Førstereis - en stevnerapport fra Baltic Cup i Danmark

Postet av Skedsmo Rideklubb den 28. Jan 2020

På stevne i det store utland – en rapport fra Baltic Cup i Danmark

Vi skulle ikke så langt – men det tok likevel 9,5 timer med bil og henger fra Lillestrøm til Riders Cup i Herlufmagle på Sjælland. Alle papirer var heldigvis i orden i tollen og etter løpende vurderinger av vindforholdene satset vi på ferge mellom Helsingborg og Helsingør framfor å kjøre over Øresundbroen. Vel framme noen timer senere ramlet vi ut i knehøy gjørme på stevneplassen. Vi fikk både ponni, utstyr og fõr på plass i en av de mange teltstallene som var satt opp. Mer enn 250 ponnier og hester fra Norge, Sverige og Danmark var etterhvert på plass. Norge var i klart undertall med kun 7 ryttere med tilsammen 15 hester/ponnier. 

                 A picture containing indoor, ground
Description automatically generated

                                                   Fredagens bane i 85 cm.

Når man er norsk i utlandet holder man som kjent sammen – og det var skikkelig trivelig og topp støtte i den norske gjengen – alle heiet på hverandre – også når det innebar å stå opp klokken sju selv om man selv egentlig kunne sovet til ni denne dagen. Det var kun Emilie Helgesen med treer ponnien Amy og toer ponnien Ruby og vi som var ferskinger i Baltic Cup. Ellers fra Norge var det Emma Behn med Carsall og Prince, Oda Oddsen med Fabel og Salsa, Rasmus Aasland med Erasmus og Floura, Siri Endresen med Comic og Clover og Birgitte Meyer med Hyacintha og Queenly. Tom Vidar Leren Gjeldnes var «leder» for de norske utøverne. Heldigvis kjenner Maiken han godt fra før siden hun har ridd for ham tidligere på Stall Hektner. Alle hadde i tillegg med seg alt fra trenere til foreldre, besteforeldre og bikkjer. 

       A close up of a horse
Description automatically generated A picture containing ground, sport
Description automatically generated

        Litt sol mellom slagene                            Her i fredagens 85 cm klasse – stort og bredt!

Maiken og Armani startet Small Tour for kategori 3 i årets første runde av Baltic cup. De red 85 cm fredag, 90 cm lørdag og 90 cm søndag i helgens finale. Fredagen fikk de en litt for krapp sving og måtte legge inn en volte og pådro seg fire feilpoeng. Ellers var det en fin runde og vi hadde iallefall vist at vi hadde noe der å gjøre. 

 

                                        A person riding a horse
Description automatically generated

                                              Fra lørdagens 90 cm.

Lørdagen var planen og ri fort – og det gjorde de. Armani er en ponni som er glad i å hoppe og får han muligheten legger han gjerne inn et ekstra sprang. Så når Maiken hadde planlagt å hoppe hinder nr 8, lande og ri kjapt til høyre på innsiden av en rekk (som ikke var med i klassen) for å få en kjapp ridevei til hinder nr 9, syntes Armani han kunne ta med seg den rekken på veien og jumpet likesågodt over. Skuffelsen var stor da de ble blåst ut for feil bane – iallfall for Maiken – Armani var kjempelykkelig. 

Det var nervøs stemning på søndagen – og denne gangen safet Maiken og red forsiktig. Tiden ble laang – men de var feilfrie og det holdt til en super tredjeplass i hard konkurranse med 15 andre rutinerte ekvipasjer. Stor lykke og lovende for stemningen i bilen på den lange veien hjem litt senere.

 

                                A group of people standing in a train station
Description automatically generated

                                     De norske rytterne blir intervjuet 

                                av Hest360 og synger nasjonalsangen 

                                            for Rasmus sin seier!

 

Utover klassene som ble ridd går slike stevnedager fort av gårde. Det var veldig vått og gjørmete og vinden ulte rundt ørene. Ponnien må leies noen turer hver dag, det må møkkes, fõres og vannes, stulles og stelles. Det må shoppes og spises og til og med soves. Søndagen var det avskjed med alle og vi kjørte hjemover. Denne gangen over Øresundbroen med rolige vindforhold og strålende sol. Det var deilig å komme hjem og Armani knegget gjenkjennende da vi kjørte inn humpeveien til Sørum. Han rullet seg 12 ganger i boksen. 

 

Vi er en erfaring rikere og gleder oss til neste stevne i det store utland – alt var litt høyere, litt vanskeligere, litt med skremmende og kaotisk enn hjemme – men nå er vi iallefall enda bedre forberedt.

  • Hilsen Maiken, Armani og Monica (+ mormor)

 


0 Kommentar

Champion - sponsor til NM feltritt 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 28. Jan 2020

Vi har i år igjen formalisert en avtale med Felleskjøpet / Champion som klassesponsor til NM i feltritt. I tillegg vil de være profilert gjennom 2020 på vår hovedarena.


0 Kommentar

NM Feltritt også i 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 28. Jan 2020

Vi er veldig glad for at vi også i 2020 skal avholde NM i feltritt på Sørum Fritidsgård. NM vil bli avholdt under Lands- og elitestevnet 4-5 Juli. Vi gleder oss! 




0 Kommentar

Besøk på Wærhaug Gård

Postet av Skedsmo Rideklubb den 24. Jan 2020

Besøk på Wærhaug Gård

Wærhaug Gård drives av Vigdis og vi tok turen innom en vindfull desemberdag. Her er et bilde av hovedhuset hvor «sjefen» bor.

 

Vi møtte flere Skedsmo-medlemmer og i ridehuset var Thia Elise Nielsen i fin galopp med dressurponnien Fly. Vi fikk ta et bilde av dem etter treningen.

 

This forteller at hun anslår at det er 10-15 medlemmer av klubben totalt blant oppstallørene.

Wærhaug gård har 26 hester totalt, fordelt på to staller. Her er hovedstallen med boksene i venstre fløy og utstyr og for i midten. 

 


Mens Thia rir tar Mari Stensrud oss med på en liten omvisning. «Lillestallen» er den eneste stallen som står igjen etter den tragiske brannen noen år tilbake – hovedstallbygget er nytt og lyst og flott og flesteparten av hestene står her. Her er det utøver i mange grener, dressur, sprang, mounted games, fridressur, feltritt og spansk dressur!

 


Thia forteller at det er organiserte dressurtreninger 3 dager i uken og sprang en dag. Wærhaug Gård har flotte turmuligheter i nærområdet og de har to utebaner og et ridehus som benyttes flittig. Thia sier at det beste med å stå på Wærhaug er det gode miljøet, gode rutiner som Vigdis har innarbeidet på alt og som fører til trivsel for både to- og firbente. 

Thia liker godt sprang, men har konkurrert i både sprang, dressur og feltritt. Med den nye ponnien Fly blir det nok mest dressur. Vi ønsker Thia lykke til med trening og stevner og tar gjerne turen igjen ved en annen anledning.

Hilsen Hilde og Monica



0 Kommentar

Sponsoravtalen med KS Hestesport videreføres i 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 23. Jan 2020

Vi er veldig glad for å kunne videreføre sponsoravtalen med KS Hestesport for 2020. KS Hestesport vil også i 2020 være "PLATINUM" sponsor til Skedsmo rideklubben. KS Hestesport er en betydelig samarbeidspartner og har vært det gjennom mange år. Vi er glad for å ha de med på laget med en god avtale for begge parter.





Litt om avtalen: 

KS Hestesport vil være tilstede med stand på et utvalg av våre stevner gjennom sesongen. De vil også være profilert på stevneplassen, våre nettsider og på facebook. KS Hestesport vil arrangere lukkede "medlemskvelder" i butikken på Skedsmokorset for medlemmer og inviterte samarbeidspartnere. Invitasjon legges ut på hjemmesider og på medlemsiden på FB.

Skedsmo Rideklubb sine medlemmer får 10 % på kjøp i butikken. Gyldig medlemskort må kunne forevises for å få rabatt. (Dette finner du i MinIdrett) 



0 Kommentar

NHF - Promotion Cup - uttak

Postet av Skedsmo Rideklubb den 21. Jan 2020


Skedsmo Rideklubb klatret tilslutt opp til en klar 2. plass i Promotion Cup som ble avsluttet søndag ved midnatt. Det var spennende å følge med helt inn til slutt. Den endelige resultatlisten finner du her. 


Med 2 plass i promotion cup er vi så heldig at vi kan sende 5 ponnier til stall Lie Hvalen PonniCup, 2 hester til Skoies dressur cup og 1 hest i Amateur Challenge - inkludert en singel VIP billett som skal brukes av rytter i Amateur Challenge.


Følgende ryttere er tatt ut til å ri og representere Skedsmo Rideklubb: 

Stall Lie Hvalen ponnicup:

Emilie Lid Lindahl med Move on Lady Primrose (kat 1)

Maiken Vandbakk Dragerengen med Lids Armani (kat 3, rir på kat 2 premisser)

Linnea Sjørbotten Jordet med Aagaards´s Beauty (kat 2)

Mathea Halsan med Davino (kat 2)

Martine Bunæs Sørensen med SR Cherokee Charlie (Kat 1)


Skoies dressurcup

Marte Tveit Igland med Samanta Fox

Lise Johanne Pedersen med La Tresô


Amateur Challenge - Gold Tour 

Marte Heistad med Cabaris 


Gratulerer til alle - vi gleder oss til å følge dere under NHF! 


Om uttaksprosessen

Det blir alltid endel spekulasjoner og engasjement rundt slike uttak og vi ønsker derfor å være åpne med hvilke kriterier som er lagt til grunn for dette uttaket til NHF: 

  1. Resultater  på aktuelle høyder hvorav L/E stevner teller mer enn D stevner, deretter UK, K etc.i 2019 (og eventuelt 2020), om likt 
  2. Feil og tid før feil og stil, om likt
  3. Generell erfaring og sannsynlighet for å få en fin opplevelse på NHF for ekvipasjen, om likt
  4. Ekvipasjens (m fam) innsats for klubben i dugnader mm

Sportslige resultater skal veie tungt, men andre elementene er også viktige for klubben i denne vurderingen. 

Når det gjelder dette uttaket så var det stort sett greit å skille ekvipasjene basert på resultat både til Stall Lie Hvalen ponnicup og Skoies Dressur. Til Amateur Challenge derimot, var rytterne så jevne at vi ikke klarte å skille klart mellom de 2 beste totalt sett. Begge ville vært gode representanter for Skedsmo Rideklubb og begge hadde fortjent å ri basert på uttakskriteriene over. Vi har involvert de 2 rytterne i prosessen og de vet hva som har ligget til grunn for likeplasseringen. Plassen ble tilslutt avgjort ved trekning på Sørum FG i dag kl 13.00.

Vi ønsker å understreke at dette er en mulighet vi som klubb har fått som er basert på våre medlemmers og støttespilleres kjøp av billetter til NHF. En mulighet vi skal forvalte på vegne av våre medlemmer. Ett fåtall av rideklubbens ryttere får muligheten til å delta og representere klubben sin på et internasjonalt arrangement. Det er ingen selvfølge å bli tatt ut, og for mange vil dette være en opplevelse for livet. Samtidig skal vi ikke glemme at noen av våre "lagkamerater" sitter igjen og er skuffet for at man denne gangen ikke nådde helt opp eller ikke var kvalifisert. 

Klubben velger å være åpne rundt dette uttaket for å unngå spekulasjoner og meningsutvekslinger. Noe vi forstår det har vært endel av. Vi forstår at alle ikke nødvendigvis er enige i avgjørelsen, men vi oppfordrer da til å sende eventuelle innsigelser, innspill og kommentarer til styret eller sportskomiteer, istedenfor å diskutere dette på "stallgangen". 

Vi retter også en takk til sportskomiteer og involverte personer som har gjort det mulig at vi i Skedsmo Rideklubb nå får sende så mange ryttere til NHF!


0 Kommentar

Skedsmo Rideklubb sertifisert som Rent IL

Postet av Skedsmo Rideklubb den 17. Jan 2020


Rent IL er et program for idrettslag tilknyttet særforbund underlagt Norges idrettsforbund (NIF).

Skedsmo Rideklubb er sertifisert som Rent Idrettslag pr. 17.01.2020

Rent Idrettslag er et program fra Antidoping Norge – med Norges Idrettsforbund som samarbeidspartner. 

Som Rent Idrettslag har vi et særskilt ansvar for å spre gode holdninger og kunnskap om antidoping gjennom klare mål og handlinger. Vi skal sammen ta ansvar for idrettslagets holdningskapende arbeid, lage og gjennomføre en målrettet handlingsplan og jobbe for et sunt og dopingfritt miljø. 

Les mer om Skedsmo Rideklubbs handlingsplan og antidopingpolicy under fanen KLUBBEN - RENT IDRETTSLAG


0 Kommentar

Jakhelln Gruppen Platinum Sponsor 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 17. Jan 2020

Vi er veldig glade for at sponsoravtalen med Jakhelln Gruppen (inkludert Norsk Ferdigplen) er videreført. Jakhelln Gruppen har i flere år bidratt inn til klubben i stor grad og vi er veldig glad for å at vi har de med på laget også inn i 2020.  

Jakhelln Gruppen er en av våre hovedsamarbeidspartnere med et Platinum sponsorbidrag i 2020. Den totale verdien er på 50.000,- og vil bli levert i form av tjenester, transport og maskinbistand.  


0 Kommentar

Godt Nyttår - Da er vi definitivt i gang med 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 15. Jan 2020


Skedsmo Rideklubb i samarbeid med Sørum Fritidsgård utarbeider hvert år en aktivitetskalender. Denne inneholder både aktiviteter i regi av Sørum Fritidsgård og Skedsmo Rideklubb. Aktivitetskalenderen for 2020 ligger nå ute under fanen STEVNER. Her finner du oversikt over hva som skjer på vår hovedarena gjennom hele året. 

Vi starter allerede førstkommende helg med første runde i Sørum Cup Dressur søndag 19. 

Sørum Cup er åpen for rytter som er medlem i Skedsmo Rideklubb. Cupen arrangeres over tre omganger i grenene dressur og sprang i Q1, gjerne i forbindelse med D-stevne eller som UK.  (og med åpne klasser for andre). I 2019 hadde vi fulle stevner under Sørum Cup og det ser ikke ut som 2020 blir noe annerledes da første stevnet var fulltegnet før påmeldingsfristen gikk ut. 

Vi gleder oss og er takknemlige for alle som positivt bidrar for at vi skal klare å opprettholde vårt aktivitetstilbud. 

Velkommen til Sørum Cup og øvrige arrangementer i 2020. Vi gleder oss!


0 Kommentar

Grønt Kort kurs vinter 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 15. Jan 2020



Skedsmo rideklubb inviterer klubbens medlemmer til grønt kort kurs, oppstart 3. februar! 🤩 

Grønt Kort (GK) er krav for start på utvidede klubbstevner og oppover, og inngangsbilletten til lisenssystemet i rytterforbundet.

Se vedlagt invitasjon. 


Invitasjon til grønt kort SKED 2020.pdf


0 Kommentar

Julegave fra Gjensidigestiftelsen

Postet av Skedsmo Rideklubb den 7. Jan 2020

Kjære, søker!

Gratulerer! Gjensidigestiftelsen har innvilget søknaden deres om støtte til «Hindermateriell og tidtakingsutstyr» med kr. 50625,-. 

Dette var det glade budskap som ramlet inn i epostkassen til styret rett før jul. For en julegave! 


Julegaven blir levert allerede denne  uken og det er bare å glede seg til utesesongen med ny bomtralle, ny flatvogn, 30 nye sikkerhetsoppheng, 30 nye opphengskopper og 10 nye sukkerbiter. 

Takk til Gjensidige Stiftelsen for bidraget. 


0 Kommentar

Endringer i NIFs regelverk fra 1. januar 2020

Postet av Skedsmo Rideklubb den 5. Jan 2020

For å sikre at alle idrettslag har en lov som til enhver tid er i samsvar med NIFs regelverk, vedtar NIF en lovnorm for idrettslag. Lovnormen inneholder et minimum av det alle idrettslag må ha i sin egen lov. I den forbindelse har styret sørget for å oppdatere Skedsmo Rideklubbs vedtekter slik at disse er i samsvar med den nye lovnormen.

Til informasjon så kreves det ikke et ekstraordinært årsmøte for å vedta endringer som må innarbeides som følge av endringer i lovnormen. Styret har anledning til å gjøre dette gjennom et ordinært styrevedtak og de nye vedtektene ble vedtatt 16.12.2019.  

Styret i Skedsmo Rideklubb informerer herved om at våre vedtekter er oppdatert og i samsvar med gjeldende lovnorm fra 01.01.2020. De oppdaterte vedtektene ligger ute på hjemmesiden under fanen Styret/vedtekter: http://skedsmorideklubb.no/p/32847/vedtekter 


Les gjerne mer om de endringer som er gjort på Nifs hjemmesider: https://www.idrettsforbundet.no/tema/juss/diverse/nyhet---endringer-i-nifs-regelverk-fra-1.-januar-2020/  


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline