Førstereis - en stevnerapport fra Baltic Cup i Danmark

Postet av Skedsmo Rideklubb den 28. Jan 2020

På stevne i det store utland – en rapport fra Baltic Cup i Danmark

Vi skulle ikke så langt – men det tok likevel 9,5 timer med bil og henger fra Lillestrøm til Riders Cup i Herlufmagle på Sjælland. Alle papirer var heldigvis i orden i tollen og etter løpende vurderinger av vindforholdene satset vi på ferge mellom Helsingborg og Helsingør framfor å kjøre over Øresundbroen. Vel framme noen timer senere ramlet vi ut i knehøy gjørme på stevneplassen. Vi fikk både ponni, utstyr og fõr på plass i en av de mange teltstallene som var satt opp. Mer enn 250 ponnier og hester fra Norge, Sverige og Danmark var etterhvert på plass. Norge var i klart undertall med kun 7 ryttere med tilsammen 15 hester/ponnier. 

                 A picture containing indoor, ground

Description automatically generated

                                                   Fredagens bane i 85 cm.

Når man er norsk i utlandet holder man som kjent sammen – og det var skikkelig trivelig og topp støtte i den norske gjengen – alle heiet på hverandre – også når det innebar å stå opp klokken sju selv om man selv egentlig kunne sovet til ni denne dagen. Det var kun Emilie Helgesen med treer ponnien Amy og toer ponnien Ruby og vi som var ferskinger i Baltic Cup. Ellers fra Norge var det Emma Behn med Carsall og Prince, Oda Oddsen med Fabel og Salsa, Rasmus Aasland med Erasmus og Floura, Siri Endresen med Comic og Clover og Birgitte Meyer med Hyacintha og Queenly. Tom Vidar Leren Gjeldnes var «leder» for de norske utøverne. Heldigvis kjenner Maiken han godt fra før siden hun har ridd for ham tidligere på Stall Hektner. Alle hadde i tillegg med seg alt fra trenere til foreldre, besteforeldre og bikkjer. 

       A close up of a horse

Description automatically generated A picture containing ground, sport

Description automatically generated

        Litt sol mellom slagene                            Her i fredagens 85 cm klasse – stort og bredt!

Maiken og Armani startet Small Tour for kategori 3 i årets første runde av Baltic cup. De red 85 cm fredag, 90 cm lørdag og 90 cm søndag i helgens finale. Fredagen fikk de en litt for krapp sving og måtte legge inn en volte og pådro seg fire feilpoeng. Ellers var det en fin runde og vi hadde iallefall vist at vi hadde noe der å gjøre. 

 

                                        A person riding a horse

Description automatically generated

                                              Fra lørdagens 90 cm.

Lørdagen var planen og ri fort – og det gjorde de. Armani er en ponni som er glad i å hoppe og får han muligheten legger han gjerne inn et ekstra sprang. Så når Maiken hadde planlagt å hoppe hinder nr 8, lande og ri kjapt til høyre på innsiden av en rekk (som ikke var med i klassen) for å få en kjapp ridevei til hinder nr 9, syntes Armani han kunne ta med seg den rekken på veien og jumpet likesågodt over. Skuffelsen var stor da de ble blåst ut for feil bane – iallfall for Maiken – Armani var kjempelykkelig. 

Det var nervøs stemning på søndagen – og denne gangen safet Maiken og red forsiktig. Tiden ble laang – men de var feilfrie og det holdt til en super tredjeplass i hard konkurranse med 15 andre rutinerte ekvipasjer. Stor lykke og lovende for stemningen i bilen på den lange veien hjem litt senere.

 

                                A group of people standing in a train station

Description automatically generated

                                     De norske rytterne blir intervjuet 

                                av Hest360 og synger nasjonalsangen 

                                            for Rasmus sin seier!

 

Utover klassene som ble ridd går slike stevnedager fort av gårde. Det var veldig vått og gjørmete og vinden ulte rundt ørene. Ponnien må leies noen turer hver dag, det må møkkes, fõres og vannes, stulles og stelles. Det må shoppes og spises og til og med soves. Søndagen var det avskjed med alle og vi kjørte hjemover. Denne gangen over Øresundbroen med rolige vindforhold og strålende sol. Det var deilig å komme hjem og Armani knegget gjenkjennende da vi kjørte inn humpeveien til Sørum. Han rullet seg 12 ganger i boksen. 

 

Vi er en erfaring rikere og gleder oss til neste stevne i det store utland – alt var litt høyere, litt vanskeligere, litt med skremmende og kaotisk enn hjemme – men nå er vi iallefall enda bedre forberedt.

  • Hilsen Maiken, Armani og Monica (+ mormor)

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.