Bli med Mathilde til Danmark med hest - Insta Take Over

Postet av Skedsmo Rideklubb den 15. Des 2021

Mathilde M. Klaesson deltok nylig i EM dressur med Sandbæks Rio-El og har startet en rekke større, internasjonale klasser og mesterskap i dressur og gjort det veldig bra gjennom 2021. De skulle også ri under Kingsland Oslo Horse Show hvor vi skulle følge henne bak i kulissene, men en skade på rytteren satte dessverre en liten stopper for denne deltakelsen.

Istedenfor KOHS blir vi nå heller med Mathilde på reise til Danmark for å trene. Her blir det mulig å høste av Mathilde sin erfaring rundt det å reise med hest til utlandet. 

Vi følger Mathilde på vår Instagram konto - Følg med :-) 

https://www.instagram.com/skedsmorideklubb/ 


0 Kommentar

Vi trenger din stemme for å vinne 250.000 fra Romerike Sparebank

Postet av Skedsmo Rideklubb den 30. Nov 2021

Romerike Sparebank gir seg ikke! Tidligere i år har Skedsmo Rideklubb fått tildelt tusenvis av kroner fra Romerike Sparebank (tidligere Lillestrømbanken)  i forbindelse med Lokalbidraget. Nå er Skedsmo Rideklubb sammen med Venneforeningen med i en egen Julespesial hvor vinneren får 250.000 til sitt formål. 

Vi er 1 av 5 heldige utvalgte prosjekter som er med i kampen om disse midlene og det er din stemme som vil avgjøre. 

Det prosjektet med flest stemmer vinner 250.000! 

Skedsmo Rideklubb jobber sammen med Venneforeningen for å få utvidet ridehuset på Sørum FG. Prosjektet er på prioritert liste i kommunen og vi er så smått igang med prosjektet. Det er ett skrikende behov for utvidelse av dagens ridehus slik at vi kan arrangere flere og bedre aktiviteter og gi et bredere tilbud til våre medlemmer. 

Vi oppfordrer og ber om hjelp fra alle våre medlemmer - Gå inn og stem! Del med familie, venner, venners venner og mannen og dama i gata og be alle om å STEMME på vår sak! Vi har ventet siden 90-tallet på å få lov til å utvide ridehuset!

Konkurransen åpner 1. desember og løper til 22. desember. Vinneren vil få 250.000 i julegave! 


Slik stemmer du på 1 - 2 - 3 !

  1. Åpne mobilbank
    (OBS: Ikke mulig i ny betaversjon av mobilbank)
  2. Trykk på Lokalbidraget, rett over der kontoene dine står.
  3. Velg ditt formål

Les mer om saken her: 

https://lillestrombanken.no/aktuelt/julespesial


0 Kommentar

Ønsker du å være med å bestemme?

Postet av Skedsmo Rideklubb den 29. Nov 2021

Skedsmo Rideklubb er en aktiv klubb med mye aktivitet, men vi trenger alltid flere som kan bidra med kunnskap, ideer og brennende iver. 

Skedsmo Rideklubb har sportskomiteer for grenene dressur, feltritt og sprang. I tillegg har vi en anleggskomite, ansvarlige for kiosken vår og ikke minst for rekruttarrangement. 

2021 går mot slutten og vi ønsker gjerne velkommen til flere folk i våre komiteer. Det finnes både små og store oppgaver og ikke minst ett veldig hyggelig samhold og miljø. 

Vi oppfordrer alle som er nysgjerrige til å melde seg og spesielt ønsker vi ungdommen velkommen - dette kan være en fin erfaring og tar seg også fint ut på en eventuelt CV. 

Kjenner du noen som du tenker kunne være aktuelle for en av komiteene - tips oss gjerne. Dere kan sende mail til mari@sked.no eller direkte til sportskomiteene under. 

Feltritt: jane@sked.no

sprang: monica@sked.no

dressur: helene@sked.no

Vi gleder oss til å høre fra nettopp deg!! 0 Kommentar

Foran og bak kulissene ved Kingsland Oslo Horse Show 2021

Postet av Skedsmo Rideklubb den 27. Okt 2021

Foran og bak kulissene ved Kingsland Oslo Horse Show 2021

Maiken og ponniene Ammera´s Justice (Turid) og Ballynoe Fear Bui (Bally) var så heldige at de gjennom årets ponnisprangcup-sesong klarte å kvalifisere seg i henholdsvis The Body Shop Cup (kat 2) og Backe Cup (kat 1) med sine ponnier. Den store drømmen om å ri på selveste Telenor Arena under Kingsland Oslo Horse Show skulle bli virkelighet. 

Det har vært mye nerver og stress i forkant (man vil jo helst ikke dumme seg helt ut – for eksempel å bli eliminert eller falle av eller glemme banen eller andre kjipe ting), og med en «oppvarmingshelg» i arenaen i forkant, så var vi klare. «Vi» vil sin ponniene, Maiken og jeg (mamma – og kanskje aller mest stresset og nervøs). 

Det er også verdt å nevne at jeg har hatt mitt 30. år her på Oslo Horse Show i år (helt sant). Jeg var med som frivillig allerede i 1991 (da var jeg 21) i Oslo Spectrum og har altså vært med nesten hvert eneste år siden. Så jeg hadde altså et slags 30-års jubileum i år. Jobben min er å være ringmasterassistent (ansvarlig for tidsskjema på hele stevnet) og jeg står ofte på avriding eller i porten, når vi ikke planlegger og justerer tidsskjemaet. Jeg tenkte jo at det må jeg jo klare selvom om Maiken skal ri. Litt svett ble jeg men det gikk nå på et vis med litt ekstra hjelp – tusen takk!

A picture containing ground, mammal, horse
Description automatically generated

Turid og Bally venter på å varme opp

 Vi var oppstallet i teltstall 8 på det store området, og startet med at Bally ruslet ut av boksen på egen hånd (jeg hadde ikke lukket ordentlig) og turnerte deretter hele teltstallområdet i full galopp, med øket trav, høye kneløft og store nesebor, hoppet over både høyballer, trillebårer og kjøleskap(!). Veldig flaut og dårlig start på helgen. Heldigvis ble det ikke betegnede for det som skulle komme, og resten av dagene holdt alle seg i egen boks når dette var planen. 

 

A picture containing ground, outdoor, tent, outdoor object
Description automatically generated            A picture containing mammal
Description automatically generated

Rundt teltstallene her herjet Bally..                     Bally er helt uberørt og skammer seg ikke

Det er litt slitsomt å stå i teltstall men med alle de store internasjonale rytternavnene og hestene ble det ganske stas. Vi kan jo nevne at Carl Hedin stod ved siden av oss i teltstallen og han lånte krakken vår hver dag (sant!).  

Dagene går med til å fore, vanne, leie, møkke, pusse, vaske, leie, møkke, ri, fore, vanne, pusse, møkke, leie, flette, ri, vaske, pusse, møkke, vanne, fore. Og snakke med kjente. Det er veldig sosialt og koselig på stevner. 

 

 

A picture containing text, person, mammal, horse
Description automatically generated

Bally gjorde det heldigvis godt igjen på arenaen (fra helg 1)

 

Det var litt uvirkelig å se hvordan stevnet liksom vokste fra onsdagen uten publikum og til lørdag når det var fullsatt. Det var dog ikke så mange der tidlig lørdag morgen kl 0800 når ponnifinalene gikk av stabelen. Det var kanskje like greit når det gjaldt å holde nervene i sjakk. 

A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence                        A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence

Bally i aksjon                                                             Justice var også flink ponni

 

Det var tre klasser i hver cup som gikk fra torsdag til lørdag, og Maiken fikk en plassering med Justice og to med Bally. Hun havnet på 5.plass sammenlagt med Justice og 3. sammenlagt med Bally – og det var mer enn vi hadde håpet på på forhånd – og vi er dødsfornøyde med innsatsen! Her deltok det mange dyktige ekvipasjer som har vært lenge med i gamet. 

 Vi må jo nevne alle de hyggelige klubbsupporterne, og verdifull hjelp fra sprangtrener Tom Vidar og dressurtrener Marit (som hjelp litt fra sidelinjen) og hestepasserne som hjalp til sent og tidlig.

 

A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence      A child riding a horse
Description automatically generated with low confidence

Lang vei til og fra teltstaller og arena.              Flinke J

 Vel hjemme  - litt slitne og både erfaringer og en fartsbot rikere (jada – jeg klarte å pådra meg bot i Vålerengatunnellen), ponniene litt småforkjølet og med lommeboka tom – ja så har vi kjempelyst til å være med neste år også.

A picture containing mammal, cart, horse
Description automatically generated   

Begge ponniene har det helt greit her i teltstallene. Mye som skjer hele tiden. Justice humrer til alle hele tiden i håp om en snack og Bally prøver å frakte alt løsøre inn i boksen sin for å ramponere det.

 

A person riding a horse
Description automatically generated with medium confidence                A picture containing mammal
Description automatically generated

Fletteeksperten trår til to ganger pr dag..             Må jo ha fletter på stevne 0 Kommentar

Bli med Mathilde bak scenen på Kingsland Oslo Horse show

Postet av Skedsmo Rideklubb den 12. Okt 2021

Mathilde M. Klaesson deltok nylig i EM dressur med Sandbæks Rio-El og har startet en rekke større, internasjonale klasser og mesterskap i dressur og gjort det veldig bra gjennom 2021. 


Nå er de klare for å ri under Kingsland Oslo Horse show i helgen. Vi blir med Mathilde bak i kulissene på KOHS for å se hvordan hun forbereder Rio og seg selv til start og hvilke rutiner de har. Du vil også få en titt inn "backstage" på KOHS. Hvordan er det å være på store, internasjonale stevner og ri med de store stjernene? 

Fredag følger vi Mathilde på vår Instagram konto - Følg med :-) 

https://www.instagram.com/skedsmorideklubb/ 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline