Gull til Skedsmo Rideklubb sitt hestelag under LagNM dressur

Postet av Skedsmo Rideklubb den 21. Sep 2020

I helgen som var ble Lag NM i dressur arrangert på Fredriksborg hestesportssenter. 

Et bilde som inneholder person, skjorte, blå, har på seg
Automatisk generert beskrivelse

Det var i år rekordstor deltagelse i mesterskapet, med 23 lag fra hele landet. Ekvipasjer fra nord- øst- vest og sør deltok, og det er ekstra gøy! Skedsmo Rideklubb stilte med ett ponnilag og ett hestelag i årets mesterskap.

 

Og; Skedsmo Rideklubb sitt hestelag stakk av med Gullmedaljen!!!

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Det er nå slik at vinnerne må arrangere neste års Lag NM i Dressur og det ble en overlegen seier til Skedsmo Rideklubb. Vi i dressurkomiteen gleder oss stort til å arrangere dette mesterskapet på flotte Sørum Fritidsgård neste år!!!! Det blir gøy!!!!!

 

For å få et innblikk i alt som foregikk på Borge i helgen spurte vi mamma`n til Thia om hun ville skrive en liten stevnerapport for oss, og det ville hun!

 

Fredag 18.09.20 reiste 2 lag fra Skedsmo Rideklubb til Borge i Sarpsborg for deltakelse i NM Dressur for LAG 2020. 

Hestelaget bestod av:

Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio El

Sahra Edseth Solbakken/Lucas Af Langsmosegaard

Heidi Christin Elvenes/Rio da Carma

Gunn Christin Skovholt/Tailormade JJ Donatella

 

Ponnilaget bestod av: 

Adele Christensen Larsen/Hedemand's Dumbledore

Thea Synnøve Christensen Larsen/Kjeldalsgaards Bea

Thia Elise Nielsen/Gjerdals Firefly

 

Et bilde som inneholder person, bygning, poserer, utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Fredag red alle en økt på konkurransebanen før veterinærsjekken. Merethe Blikstad hadde ansvaret for treningen til 5 av de 7 deltakerne, og hadde nok å gjøre fra vi ankom fredag og til etter premieseremonien søndag. Med oppvarming både i ridehuset og på utebanen bød det på utfordringer når noen av klubbens ryttere hadde starttid omtrent samtidig på hver sin bane. Men løsningsorientert som vi hestefolk er, så lar alt seg gjennomføre. 

 

Et bilde som inneholder utendørs, person, hest, gress
Automatisk generert beskrivelseVeterinærsjekken fredag forløp uten problemer og alle gikk rett gjennom!

 

Lørdag var det duket for morgenridning for de som ønsket det, og flere av våre var grytidlig oppe og tok seg en liten økt (mens andre sov). 

 


 

 

  

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Først ut lørdag kl 09.38 var Heidi og Rio da Carma i FEI’s Lagprogram for Juniorer. De red en god runde som bare ble bedre underveis. Heidi og Carma ble belønnet med 69,865 % og tok ledelsen i klassen. Denne holdt klassen ut og sikret de seier blant de 26 startende.

Neste ut var hakk i hæl kl 09.50 – Regjerende Norgesmester for U25: Mathilde og Sandbæks Rio El. De leverte nok en fantastisk oppvisning i Prix St.Georg – en ren nytelse å se på. Dette syntes nok dommerne også, for totalen ble 77,5 % hvor en dommer var oppe i 79,737 %. Mathilde tok ledelsen med god margin, og dette holdt til seier i klassen – 2,85 % foran nr 2 i klassen som var selveste Norgesmesteren for Senior 2020 – Louise og Mr. Gold. 

Heia Mathilde!!!!

 

Ponniene stod nå for tur og Thia og Gjerdals Firefly hadde første start i LA:2 kl 12.55. De red en fin runde (med en feilridning) som endte på 64,932. Noe sprik blant dommere med 66,167/61,352/67,278 – totalen ble 64,932 og nr 6 i klassen (første uplasserte).

Thea og Kjeldalsgaards Bea var neste ut kl 14.41. De red et stødig og pent program som ble belønnet med 64,198  og ble totalt nr 7 i denne klassen – rett bak Thia og Gjerdals Firefly.

Adele og Hedemand's Dumbledore var neste ut på ponnilaget  i FEIs innledende program for ponnier – kl 17.07. Dessverre ble Dumle skremt da han kom inn på banen og Adele hadde store problemer med å få han opp midtlinjen. Etter å tappert ha forsøkt å ri gjennom programmet innså Adele at Dumle rett og slett var så redd at det beste for ponnien var å få komme ut av banen. De trakk seg midt i programmet og forlot skuffet banen.  Etter reglene var da dessverre Skedsmo sitt ponnilag ute av lagkonkurransen. Lag er lag – og lagånden blant ponnijentene var veldig fin. Adele fikk full forståelse av sine lagvenninner og når den første skuffelsen hadde lagt seg var det 3 glade jenter som hadde fokus for individuell start i klassene neste dag. 

 Et bilde som inneholder skjermbilde
Automatisk generert beskrivelseInnimellom ponniene hadde vi Gunn og Tailormade JJ Donatella til start i MB:3. De leverte en stødig runde uten feil og ble belønnet med 65,294 % og 8. plass i klassen totalt.

Sahra og Lucas var siste ekvipasje fra hestelaget ut denne dagen. De red en fin runde som nesten holdt til seier i klassen – 67,647 %, kun 0,196 % bak vinneren av klassen. En solid 2. plass i klassen blant 32 startende

 


Første avdeling NM Lag dressur var en særdeles vellykket gjennomføring av vårt dyktige hestelag – ledelse med 215 % sammenlagt foran Borge med 208,809 % og Solberg med 208,435.

Kvelden ble avsluttet på Egon i Sarpsborg med litt mat og hygge før alle tok slitne, men fornøyde kvelden i god tid før det var natt. 

 Et bilde som inneholder person, bord, innendørs, sitter
Automatisk generert beskrivelse

 

Søndag var de samme morgenfugler oppe til morgenridning, mens noen av oss fikk sove litt lengre J

Mathilde og Heidi var første ute i dag igjen – og i dag startet de omtrent samtidig på samme bane. Med en på oppvarming i ridehuset og en på utebanen fikk Merethe litt logistikkutfordringer og det ble litt løping. 

Mathilde og Rio El entret banen kl 11.12 og jeg tror nok samtlige øyne var festet på denne flotte ekvipasjen da de red opp midtlinjen. Mathilde og Rio red igjen stødig og sikkert fra midtlinje til midtlinje – 76,579 % og rett opp i ledelsen i klassen foran Louise og Mr. Gold G som red til 74.342 %. Tenk at vår Mathilde og Rio slår Norgesmesteren for senior 2 dager på rad!.

Heidi og Rio da Carma red opp midtlinjen på banen ved siden av Mathilde kl 11.15. De rir nok en stødig runde i FEIs individuelle program for juniorer og denne gangen helt fra start.  De ender på 70,833 % og rett opp i ledelse og vinner klassen foran Jonas Elvebakk og Zenit med 1,5 % margin. 

Gunn og Donatelle rir igjen et stødig program uten feil i FEIs innledende program for juniorer til 63,872 % og ender totalt opp som nr 11 av 32 startende i denne klassen. Før Sahra og Lucas har sin start er gullet så å si sikret etter Gunn sin runde. 

Sahra og Lucas rir kl 16.48 og leverer en super runde til 70,392 % - og ingen kan slå Skedsmo Rideklubb!!!!  Vi vinner Gullmedaljen for Lag 2020 med 432,546 % - 14,298 % foran Solberg Rideklubb på sølvplass og Borge hakk i hæl med 417.188 % på bronsjeplass. 

Ponniene rir søndagen individuelt i hver sine klasser: 

 Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, kvinne
Automatisk generert beskrivelseThia og Fly red en sikker og fin runde i LA:3: Igjen litt sprik blant dommerne og totalt 64,568 % gir de nok en 6. plass i klassen.

Thea og Bea rir også en stødig og fin runde i samme klasse og også her synes vi de får litt dårlig betalt (ikke innhabile….. J) – 63,951 % og nr 8 i klassen. 

Til sist i FEIs lagprogram for ponnier skal Adele og Dumle prøve seg. Anett har gått mye i området med Dumle tidligere på dagen, for han var oppriktig redd og ukomfortabel fra dagen før. 


Adele leverer et flott program med en Dumle som er på jobb som normalt. (Denne dagen går de på den andre banen og ikke der som han var så redd dagen før). De får et resultat på 66,453 % og ender som nr 6 av 14 i klassen. Godt gjennomført og med 68,333 % fra en dommer tar vi den med oss videre J

Borge har bydd på fint vær, lite vind og god stemning. Flott gjennomføring av stevnet og masse hyggelige folk. Borge-bollen var en hit i kafeen, som ellers hadde litt av hvert å by på. 

For oss som bodde på stevneplassen var det fine muligheter for å dusje og vi kommer gjerne tilbake. 

Til sist; Gratulerer så mye til Mathilde, Heidi, Sahra og Gunn for å ha tatt hjem Gullmedaljen og neste års arrangement av LAG NM Dressur J

Hilsen Trine Nielsen

 


0 Kommentar

Fire nye feltrittmestere kåret

Postet av Skedsmo Rideklubb den 13. Sep 2020

Norgesmesterskap Feltritt 2020

Alle foto: Helene Gjerde Aamdal 

Årets norgesmesterskap i feltritt på Sørum Fritidsgård. Ett vellykket arrangement og vel blåst til alle deltakere, sponsorer og frivillige som har stått på for å få dette til. 


Etter to spennende stevnedager og hele tre delprøver der selve medaljekampen ble avgjort på sprangbanen denne søndagen, kan vi gratulere våre fire nye norgesmestere og øvrige medaljører i feltritt 2020.

Skedsmo Rideklubbs egen Andrea Løseth Moheim med Annaharvey Springbok gikk av med seieren og NM gull i Champion's H100 m/innlagt NM for Junior. Madelen Hansen Sørlie og Chasing Hilo og Just Møller med Goddess fullførte også denne klassen hvor endel ekvipasjer ble eliminert underveis. 

I Høøks NM for ponni fikk Kine Aurora Helgesen med Seanmore Mercury en fin bronsemedalje med Kamilla Sæther Hovstø og ponnien Millifox Butterfly ble nummer 5. 

I Lillestrøm Bar's CCN** med innlagt NM for Unge ryttere ble Rosa Helene Sabbasen med Lord Richello nummer 4 i NM og nummer 5 totalt i klassen. 

I Nitteberg Bils NM senior hadde ikke Skedsmo Rideklubb noen deltakende ekvipasjer, men vi gratulerer Hans Bauer som nok en gang ble Norgesmester på Sørum. 

KS Hestesport's 90 klassen hadde totalt 17 startende. Ingen mesterskapsklasse, men våre egne tronet på toppen. Lise Johanne Pedersen med La tresor vant klassen foran Ingeborg Berven Sundt og ballybolger Bestman. På 3. plass kom Eline Seime Molvig med Pinocchio og nummer 4 ble Maja Katinka Sørlid. Rett utenfor premieringen på en 6 plass kom Ingeborg Berven Sundt med sin andre hest Chandon Espirit. Det kan man vel rett og slett ikke kalle noe annet enn en real hjemmeseier :-) 

Les hva Hestesport skriver om vårt arrangement her

Etter lørdagens dressurprøve og terrengdel: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=61141 

Etter søndagens sprangfinale: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=61143

Fotograf Helene Gjerde Aamdal var tilstede og tok bilder under hele arrangementet. Albumet fra helgens mesterskap finner du her: Helenes Album NM Feltritt sørum 2020


0 Kommentar

Klubbmesterskap i Sprang - en liten stevnerapport

Postet av Skedsmo Rideklubb den 10. Sep 2020

To dagers sprangstevne med innlagt klubbmesterskap 5.- 6. september på Sørum Fritidsgård

Alle foto: Helene Amdal Gjerde

 Endelig var værgudene på vår side – og vi hadde et perfekt stevnevær hele helgen. Litt regn hver natt holdt banene myke og fine.

 

A picture containing sitting, colorful, table, different
Description automatically generated Rosetter og dekken ligger og venter på å bli delt ut

 Det manglet ikke på dugnadsånd og hjelpere i helgen – kakebakere, parkeringsvakter, banemannskap og andre hjelpere var på plass i tilstrekkelig antall og vel så det. 

Det var i overkant av 30 startende ekvipasjer på lørdag hvor det ble avviklet ponniklasser. Søndag var det ca 110 startende fordelt på klasser fra 60 cm clear round og helt opp til 130 cm.

 

A group of people standing in a field
Description automatically generatedEn gjeng ponniryttere diskuterer banene til banebygger Frank Helk

 

Det ble kåret Klubbmester i ponni LB. Her tok Mathea Halsan med Davino sitt andre klubbmesterskap på rad, tett fulgt av Torborg Amalie Hegna med Skoglys Linnea. På tredje plass kom Linnea Sjørbotten Jordet med Move on Lady Primrose – en ponni hun nettopp har fått – så dette var jo en fin start på samarbeidet.

 

A group of people walking down a dirt road
Description automatically generatedDet bygges og det flyttes hindre i løpet av dagen og alle hjelper tilA person riding a horse
Description automatically generatedÅrets klubbmester i ponni sprang; Mathea Halsan og Davino

 

Det ble delt ut rosetter og gavekort helt opp til MB for ponni og alle ponniene på første plass fikk gulrøtter.

 

A group of people standing in front of a building
Description automatically generatedUpåklagelig humør på helgens tekniske personell, SDA, OD, Stildommer og banebygger var på plass i tårnet – her ute på balkongen til ære for fotografen

 

Søndagen startet kl 09 med clear round klasser for hestene og allerede i 80 cm ble årets første klubbmester for hest kåret, Thea Sylling med Gyno-Mixx var raskest og best, fulgt av Karianne Klaveness Holmen med Tobajo Piri Piri og Elise Hagrim med Shakira II.

 

A person riding a horse
Description automatically generatedThea Sylling med Gyno-Mixx tar æresrunden

 I klasse 100 cm for hest vant Elise Seime Molvig med sin Pinoccio og på andre plass kom Maja Sørlid med Por Favor og på tredje plass Andrea Løseth Moheim med Annaharvey Springbok

 

A person riding a horse
Description automatically generatedElise Seime Molvig og «Nicco»

 

I den høyste klubbmesterskapsklassen 110 cm var det Isabella Olsen med Lavintos som stakk av med seieren, fulgt av Madelen Hansen Sørlie og Chasing Hilo og med Rosa Hele Sabbasen med Lord Ricello på bronsjeplass.

 

Ett stevne på hjemmebane betyr at alle må trå til og det kan bli hektisk løping mellom arbeidsoppgaver og klargjøring av hest og start. Mange av klubbens startende denne helgen hadde det på denne måten og vi er utrolig glade for at alle bidrar.

A person riding a horse
Description automatically generatedIsabella Olsen (resultatservice) med Lavintos

 

Vi avslutter med et luftig bilde fra 130 cm med Marte Bartnes og Cabaris og gleder oss allerede til NM i feltritt om bare to dager!!

 

A person riding a horse
Description automatically generatedMarte Bartnes (banesjef) og Cabaris

 Vi takker alle som var med og vi gratulerer alle vinnere så mye.

På vegne av Sprangkomiteen - Monica Vandbakk

 


0 Kommentar

Stem på Skedsmo Rideklubb i Lokalbidraget fra 25. september

Postet av Skedsmo Rideklubb den 9. Sep 2020

Lillestrømbanken - 2 millioner kroner skal deles ut

Lillestrømbanken valgte å utsette Lokalbidraget da korona-viruset stengte ned landet, men nå er det åpnet opp på nytt og Skedsmo Rideklubb har registrert sitt sitt prosjekt på Lokalbidraget.

Når avstemmingen åpner 25. september vil LillestrømBankens kunder stemme i mobilbank, og fordele 2 millioner kroner mellom foreningene som deltar på Lokalbidraget. 

Vi håper våre medlemmer, venner og bekjente kan støtte opp om vårt prosjekt og stemme aktivt på Skedsmo Rideklubb. 0 Kommentar

Uttak NM lag 2020 Dressur

Postet av Skedsmo Rideklubb den 4. Sep 2020

Skedsmo Rideklubb - NM Lag dressur 2020
Dressurkomiteen i Skedsmo Rideklubb har gleden av å presentere uttaket til årets lag NM i dressur. Det var i år mange interesserte, og mange svært gode ekvipasjer. Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttak:

NM Lag ponni 2020:
· Adele Christensen Larsen/Hedemand`s Dumbledore
· Thia Elise Nielsen/Gjerdals Firefly
· Thea Synnøve Christensen Larsen/Kjeldalsgaards Bea
· Reserve: Astrid Sofie Dæhlen Harper/Hero

Lagleder: Anett Christensen

NM lag hest 2020:
· Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio-El
· Sahra Edseth Solbakken/Lucas Af Langsmosegaard
· Heidi Christin Elvenes/Rio da Carma
· Elise Merethe Klaesson/Don Rosso

Lagleder: Mona Edseth

Vi ønsker alle lykke til - heia Skedsmo!!!
0 Kommentar

Ny klubbtrener i sprang - Tom Vidar Leren Gjeldnes

Postet av Skedsmo Rideklubb den 3. Sep 2020

Ukentlige klubbtreninger med Tom Vidar Leren Gjeldnes

Skedsmo Rideklubb har gjort avtale med Tom Vidar Leren Gjeldnes om faste, ukentlige klubbtreninger på Sørum fritidsgård hver tirsdag. Treningen vil foregå på Sørum Fritidsgård på tirsdager fra 16.30 - 19.30 utendørs, og fra 20.30 - 22.15 innendørs. Klubbtreningene er et tilbud om fast trening og oppfølging til klubbens sprang og eventuelt feltrittsryttere. Vi har allerede engasjert Thomas Matson som weekendtrener over flere år og kommer til å fortsette med dette i tillegg til tilbudet om ukentlige treninger. 

Litt om Tom Vidar:

Tom Vidar er en del av trenerteamet til Nina Bråthen og han er også landslagsleder for ponni/children sammen med Jon Harald Gulliksen. Tom Vidar har konkurrert opp til 140 nivå og har utdannet unghester opp til dette nivået. Tom Vidar er en allsidig kar som i tillegg til både nasjonale og internasjonale starter i sprang, tilridning og salg, faktisk kan skilte med en NM deltakelse i dressur for junior litt tilbake i tid. 

Kontaktperson for treningene er Monica Vandbakk


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline