsjekken fredag forløp uten problemer og alle gikk rett gjennom!

 

Lørdag var det duket for morgenridning for de som ønsket det, og flere av våre var grytidlig oppe og tok seg en liten økt (mens andre sov). 

 


 

 

  

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Først ut lørdag kl 09.38 var Heidi og Rio da Carma i FEI’s Lagprogram for Juniorer. De red en god runde som bare ble bedre underveis. Heidi og Carma ble belønnet med 69,865 % og tok ledelsen i klassen. Denne holdt klassen ut og sikret de seier blant de 26 startende.

Neste ut var hakk i hæl kl 09.50 – Regjerende Norgesmester for U25: Mathilde og Sandbæks Rio El. De leverte nok en fantastisk oppvisning i Prix St.Georg – en ren nytelse å se på. Dette syntes nok dommerne også, for totalen ble 77,5 % hvor en dommer var oppe i 79,737 %. Mathilde tok ledelsen med god margin, og dette holdt til seier i klassen – 2,85 % foran nr 2 i klassen som var selveste Norgesmesteren for Senior 2020 – Louise og Mr. Gold. 

Heia Mathilde!!!!

 

Ponniene stod nå for tur og Thia og Gjerdals Firefly hadde første start i LA:2 kl 12.55. De red en fin runde (med en feilridning) som endte på 64,932. Noe sprik blant dommere med 66,167/61,352/67,278 – totalen ble 64,932 og nr 6 i klassen (første uplasserte).

Thea og Kjeldalsgaards Bea var neste ut kl 14.41. De red et stødig og pent program som ble belønnet med 64,198  og ble totalt nr 7 i denne klassen – rett bak Thia og Gjerdals Firefly.

Adele og Hedemand's Dumbledore var neste ut på ponnilaget  i FEIs innledende program for ponnier – kl 17.07. Dessverre ble Dumle skremt da han kom inn på banen og Adele hadde store problemer med å få han opp midtlinjen. Etter å tappert ha forsøkt å ri gjennom programmet innså Adele at Dumle rett og slett var så redd at det beste for ponnien var å få komme ut av banen. De trakk seg midt i programmet og forlot skuffet banen.  Etter reglene var da dessverre Skedsmo sitt ponnilag ute av lagkonkurransen. Lag er lag – og lagånden blant ponnijentene var veldig fin. Adele fikk full forståelse av sine lagvenninner og når den første skuffelsen hadde lagt seg var det 3 glade jenter som hadde fokus for individuell start i klassene neste dag. 

 Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelseInnimellom ponniene hadde vi Gunn og Tailormade JJ Donatella til start i MB:3. De leverte en stødig runde uten feil og ble belønnet med 65,294 % og 8. plass i klassen totalt.

Sahra og Lucas var siste ekvipasje fra hestelaget ut denne dagen. De red en fin runde som nesten holdt til seier i klassen – 67,647 %, kun 0,196 % bak vinneren av klassen. En solid 2. plass i klassen blant 32 startende

 


Første avdeling NM Lag dressur var en særdeles vellykket gjennomføring av vårt dyktige hestelag – ledelse med 215 % sammenlagt foran Borge med 208,809 % og Solberg med 208,435.

Kvelden ble avsluttet på Egon i Sarpsborg med litt mat og hygge før alle tok slitne, men fornøyde kvelden i god tid før det var natt. 

 Et bilde som inneholder person, bord, innendørs, sitter

Automatisk generert beskrivelse

 

Søndag var de samme morgenfugler oppe til morgenridning, mens noen av oss fikk sove litt lengre J

Mathilde og Heidi var første ute i dag igjen – og i dag startet de omtrent samtidig på samme bane. Med en på oppvarming i ridehuset og en på utebanen fikk Merethe litt logistikkutfordringer og det ble litt løping. 

Mathilde og Rio El entret banen kl 11.12 og jeg tror nok samtlige øyne var festet på denne flotte ekvipasjen da de red opp midtlinjen. Mathilde og Rio red igjen stødig og sikkert fra midtlinje til midtlinje – 76,579 % og rett opp i ledelsen i klassen foran Louise og Mr. Gold G som red til 74.342 %. Tenk at vår Mathilde og Rio slår Norgesmesteren for senior 2 dager på rad!.

Heidi og Rio da Carma red opp midtlinjen på banen ved siden av Mathilde kl 11.15. De rir nok en stødig runde i FEIs individuelle program for juniorer og denne gangen helt fra start.  De ender på 70,833 % og rett opp i ledelse og vinner klassen foran Jonas Elvebakk og Zenit med 1,5 % margin. 

Gunn og Donatelle rir igjen et stødig program uten feil i FEIs innledende program for juniorer til 63,872 % og ender totalt opp som nr 11 av 32 startende i denne klassen. Før Sahra og Lucas har sin start er gullet så å si sikret etter Gunn sin runde. 

Sahra og Lucas rir kl 16.48 og leverer en super runde til 70,392 % - og ingen kan slå Skedsmo Rideklubb!!!!  Vi vinner Gullmedaljen for Lag 2020 med 432,546 % - 14,298 % foran Solberg Rideklubb på sølvplass og Borge hakk i hæl med 417.188 % på bronsjeplass. 

Ponniene rir søndagen individuelt i hver sine klasser: 

 Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, kvinne

Automatisk generert beskrivelseThia og Fly red en sikker og fin runde i LA:3: Igjen litt sprik blant dommerne og totalt 64,568 % gir de nok en 6. plass i klassen.

Thea og Bea rir også en stødig og fin runde i samme klasse og også her synes vi de får litt dårlig betalt (ikke innhabile….. J) – 63,951 % og nr 8 i klassen. 

Til sist i FEIs lagprogram for ponnier skal Adele og Dumle prøve seg. Anett har gått mye i området med Dumle tidligere på dagen, for han var oppriktig redd og ukomfortabel fra dagen før. 


Adele leverer et flott program med en Dumle som er på jobb som normalt. (Denne dagen går de på den andre banen og ikke der som han var så redd dagen før). De får et resultat på 66,453 % og ender som nr 6 av 14 i klassen. Godt gjennomført og med 68,333 % fra en dommer tar vi den med oss videre J

Borge har bydd på fint vær, lite vind og god stemning. Flott gjennomføring av stevnet og masse hyggelige folk. Borge-bollen var en hit i kafeen, som ellers hadde litt av hvert å by på. 

For oss som bodde på stevneplassen var det fine muligheter for å dusje og vi kommer gjerne tilbake. 

Til sist; Gratulerer så mye til Mathilde, Heidi, Sahra og Gunn for å ha tatt hjem Gullmedaljen og neste års arrangement av LAG NM Dressur J

Hilsen Trine Nielsen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.